De familie van Elvis Presley heeft een uitgesproken mening over Austin Butler's uitbeelding van het icoon

Inhoudsopgave:

De familie van Elvis Presley heeft een uitgesproken mening over Austin Butler's uitbeelding van het icoon
De familie van Elvis Presley heeft een uitgesproken mening over Austin Butler's uitbeelding van het icoon
Anonim

De laatste tijd prezen critici Austin Butler's optreden als Elvis Presley in de langverwachte biopic Elvis. Het heeft allemaal zijn vruchten afgeworpen - het hele proces van transformatie van de acteur in de King of Rock and Roll, inclusief het doen van een extra stap om de stem en het accent van de zanger te perfectioneren.

Maar uiteindelijk gaat het om de mening van de Presleys. Dit is wat ze echt denken over Butlers vertolking van de legende.

Hoe Austin Butler de rol kreeg van Elvis Presley in 'Elvis'

In een interview met GQ zei regisseur Baz Luhrmann dat hij "in gelijke delen verward en geïntrigeerd" was door Butlers auditietape voor de film. Daar speelde de acteur Unchained Melody terwijl hij een badjas droeg. "Was het een auditie? Of had hij een inzinking? … Ik vroeg een van mijn assistenten [over het accent van Butler]", herinnert de filmmaker zich. 'En de man zei: 'Nou, hij komt niet uit het zuiden. Hij komt uit Anaheim.' Ik denk niet dat ik tot voor kort echt begreep hoe Austin eigenlijk klonk."

Denzel Washington hielp ook bij de casting van Butler. "Ik krijg een telefoontje uit het niets van Denzel Washington, die ik niet kende", onthulde Luhrmann. "Denzel Washington zei zojuist, op de meest ongelooflijk emotionele en directe manier: 'Kijk, ik heb net op het podium gestaan met deze jonge acteur [Butler]. Ik zeg je, zijn arbeidsethos is anders dan alles wat ik ooit heb gezien Ik heb nog nooit iemand gezien die elke seconde van zijn leven wijdt aan het perfectioneren van een rol.'" Butler zei in hetzelfde interview dat hij "zo dankbaar" was voor "dit genereuze ding" dat Washington deed en dat "hij niet belde me van tevoren, hij belde me niet daarna."

De jonge acteur voegde eraan toe dat de Oscarwinnaar zijn mentor werd terwijl ze samenwerkten aan de Broadway-productie van Eugene O'Neill's The Iceman Cometh in 2018. Butler zei dat Washington hem een keer had uitgezwaaid en zei dat hij "een idee" voor hem had. "Toen ging ik zitten; het is gewoon Denzel en ik in dit lege theater", vertelde de Once Upon a Time in Hollywood-ster. "Hij begon me acteeradvies te geven en hij nam me echt onder zijn hoede. Hij begon me gedachten over de scène te vertellen, en plotseling heb ik Denzel bijna als een acteercoach."

Wat de familie van Elvis Presley voelt over 'Elvis' van Austin Butler

Presley's dochter, Lisa Marie, zei dat Butler haar vader in de film "channelde". "Het is bijna alsof hij hem channelde", zei ze in ABC's Exclusively Elvis: A Special Edition of 20/20. "Hij stopte alles wat hij had, zijn hart, zijn ziel, alles wat hij had in onderzoek, lezen, kijken, leren. Hij eerde hem op alle mogelijke manieren." In de special was Butler ook te zien hoe hij de zangeres vertelde over de uitdagingen van het portretteren van haar vader. "Als je naar je vader kijkt, kijk je naar hem op het podium en ga je gewoon, 'Hoe doe je dat? '" zei hij.

"Het is zo opmerkelijk, en het is moeilijk om niet het gevoel te hebben dat je zo klein bent in vergelijking en dat je niet genoeg bent," vervolgde hij. "En dus, voor mij werden al die dingen die ik toen kon vinden die in zijn geest klikten, het ding dat me er doorheen sleepte." Lisa schreef eerder op Instagram dat Butler een Oscar verdient voor zijn optreden. "Als Butler geen Oscar wint voor de rol, eet ik mijn eigen voet op", beweerde ze. "Je kunt Baz' pure liefde, zorg en respect voor mijn vader voelen en zien in deze prachtige film, en het is eindelijk iets waar ik, mijn kinderen en hun kinderen voor altijd trots op kunnen zijn."

Lisa's moeder en de ex-vrouw van de Hound Dog-artiest, Priscilla, zei ook dat Butler Presley's "begeleiding" had tijdens het maken van de film."Austin, je weet hoe we ons voelen", zei ze tijdens de première. "Echt, Elvis is in jou veranderd, moet ik zeggen. Je had zijn begeleiding."

Wat Austin Butler voelt over de reactie van de familie van Elvis Presley

Butler gaf toe dat hij enorme druk voelde om de rol van Presley op zich te nemen, ondanks de zegen van zijn familie. "Ik kan niet eens onder woorden brengen hoeveel het voor mij betekent, omdat ik de hele tijd zoveel verantwoordelijkheid voor hen voelde", zei de 30-jarige. "Dat is het ding dat me 's ochtends elke dag [tijdens de productie] uit bed zou schieten. Ik had geen idee hoe ze zouden reageren. Ik was er helemaal klaar voor dat ze het misschien niet wilden kijken of het niet leuk zouden vinden of wat dan ook."

Hij voegde eraan toe dat het onwerkelijk voelt om gesteund te worden door de familie van de overleden muzikant. "Het voelt alsof ik nu in een droom ben, omdat ze zo warm en gastvrij zijn geweest", zei hij over de Presleys. "Ik ben aan het zoemen. Gewoon dingen meemaken waarvan ik niet eens kan geloven dat ik ze nu meemaak. … het is gewoon magie."

Aanbevolen: