Game Of Thrones: 10 overeenkomsten tussen Daenerys en Sansa (en 5 verschillen)

Inhoudsopgave:

Game Of Thrones: 10 overeenkomsten tussen Daenerys en Sansa (en 5 verschillen)
Game Of Thrones: 10 overeenkomsten tussen Daenerys en Sansa (en 5 verschillen)
Anonim

Daenerys Targaryen is de heldere blonde krijger van Game of Thrones waar we seizoen na seizoen van de show naar hebben geworteld. Ze beweerde dat ze het wiel zou breken en een beter leven zou creëren voor de mensen van het land. Ze had een trouwe aanhang, ze ervoer een paar keer de opwinding van romantiek, en het allerbelangrijkste… ze had draken. Ze werd gespeeld door Emilia Clarke.

Sansa Stark is de roodharige, broeierige schoonheid uit Game of Thrones die we voor onze ogen zagen opgroeien. Ze groeide op met de gedachte dat Jon Snow haar broer was en zelfs nadat ze ontdekte dat hij dat niet was, hield ze nog steeds van hem en steunde ze hem op dezelfde manier. Ze doorstond haar hele leven pijnlijke momenten, maar overleefde het nog steeds en werd sterker dan voorheen. Ze werd gespeeld door Sophie Turner.

Deze twee Game of Thrones-personages hebben veel gemeen, maar ze hebben ook enkele grote verschillen.

15 Overeenkomst: Daenerys en Sansa hebben allebei liefde voor Jon Snow

gekregen
gekregen

Een belangrijk ding dat Sansa Stark en Daenerys Targaryen gemeen hebben, is het feit dat ze allebei van Jon Snow hielden. Toegegeven, deze twee jonge vrouwen hielden heel anders van hem. Sansa hield van Jon Snow als een broer, terwijl Daenerys van Jon Snow hield als haar romantische partner voordat hij gedwongen werd haar leven te beëindigen.

14 Overeenkomst: ze zijn allebei aangevallen

gekregen
gekregen

Zowel Daenerys Targaryen als Sansa Stark zijn op een of ander moment in hun leven aangevallen. Daenerys' eigen broer raakte haar ongepast aan in de allereerste aflevering van de show en toen drong haar man, Khal Drogo, zich ook aan haar op. Sansa werd aangevallen door Ramsay Bolton, haar psychotische echtgenoot destijds.

13 Verschil: Daenerys was de moeder der draken, maar Sansa heeft nooit enige vorm van moederschap ervaren

draken
draken

Een groot verschil tussen deze twee jonge vrouwen is het feit dat een van hen een beetje kon ervaren hoe het moederschap is, terwijl de ander nooit in de buurt kwam. Daenerys Targaryen beweerde de moeder van draken te zijn omdat ze drie babydraken grootbracht vanaf het kraken van hun eierschalen tot hun volwassenheid.

12 Overeenkomst: ze zijn allebei extreem sterke jonge vrouwen

gekregen
gekregen

Deze jonge vrouwen lijken op elkaar omdat ze allebei extreem sterke jonge vrouwen zijn. Ze hebben allebei veel meegemaakt, veel overleefd en pijnlijke momenten doorstaan die een normaal persoon misschien niet kan begrijpen of waarvan ze niet terug kunnen komen. Beide verhalen zijn gevuld met krachtige momenten van het overwinnen van tegenspoed.

11 Overeenkomst: ze zijn allebei buitengewoon mooi

gekregen
gekregen

Een ander belangrijk ding dat deze twee jonge vrouwen gemeen hebben, is het feit dat ze allebei buitengewoon mooi zijn. Daenerys Targaryen wordt gespeeld door een actrice genaamd Emilia Clarke en Sansa Stark wordt gespeeld door een actrice genaamd Sophie Turner. Beide vrouwen zijn verbluffend mooi.

10 Verschil: Sansa heeft nooit echte liefde ervaren, maar Daenerys wel

gekregen
gekregen

Sansa Stark heeft nooit ware liefde ervaren omdat elke romantische situatie waarmee ze te maken kreeg haar werd opgedrongen. Ze voelde zich nooit echt aangetrokken tot de mannen met wie ze moest trouwen. Aan de andere kant kon Daenerys een paar keer liefdesgevoelens ervaren… Ze ervoer liefde met Khal Drogo, Daario Naharis en Jon Snow.

9 Overeenkomst: ze zien allebei het belang van de troon

troon
troon

Beide jonge vrouwen weten hoe belangrijk de troon is. Of ze nu op de troon zitten of iemand anders, ze weten nog steeds dat de troon van grote waarde is voor de samenleving. Ze begrijpen allebei hoe belangrijk het is dat de juiste persoon op de troon zit.

8 Overeenkomst: ze werden allebei gedwongen om op jonge leeftijd te trouwen

bruiloften
bruiloften

Beide vrouwen werden gedwongen jong te trouwen. Sansa Stark werd gedwongen eerst met Tyrion Lannister te trouwen en daarna werd ze gedwongen met Ramsay Bolton te trouwen. Daenerys Targaryen werd gedwongen te trouwen met Khal Drogo. Geen van beiden was oud genoeg om zelf zulke ingrijpende beslissingen te nemen.

7 Verschil: de broer van Daenerys behandelde haar slecht, maar Sansa stond dicht bij haar broers en zussen

broers en zussen
broers en zussen

In de allereerste aflevering van Game of Thrones merkten we dat de oudere broer van Daenerys haar erg slecht behandelde. Hij had geen respect voor haar en maakte haar zelfs sexueel. Dit is waar de verschillen tussen de behandeling van broers en zussen van Daenerys en de behandeling van broers en zussen van Sansa verschillen. Sansa's broers en zus behandelden haar allemaal met liefde en respect, ook al konden ze niet allemaal met elkaar opschieten.

6 Overeenkomst: ze hebben allebei wezens waar ze van houden en waar ze voor zorgen

huisdieren hebben
huisdieren hebben

Sansa Stark had een schrikwolf waar ze veel om gaf, terwijl Daenerys Targaryen draken had waar ze veel om gaf. Beide jonge vrouwen zorgden voor wezens waar ze om gaven. Beide jonge vrouwen wijdden liefde, aandacht en genegenheid aan de dieren die ze grootbrachten.

5 Gelijkenis: ze waren allebei geliefd bij mannen waar ze niet in geïnteresseerd waren

gekregen
gekregen

Daenerys Targaryen werd aanbeden door een man voor wie ze geen gevoelens voor iedereen had. Zijn naam was Jorah Mormont. Hij was een van haar meest toegewijde volgelingen, maar ze voelde zich nooit tot hem aangetrokken. Sansa Stark werd aanbeden door Littlefinger, ook bekend als Petyr Baelish. Ze had ook geen aantrekkingskracht op hem.

4 Verschil: Daenerys was nooit in staat om een band met haar moeder te krijgen, maar Sansa was dicht bij haar moeder, Catelyn Stark

sansa en catelyn
sansa en catelyn

Helaas stierf de moeder van Daenerys Targaryen tijdens de bevalling en daarom kon Daenerys nooit een band met haar moeder krijgen. Het is heel triest voor iedereen om op te groeien zonder een ouder. Aan de andere kant was Sansa Stark heel dicht bij haar moeder, Catelyn Stark. Ze verloor haar moeder pas toen ze een tiener was.

3 Overeenkomst: ze hadden allebei belangrijke vaders… The Mad King en Ned Stark

gekke koning en ned stark
gekke koning en ned stark

Een andere overeenkomst die Daenerys Targaryen en Sansa Stark hebben, is het feit dat ze allebei zeer belangrijke vaders hadden. Daenerys' vader werd de gekke koning genoemd omdat veel mensen stierven onder zijn heerschappij. De vader van Sansa Stark was Ned Stark, een van de meest nuchtere personages in de hele show.

2 Overeenkomst: ze hebben allebei een einde gemaakt aan het mannenleven

heb draken
heb draken

Sansa Stark stuurde Ramsay Boltons honden naar de afgesloten kooi waar hij wachtte, zodat ze van hem konden smullen. Ze deed dit als een manier om wraak te nemen voor het misbruik dat ze heeft doorstaan toen ze zijn vrouw was. Daenerys Targaryen maakte tijdens haar reis een einde aan het leven van veel mannen. We zagen haar de weg kwijtraken en zich net zo gaan gedragen als haar vader, de gekke koning.

1 Verschil: uiteindelijk toonde Daenerys meedogenloze impulsiviteit terwijl Sansa volwassen en waardige terughoudendheid vertoonde

sansa en dany
sansa en dany

Uiteindelijk is het grootste verschil tussen Sansa Stark en Daenerys Targaryen het feit dat Sansa terughoudendheid kon tonen terwijl Daenerys brute impulsiviteit toonde. Sansa was in staat om even de tijd te nemen, te vertragen en diplomatiek de voor- en nadelen af te wegen van elke situatie die draait om leven, dood en oorlog. Daenerys Targaryen wilde vol gas de oorlog in schieten zonder de nodige tijd te nemen om de zaken goed te plannen.

Aanbevolen: