Heeft het Super Bowl-schandaal van Janet Jackson haar nettowaarde geschaad?

Inhoudsopgave:

Heeft het Super Bowl-schandaal van Janet Jackson haar nettowaarde geschaad?
Heeft het Super Bowl-schandaal van Janet Jackson haar nettowaarde geschaad?
Anonim

Janet Jackson's tweedelige documentaire in A&E en Lifetime, JANET is net in première gegaan, en fans waren verrast om enkele dingen te ontdekken over het persoonlijke leven van de zangeres - hoe roem haar relatie met haar broer Michael Jackson beïnvloedde, wat er werkelijk gebeurde op Super Bowl XXXVIII in 2004, waar ze haar beruchte garderobedefect had, plus een verrassingsoptreden van Justin Timberlake, die werd opgeroepen voor zijn late verontschuldiging aan de hitmaker van Rhythm Nation. Maar wat niet in de documentaire werd onthuld, was het vermogen van Jackson. Daarom hebben we de details over de financiële situatie van de hitparade afgerond.

Janet Jackson is geen miljardair

Laten we hier beginnen: Janet Jackson is geen miljardair. In 2013 dacht het internet dat de zangeres van Together Again een miljardair was. Variety had een verhaal gepubliceerd met de titel "Behind the Velvet Rope", waarin ze de inkomsten en liefdadigheidswerk van de popster uiteenzetten. Hoewel ze niet zeiden dat Jackson miljardair was, bevatte de artikelpagina advertenties waarin naar haar werd verwezen als 'een entertainer van een miljard dollar'. Forbes zelf moest de claims ongeldig verklaren. "Er is maar één probleem: het is niet waar", schreef Forbes' Dorothy Pomerantz over Jacksons vermeende miljardairstatus in een artikel met de titel "Hier is waarom Janet Jackson niet op onze miljardairslijst staat."

"Om eerlijk te zijn, zegt het verhaal niet specifiek dat Jackson een miljardair is", betoogde Pomerantz. "Het geeft gewoon het geld weer dat haar werk in de loop van haar carrière heeft opgeleverd, waaronder $ 81 miljoen aan muziek- en boekpublicaties, $ 260 miljoen aan albumverkoop en $ 458 miljoen aan touren. Samen met andere bedrijfsonderdelen komen de inkomsten uit op 1,2 miljard dollar. Maar dat is heel wat anders dan een vermogen." Ze legde verder uit hoe Forbes kandidaten evalueert voor hun jaarlijkse lijst van 's werelds miljardairs.

"Nettowaarde is gebaseerd op de waarde van het geld en de activa die je op dit moment hebt, niet op hoeveel je werk in je leven heeft opgebracht", zei Pomerantz. "Als we evalueren of mensen onze jaarlijkse lijst van 's werelds miljardairs zullen halen, kijken we naar zaken als aandelenbezit, onroerend goed en kunstcollecties. Oprah Winfrey is miljardair vanwege de waarde van haar bezit in zaken als Discovery en Harpo Productions, niet vanwege de advertentie-inkomsten die haar show in de loop der jaren heeft gegenereerd." Winfrey is momenteel $ 3,5 miljard waard.

Wat is het netto vermogen van Janet Jackson in 2022?

Jackson heeft een totaal vermogen van $ 190 miljoen. De zangeres begon geld te harken in 1977 toen ze haar eerste acteeroptreden scoorde. Ze was pas 11 jaar oud. Ze werd gecast in sitcoms als Good Times en A New Kind of Family. Natuurlijk hielp haar verschijning in de Thriller-muziekvideo van haar broer haar meer tv-rollen te krijgen. In de jaren '80 begon Jackson uiteindelijk aan haar muziekcarrière en tekende ze haar eerste deal met A&M Records op 15-jarige leeftijd. In dat decennium bracht de zangeres vier albums uit: Janet Jackson, Dream Street, Control en Janet Jackson's Rhythm Nation 1814.

Toen ze 18 was, brak de Any Time, Any Place-zangeres records met haar album Control. "Control was het record dat Janet brak - een van die geweldige momenten waarop alles samenkwam", zei A&M Records' mede-oprichter Herb Alpert. "Ik dacht dat we twee miljoen exemplaren zouden verkopen, maar ik had het mis. Uiteindelijk brachten we vier of vijf grote singles uit en uiteindelijk kwamen we op zeven miljoen uit. Daaruit kwam ze naar voren als een enorme ster." In 1991, op 24-jarige leeftijd, tekende Jackson het grootste platencontract in de geschiedenis. Het was een deal van 32 miljoen dollar voor drie albums met Virgin Records.

De populariteit van de popster veroorzaakte biedingsoorlogen onder platenlabels. Als gevolg hiervan brak ze haar eerste record door een nieuwe deal te ondertekenen met Virgin Records. Het was deze keer een deal van $ 80 miljoen. Haar contractvoorwaarden omvatten een voorschot van $ 35 miljoen en een gegarandeerd voorschot van $ 5 miljoen voor elk album. Ze had ook recht op 24% roy alty's op de verkoopprijs van elke plaat die ze verkocht. Jackson heeft 10 Amerikaanse nummer 1-hits gehad en heeft wereldwijd meer dan 100 miljoen platen verkocht. Reken maar uit… Laten we dan de filmcarrière van de zangeres in de jaren '90 niet vergeten.

Heeft het Super Bowl-schandaal van Janet Jackson haar nettowaarde geschaad?

Door een storing in de garderobe van Jackson tijdens de Super Bowl van 2004 werd ze op de zwarte lijst gezet van een aantal gerenommeerde muziekbedrijven. "Alle programmeringsbeslissingen werden lokaal genomen, dus er kan geen systeembrede zwarte lijst zijn geweest", zegt Andy Levin, Chief Legal Officer voor Clear Channel (nu iHeartMedia) in de documentaire Malfunction uit 2021."Als er lokaal een zwarte lijst zou zijn, bijvoorbeeld in S alt Lake City, omdat de programmamanager daar wist dat zijn publiek beledigd was door wat Janet deed op Super Bowl Sunday, dan is dat heel goed denkbaar." Maar dat weerhield de hitmaker van All for You er niet van om muziek te maken.

Ze bracht tussen 2004 en 2015 nog vier albums uit. Ze begon ook haar eigen platenlabel in 2015, waarmee ze de eerste vrouwelijke Afro-Amerikaanse artiest was die dit deed. Het Super Bowl-schandaal heeft haar carrière misschien geschaad, maar ze maakte het in de volgende jaren goed door op tournee te gaan, miljoenen muziekkopieën te verkopen en zelfs een deel van haar bezittingen te veilen. Haar outfit uit de muziekvideo van haar hit uit 1995 met de King of Pop, Scream, werd verkocht voor $ 270.000.

Aanbevolen: