Hoe de familie Williams eindelijk ja zei tegen de film 'King Richard

Inhoudsopgave:

Hoe de familie Williams eindelijk ja zei tegen de film 'King Richard
Hoe de familie Williams eindelijk ja zei tegen de film 'King Richard
Anonim

De 94e jaarlijkse Academy Awards-ceremonie is slechts enkele dagen verwijderd, met opwinding voor het evenement dat zich opbouwt onder fans en genomineerden. Een van de films die waarschijnlijk in het middelpunt van de belangstelling zal staan, is King Richard, die in totaal zes nominaties heeft ontvangen.

Het biografische sportdrama wordt aangevoerd door Will Smith en schetst het pad van de kindertijd naar de wereldwijde superster van de legendarische tenniszussen Venus en Serena Williams. Het centreert ook hun vader Richard als de hoofdpersoon van het verhaal.

Dit perspectief kreeg kritiek van verschillende kanten, waaronder Sexy But Psycho-auteur Dr. Jessica Taylor, die zich schijnbaar niet bewust was van de betrokkenheid van de zussen bij het productieproces.

In werkelijkheid heeft de familie Williams altijd als een team gewerkt, zoals blijkt uit de hoge emoties die heersen wanneer Serena en Venus tegenover elkaar staan op de tennisbaan.

Het was niet anders als het ging om het maken van King Richard, waarbij de familie erg kieskeurig was over de voorwaarden waaraan ze moesten voldoen om een biografisch project groen licht te geven.

Naast Will Smith zelf werd de film gecoproduceerd door de broers Trevor en Tim White. Het waren de Whites die onlangs onthulden wat er nodig was om de familie Williams te overtuigen.

Zou 'King Richard' gemaakt kunnen zijn zonder de zegen van de familie Williams?

Vanaf het begin waren de gebroeders White, Will Smith en zijn Westbrook Studios-outfit absoluut vastbesloten om het akkoord van Richard Williams en zijn familie veilig te stellen voordat ze tot productie konden overgaan.

Juridisch gezien is er een precedent voor een Hollywood-studio die een biografische film maakt zonder de uitdrukkelijke toestemming van de proefpersonen. Nelson Mandela's vrouw, Winnie, Facebook-oprichter Mark Zuckerberg en voormalig presentator van de late night show David Letterman zijn voorbeelden van mensen die een hekel hadden aan populaire biopics die over hen werden gemaakt.

De gebroeders White spraken onlangs met Variety Magazine en onthulden dat ze niet dezelfde weg wilden inslaan. "Het was absoluut cruciaal dat we hun steun hadden. Niemand die erbij betrokken was, was enthousiast over het idee om hiermee verder te gaan zonder hun betrokkenheid", zei Trevor White.

Dit was niet alleen uit beleefdheid, maar ook vanwege de waarde die de familie volgens hen aan de productie zou toevoegen. "Omdat elk van hun adviezen het echt naar een hoger niveau heeft getild, " vervolgde Trevor. "Alle nuances maakten het speciaal."

Het kostte negen maanden om de familie Williams te overtuigen van het maken van 'King Richard'

De gebroeders White hadden al sinds hun tienerjaren de droom om een film te maken waarin Richard Williams centraal stond. Het begon allemaal toen Tim zag dat de vader van de twee tennissterren een bord omhoog hield met de tekst 'Told you so', een beeld dat volgens hem permanent bij hem bleef.

Na het succes van Ingrid Goes West - de debuutfilm van de broers uit 2017 - schakelden ze de diensten in van scenarioschrijver Zach Baylin om het verhaal te schrijven. Will Smith was dol op het script zodra hij het zag, en tegen die tijd had een van de zussen van Serena en Venus het ook gelezen en vond het leuk.

Desalniettemin moest er nog hard gewerkt worden om de centrale onderwerpen van het project te overtuigen. "We hebben Isha Price (de oudere zus van Williams broers en zussen) voor het eerst ontmoet in augustus of september 2018", zei Tim White in het interview met Variety.

"Ze had het script op dat moment gelezen en ze was geïnteresseerd," ging Tim verder. "Maar het kostte ons negen maanden om met haar te praten over het project en onze bedoelingen."

Waar was de familie Williams naar op zoek voordat ze akkoord gingen met 'King Richard'?

Zoals in de film te zien was, is Richard Williams een nogal excentriek personage. Dit betekende vaak dat hij ruzie kreeg met leden van de vierde stand, en het zou nooit gemakkelijk zijn om hem ervan te overtuigen dat er goede bedoelingen achter een afbeelding van hem zaten. Samen met zijn dochters, wat er echt toe deed, was dat het verhaal werd verteld zoals het gebeurde.

"Ik denk dat Richard in de loop der jaren veel negatieve persbehandeling heeft gekregen", legt Tim White uit. "Ze wilden er zeker van zijn dat we een authentieke versie wilden vertellen van wat er werkelijk is gebeurd, wat we ook hebben gedaan. Tegen maart 2019 waren ze aan boord met de film."

Hoezeer de film ook gericht was op Richard, de verhalen van Serena en Venus zorgden voor de kern van het verhaal. Het beeld speelde zich af tot net voordat ze de wereld zouden gaan domineren zoals ze dat de afgelopen twee en een halve decennia hebben gedaan.

De zussen spelen nog steeds professioneel tennis en hebben een legendarische status in de sport bereikt. Ze hebben ook grote rijkdom vergaard buiten het hof, hoewel Serena minstens twee keer zo rijk is als haar zus.

Aanbevolen: