Is Lexi en Cassie's moeder Suze in 'Euphoria' gebaseerd op een echt persoon?

Inhoudsopgave:

Is Lexi en Cassie's moeder Suze in 'Euphoria' gebaseerd op een echt persoon?
Is Lexi en Cassie's moeder Suze in 'Euphoria' gebaseerd op een echt persoon?
Anonim

Alanna Ubach kijkt niet eens naar Euphoria. Dit is behoorlijk opmerkelijk, aangezien haar personage, Suze, gemakkelijk een van de grootste personages van de show is. De moeder van Cassie en Lexi is een echte scene-stealer. En dat heeft zoveel te maken met Alanna's absoluut toegewijde optreden.

Ze is ook zo vaak de komische opluchting in een show die doordrenkt is van duisternis, verslaving, misbruik en een genotzuchtige pijn waar sommige fans een hekel aan hebben. Sommige beslissingen die Alanna als acteur neemt, leken zo geïnspireerd dat fans zich afvragen of Suze echt is gebaseerd op een echt persoon…

Is de moeder van Cassie en Lexi, Suze Howard, gebaseerd op een echt persoon?

Suze Howard is volledig de creatie van maker Sam Levinson en zijn team van schrijvers, geïnspireerd door de Israëlische serie waarop Euphoria ruwweg is gebaseerd. Zoals bijna alle personages in Euphoria, met de opmerkelijke uitzondering van Colman Domingo's Ali, is Suze volledig een fictief personage… Maar niet zozeer wat acteur Alanna Ubach betreft. Ze beweert dat haar optreden volledig is gebaseerd op een vrouw die ze ooit kende.

"Ik voelde me aangetrokken tot het personage omdat ze me zo deed denken aan de moeder van een van mijn beste vrienden", zei Alanna Ubach in een recent interview met Vulture over het einde van het tweede seizoen van Euphoria. "Haar naam was Linda Morales. Ze was de favoriete moeder. Iedereen hield van haar. Ze was degene naar wie je ging toen je zwanger werd. Ze was degene naar wie je ging toen je van school werd gestuurd. Niemand was bang voor haar Ze gedroeg zich niet als een autoriteitsfiguur. Ze fungeerde als een grote zus. Ik dacht: zou dat niet leuk zijn om een tijdje in haar te leven? Elke rol is anders, maar bij deze, omdat mijn karakter zo in het begin klein, ik herinner me dat ik op een gegeven moment filmde en mijn hand opstak en zei: 'Sam, wat doe ik voor de kost?' Hij zegt: 'Ik denk dat je een manicure bent.' Ik had zoiets van: 'Weet je wat? Ik wilde hetzelfde zeggen. Of misschien run ik een salon.' Ik moet het goed doen om deze twee meisjes te steunen. Ze hebben veel rotzooi in hun slaapkamers."

Het proces van het ontwikkelen van Suze als personage raakte uiteindelijk diep geworteld in wie de moeder van haar vriend was. Daarom heeft Alanna op verschillende manieren het gevoel dat ze absoluut een echt persoon speelt.

"Als je de essentie van zo'n personage hebt, en je brengt iemand die je ooit kende weer tot leven - want deze vrouw is overleden - is het een heel andere manier om een personage te creëren."

De interviewer bij Vulture bracht vervolgens het personage van Amy Poehler naar voren in Mean Girls, omdat ze vaak wordt vergeleken met Suze op sociale media. Dit is iets dat Alanna helemaal zelf ziet. De connectie tussen Suze en Amy's "leuke moeder" is opmerkelijk accuraat… alleen zonder het roze velours trainingspak.

"[Suze] is dat personage. In de komedie is het net als: Oh, deze meisjes laten haar zich jong voelen. Ze mag haar tienerjaren opnieuw beleven. Ik denk dat het voor Suze is: 'Wees mijn vriend, zodat ik alles kan weten wat er 24 uur per dag met jullie gebeurt'. Het is waarschijnlijk niet het beste idee, maar zo werkt ze."

Denkt Alanna Ubach dat Suze Howard een goede moeder is?

Er zijn een paar heel verschillende soorten moederzoon Euphoria, waaronder Nate's beschadigde en verwijderde moeder en Rue's felle en beschermende mamabeer. Elk heeft zijn eigen positieve en negatieve eigenschappen, maar wat vindt Alanna van Suze als moeder?

"Ik denk dat ze haar best doet ondanks het feit dat ze concurreert met sociale media. Wij zijn de eerste generatie ouders met kinderen die overal antwoorden op hebben, of ze nu gelijk hebben antwoorden of foute antwoorden. Als je concurreert met iets als Google of TikTok of Instagram, is het een broedplaats voor narcisme. Deze kinderen zijn emotioneel niet volwassen genoeg om om te gaan met wat er online over hen wordt verspreid, " legde Alanna uit.

"Er is dat gezegde: 'Je bent maar zo gelukkig als je meest verdrietige, meest behoeftige kind.' Om een dochter [Cassie, gespeeld door Sydney Sweeney] te hebben die niet alleen promiscue is, maar ook is opgenomen in de act die nu op internet staat - ik denk dat er veel schuldgevoel is. Wetende dat als ze betere keuzes had gemaakt, ze aan haar huwelijk heeft gewerkt, zouden deze kinderen niet het gevoel hebben dat ze zich moeten gedragen zoals ze hebben gedaan. Ik denk dat als je de lagen echt afpelt, Suze waarschijnlijk klinisch depressief is. Ik denk gewoon niet dat ze in staat is om de telefoon pakken en naar therapie of afkickkliniek gaan. Ze is vrij beperkt en doet haar best."

Op dit punt in Euphoria's run heeft Suze Howard nog veel meer ruimte voor ontwikkeling. Terwijl haar verleden met afkickkliniek en AA (en het besluit dat het "niet voor haar was") werd aangeroerd, moeten de geheimen van haar eigen trauma nog worden onthuld. Misschien zullen ook zij worden beïnvloed door de vrouw die Alanna's portret van Cassie en Lexi's moeder inspireerde.

Aanbevolen: