Is 'Abbott Elementary' het kijken waard? Wat de beoordelingen zeggen

Inhoudsopgave:

Is 'Abbott Elementary' het kijken waard? Wat de beoordelingen zeggen
Is 'Abbott Elementary' het kijken waard? Wat de beoordelingen zeggen
Anonim

Toen de pandemie van het coronavirus in 2020 een wereldwijde lockdown veroorzaakte, bleef de film- en tv-industrie niet gespaard. Omdat de meeste producties dat jaar in ieder geval tijdelijk voor lange perioden werden gesloten, werd het amusementsschema voor 2021 zwaar getroffen.

2022 heeft echter een meer regelmatige output van producties op groot en klein scherm gezien, en de kwaliteit heeft ook niet teleurgesteld. Een van de nieuwe sensaties in de stad is Hulu's How I Met Your Father, een spin-off van de beroemde CBS-sitcom How I Met Your Mother.

John Cena was de headliner van Peacemaker van HBO Max, Vikings: Valhalla heeft het publiek versteld doen staan in een vervolgverhaal op het originele historische drama uit de periode van de History Channel, en Ben Stiller bewijst zijn creatieve karbonades als regisseur van Severance op Apple TV+.

Een andere absolute knaller die dit jaar furore heeft gemaakt, is Abbott Elementary, een populaire mockumentary-sitcom op ABC. De eerste aflevering van de show viel zelfs op 7 december, en de rest werd uitgezonden vanaf 4 januari. Na een pauze van ongeveer een maand wordt aflevering 10 uitgezonden op 22 maart, met daarna nog twee afleveringen voor de rest van seizoen 1.

Hier is een blik op wat de recensies zeggen over Abbott Elementary.

Waar gaat het verhaal van 'Abbott Elementary' over?

Volgens Rotten Tomatoes volgt Abbott Elementary 'een groep toegewijde, gepassioneerde leraren - en een enigszins toondove directeur - [die] samen worden gegooid in een openbare school in Philadelphia waar, ondanks de grote kansen tegen hen zijn ze vastbesloten om hun leerlingen te helpen slagen in het leven.'

'Hoewel deze ongelooflijke ambtenaren misschien in de minderheid en ondergefinancierd zijn, houden ze van wat ze doen - zelfs als ze niet houden van de minder dan geweldige houding van het schooldistrict ten opzichte van het opleiden van kinderen.'

De sitcom is gemaakt door komiek, actrice en nu schrijver en producer Quinta Brunson. De in Philadelphia geboren artiest kwam voor het eerst onder de publieke aandacht via The Girl Who Has Never Been on a Nice Date, een reeks korte komische verhalen die ze op haar Instagram-pagina zou plaatsen.

In september 2020 meldde Deadline dat een pilot voor een toen titelloze Brunson-sitcom was bevestigd bij ABC. In mei vorig jaar plaatste het netwerk een volledige serieorder. Op dat moment was de naam Abbott Elementary gecertificeerd, nadat het oorspronkelijk Harrity Elementary heette. Brunson zou ook de hoofdrol spelen in de serie.

De 'Abbott Elementary'-pilootaflevering kreeg lovende recensies

Tyler James Williams (Everybody Hates Chris), Janelle James (Crashing, Central Park), Lisa Ann W alter (Dance Your Ass Off) en Chris Perfetti (Crossbones, In the Dark) voegden zich ook bij Brunson als vaste leden van de Abbott Elementaire cast.

Na bijna drie maanden filmen tussen augustus en november, werd begin december de allereerste aflevering op ABC uitgebracht. Met een 7,8 rating op IMDb en lovende recensies van het publiek, zette de pilot-aflevering praktisch de toon voor de rest van de serie. De maand of zo tussen die eerste aflevering en de tweede voelde als een eeuwigheid voor fans, die hun gevoelens kenbaar maakten op sociale-mediaplatforms.

Aflevering 9 van het eerste seizoen werd uitgezonden op 22 februari, voordat de show een paar weken werd onderbroken. Deze periode heeft voldoende tijd gegeven voor kritische recensies, met de serie met Tomatometer en gemiddelde publieksscores van respectievelijk 100% en 82% op Rotten Tomatoes.

Abbott Elementary is een voorbeeld van de zeldzame keren dat critici en publiek het volledig eens zijn over de schittering van een show.

Wat de recensies zeggen over 'Abbott Elementary'

Doreen St. Felix is een film- en televisiecriticus die schrijft voor The New Yorker, en ze werd weggeblazen door de grondige karakter- en plotontwikkeling op Abbott Elementary.'Het meest opwindende aan Abbott is het duidelijke lange spel', schreef ze. 'De show creëert een wirwar van relaties die duiden op een groot emotioneel bereik.'

Alan Sepinwall van Rolling Stone vond het geweldig dat de cast van de ABC-sitcom hun eigen originele expressie vond, ondanks het opnieuw bekijken van stijlfiguren die al te zien waren in shows zoals Parks and Recreation en The Office.

'Het is niet zo dat Brunson of Williams impressies maken van Amy Poehler of John Krasinski, maar beide vinden het leuk om hun eigen kijk te vinden op deze nu bekende archetypen, zoals een jazzmuzikant die rondspeelt op een populaire melodie,' Sepinwall enthousiast.

De publieksrecensies waren net zo gloeiend, met een bepaalde fan die schreef: 'Een van de grappigste shows die ik in een heel lange tijd heb gezien. Doet me denken aan The Office en is ook heel fris en uniek.' Op 14 maart verlengde ABC Abbott Elementary voor een tweede seizoen.

Aanbevolen: