Psycho' was gebaseerd op een waargebeurd verhaal, dit is wat er echt is gebeurd

Inhoudsopgave:

Psycho' was gebaseerd op een waargebeurd verhaal, dit is wat er echt is gebeurd
Psycho' was gebaseerd op een waargebeurd verhaal, dit is wat er echt is gebeurd
Anonim

Alfred Hitchcock's Psycho is een klassieker, en terecht, want de film uit 1960 verbaasde het publiek en bevatte de beruchte douchescène. Er zijn veel interessante feiten te weten over Hitchcock, en horrorfans zijn nog steeds onder de indruk van deze film, omdat deze destijds revolutionair was.

Hoewel horrorfilms op een weekendavond veel entertainment bieden, en mensen vooral genieten rond Halloween, is de echte inspiratie achter een horrorfilm soms nog erger.

Het blijkt dat Psycho gebaseerd was op een waargebeurd verhaal. Laten we eens kijken.

Het verhaal achter 'Psycho'

Net zoals er enkele leuke weetjes zijn over de klassieke horrorfilm The Exorcist, is er ook veel te weten over Psycho.

Psycho was gebaseerd op het boek van Robert Bloch en volgens Chameleontruecrimestories.com schreef Bloch het boek terwijl hij dacht aan een moordenaar genaamd Ed Gein. Bloch woonde in Wisconsin en Gein werd gearresteerd op slechts 80 kilometer van waar hij woonde, dus hij toonde interesse.

Ed Gein wordt ook wel "de slager van Planfield" genoemd en hij vermoordde een vrouw genaamd Bernice, die een ijzerhandel bezat. De details van deze zaak zijn erg grimmig en triest. Het bleek dat Ed meer vrouwen had vermoord en mensen beseften hoe gevaarlijk hij was.

Volgens de website hadden zowel Ed als Norman Bates van Psycho een heel vreemde en vreemde band met hun moeders. Ed heeft geleerd om geen andere vrouw dan zijn moeder leuk te vinden, wat absoluut griezelig en verontrustend is.

Het blijkt dat hoewel Bloch werd geïnspireerd door Ed Gein, hij ze niet expres op dezelfde persoon liet lijken. Later ontdekte hij dat er veel details waren die Norman en Ed gemeen hadden.

Volgens Mental Floss realiseerde Bloch zich "hoe sterk het denkbeeldige personage dat ik had gecreëerd, leek op de echte Ed Gein, zowel in openlijke handeling als schijnbare motivatie."

Het is geweldig om te horen dat, hoewel de personages niet hetzelfde waren, Norman uiteindelijk veel op Ed leek. Dit is een van die momenten waarop de waarheid vreemder is dan fictie.

'Psycho' maken

In wat voor horrorfans misschien verrassend is om te horen, vond Alfred Hitchcock dat Psycho een komische film was.

Volgens The Guardian sprak Hitchcock over zijn beroemde film op een band die onderdeel werd van de BBC-archieven. De regisseur zei: "[Psycho] was bedoeld om mensen te laten gillen en schreeuwen enzovoort. Maar niet meer dan schreeuwen en schreeuwen op een spoorwegovergang … dus je moet niet te ver gaan omdat je wilt dat ze giechelend van de spoorweg gaan met plezier."

Hitchcock zei ook dat hij de film niet ziet als onderdeel van hetzelfde genre als alle anderen. Hij zei: "De inhoud was, vond ik, nogal grappig en het was een grote grap. Ik was geschokt toen ik ontdekte dat sommige mensen het serieus namen."

Mensen zien Psycho zeker als een horrorfilm en het is vaak een film die wordt bestudeerd en uit elkaar gehaald omdat hij zo fris en opwindend was. Er zijn eindeloze discussies over de film op Reddit, met mensen die vertellen dat ze de film net voor de eerste keer ooit hebben gezien en dat ze wat gedachten en meningen willen horen. Toen iemand vroeg waarom de douchescène zo iconisch is, legde een fan uit dat een douche wordt gezien als een plek waar mensen zowel "veilig" als "kwetsbaar" kunnen zijn en deze scène veranderde die perceptie volledig.

Joseph Stefano, de scenarioschrijver voor Psycho, werd geïnterviewd door de Austin Chronicle en vertelde over zijn ervaring. Stefano deelde een fascinerend weetje: dat Hitchcock niet vond dat mensen scripts moesten herschrijven. Stefano zei: "Een ander interessant punt is dat hij om geen herschrijvingen vroeg. Niet één. Hij vond dat degene die de films schreef de schrijver was, en dat was hun taak."

Stefano zei ook dat toen ze de film aan het maken waren, het ongehoord leek om een hoofdpersoon te introduceren en ze vervolgens te vermoorden, zoals ze deden met Marion. Hij zei: "Het idee van het vermoorden van de ster van de film, de beroemdste naam erin, was in die tijd ongehoord, dus ik denk dat alleen dat het publiek van streek maakte. Niemand kon dat geloven. Ik voelde dat dit de enige manier was en Hitchcock was het met me eens. Het was zijn idee om een ster te krijgen om dit gedoemde personage te spelen. Dus het werkte."

Het is absoluut logisch dat Psycho uiteindelijk werd geïnspireerd door een echte moordenaar, want het is een van de meest interessante en zenuwslopende films in het horrorgenre, en er zijn zoveel redenen waarom het vandaag nog steeds als een klassieker wordt beschouwd.

Aanbevolen: