Hoe Christopher Walken een interessante persoon werd in een mysterieuze dood

Inhoudsopgave:

Hoe Christopher Walken een interessante persoon werd in een mysterieuze dood
Hoe Christopher Walken een interessante persoon werd in een mysterieuze dood
Anonim

Op 29 november 1981 werd het lichaam van actrice Natalie Wood gevonden drijvend in het water bij Catalina Island in Zuid-Californië. Wood was aan boord van haar jacht geweest met haar man, tv-ster Robert Wagner, de kapitein van het schip, en haar vriend, de legendarische Christopher Walken.

Rechercheurs geloofden eerst dat Woods dood een ongeluk was, dat ze op de een of andere manier van de boot viel en verdronk omdat Wood, zoals bekend, niet kon zwemmen. De omstandigheden rond de verdrinking van Wood deden sommigen echter geloven dat haar dood geen ongeluk was. Hoe stierf Natalie Wood en hoe is de ster van films als The Deer Hunter en Sleepy Hollow erbij betrokken?

8 Wie was Natalie Wood?

Voor degenen die het niet weten, Natalie Wood was een van de beroemdste actrices van haar tijd. Net als veel andere sterren groeide ze op in de schijnwerpers en begon ze haar carrière als kindacteur op aandringen van haar moeder. Wood speelde in tal van klassieke films, zoals Miracle on 34th Street, Rebel Without A Cause, en ze was Maria in de eerste verfilming van West Side Story. Wood was verschillende keren getrouwd, twee keer met acteur Richard Wagner, die het oudere publiek zich zal herinneren van de show Hart to Hart, maar het jongere publiek zal zich misschien beter herinneren als nummer 2 in de Austin Powers-films.

7 Hoe hebben zij en Christopher Walken elkaar ontmoet?

Woods huwelijk met Wagner was een beetje rotsachtig en was vaak het onderwerp van roddels. Tijdens hun tweede huwelijk begon Wood met het opnemen van een sciencefictionfilm, Brainstorm, die twee jaar na haar dood uitkwam. Tijdens het filmen van de film zou een jaloerse Wagner met Wood zijn meegekomen omdat hij hoorde dat Wood en Walken close waren geworden tijdens de opnames.

6 Was de echtgenoot van Natalie Wood echt jaloers op Walken?

Het was misschien het resultaat van roddels, maar velen geloven wel dat Wagner erg jaloers was op Walken. Er zijn echter ook aanwijzingen dat de relatie tussen Walken en Wood volledig platonisch was. Wagner nodigde Walken uit om bij het stel op hun jacht te blijven tijdens het filmen in Catalina. Het zou nogal ongebruikelijk zijn voor iemand om de persoon uit te nodigen met wie ze denken dat hun vrouw een affaire heeft om bij hen te blijven, maar volgens getuigenis van de kapitein van het jacht zou Wagner tijdens een verhitte discussie op de boot naar Walken hebben geschreeuwd: "Wat probeer je te doen, fk mijn vrouw!?" Of Wood en Walken echt een affaire hadden, blijft onbekend.

5 Wat gebeurde er op de avond dat Natalie Wood stierf?

Op een dag nam een groep vrienden een reddingsboot naar de kust om wat te drinken in een bar. De groep kreeg absoluut gehamerd. Volgens hun serveerster ging de groep door verschillende flessen wijn en champagne en bijna een dozijn rum-daiquiri's. Toen Woods lichaam werd gevonden, was haar bloedalcohol 0,14, bijna het dubbele van de wettelijke limiet voor rijden onder invloed. Dit bracht onderzoekers ertoe te geloven dat tijdens de nacht een dronken Wood van de boot strompelde. Wat verdacht was, was dat de groezelige boot van het jacht werd gevonden in de buurt van Woods lichaam. Dit leidt er ook toe dat de onderzoekers geloven dat Wood in het water viel toen hij de sloep probeerde vast te binden, en toen ze erin viel, worstelde ze om weer in de boot te stappen of het als reddingsvest te gebruiken.

4 Was Walken ooit een verdachte?

Of Walken een verdachte was, is beschermd door de politie van Catalina en de sheriff van LA. Er moet echter worden opgemerkt dat Walken geen duidelijk motief had om Wood pijn te doen. De twee waren ongelooflijk hecht en de persoon op de boot met het meeste motief om Wood pijn te doen, zou haar (naar verluidt) jaloerse echtgenoot zijn. Walken bleef echter een persoon van belang in de zaak en is dat vandaag nog steeds.

3 De zaak werd gesloten en plotseling heropend

Woods dood werd oorspronkelijk beschouwd als een accidentele verdrinking vanwege haar dronkenschap. Jarenlang werd de zaak als gesloten beschouwd, althans officieel, maar fans en roddelbladen bleven speculeren over vals spel. In 2011, 30 jaar na haar dood, kondigde de L. A. Sheriff's afdeling aan dat ze de zaak zouden heropenen. Het onderzoek loopt nog tot 2022.

2 Hier is wat niet logisch is

Dit is het meest verdachte deel van Woods dood, ze had een verlammende fobie voor water. Wood verdronk bijna bij een ongeluk op de set toen ze een kind was, en ironisch genoeg vertelde een waarzegster Wood en haar moeder ooit dat Wood op een dag zou sterven door verdrinking toen ze een klein meisje was. Deze twee dingen zorgden voor een watervrees in Wood die zo erg werd dat ze er een tijd niet toe kon komen om haar haar te wassen. De kans dat Wood ooit te dicht bij het water zou komen, zelfs als hij dronken was, heeft ertoe geleid dat veel mensen vermoeden dat haar dood geen ongeluk was.

1 Wat heeft Christopher Walken hierover te zeggen?

Wood en Wagner hadden de dagen voordat ze stierf luid ruzie gemaakt, volgens Walken en de jachtkapitein. Walken zei dat hij zijn best deed om niet betrokken te raken bij het gevecht en dat hij gelooft dat Wagner niets te maken had met de verdrinking van Wood. Vijf jaar na haar dood werd hij geciteerd en zei: "Ik weet niet wat er is gebeurd. Ze gleed uit en viel in het water. Ik lag toen in bed. Het was verschrikkelijk." Walken heeft sinds de heropening van de zaak meerdere keren met rechercheurs gesproken, wat hij hen vertelt zullen we misschien nooit weten.

Aanbevolen: