Wie was Zoë Kravitz voordat ze Catwoman werd?

Inhoudsopgave:

Wie was Zoë Kravitz voordat ze Catwoman werd?
Wie was Zoë Kravitz voordat ze Catwoman werd?
Anonim

De afgelopen weken waren behoorlijk turbulent voor Zoë Kravitz, omdat haar carrière een nieuw hoogtepunt bereikte voor haar vertolking van Catwoman in The Batman van Matt Reeves. Met Robert Pattinson in de hoofdrol als de nummer één misdaadbestrijdende superheld van Gotham City, stal Zoë's optreden de show. Sindsdien is de film een van de meest winstgevende kaskrakers van het jaar geworden, met een wereldwijde brutowinst van meer dan $ 677 miljoen van het budget van $ 185-200 miljoen.

Tegelijkertijd heeft ze haar naam ook op de waslijst van geannuleerde artiesten gezet vanwege haar opmerkingen over het recente incident met Will Smith en komiek Chris Rock bij de Oscars van 2022. Velen beschuldigden haar van "roofzuchtig" gedrag vanwege haar eerdere opmerkingen over Jaden Smith. Dat gezegd hebbende, om alles samen te vatten, zo zag haar leven eruit voordat ze Catwoman werd.

6 Zoë Kravitz werd beroemd in 2011

Zoë Kravitz groeide op in een artistiek gezin, vooral als dochter van de legendarische zangeres Lenny Kravitz en de voor Primetime Emmy genomineerde actrice Lisa Bonet. Het kostte haar een tijdje om zich aan te passen aan het werktempo van Hollywood, maar in 2011 brak de actrice eindelijk door dankzij haar vertolking van Angel Salvadore, een mutant met libellenvleugels getatoeëerd op haar lichaam, in X-Men: First Class. Ze vergaarde uiteindelijk een Breakout Actress-nominatie bij de Teen Choice Awards 2011, wat het begin was van iets speciaals.

"Het enige is dat het na een tijdje een beetje pijn doet omdat het je behoorlijk belast. Maar het is echt leuk en je zoomt door de kamer. Het is het dichtst dat ik ooit bij vliegen zal komen, dus het is best gaaf", herinnert ze zich haar tijd tijdens het filmen van de film in een interview met IGN.

5 Zoë Kravitz's portret van Bonnie Carlson

Na een reeks succesvolle optredens in kaskrakers, waaronder Divergent en zijn vervolg, Good Kill, Mad Max: Fury Road en de Harry Potter-spin-off Fantastic Beasts and Where to Find Them, verhoogde Zoë haar succes naar een heel nieuw niveau met HBO's drama Big Little Lies naast grote namen als Nicole Kidman, Alexander Skarsgård en Reese Witherspoon.

Haar vertolking van Bonnie Carlson in de serie leverde haar twee Black Reel Award-nominaties op als individu en een Screen Actors Guild-nominatie voor uitstekende prestaties door een cast in een dramaserie als collectief.

4 Zoë Kravitz was uitvoerend producent voor Hulu's 'High Fidelity'

Later, in 2020, maakte Zoë haar comeback bij de Black Reel Awards. Dit keer won de actrice een award voor Outstanding Writing voor haar Hulu-hit High Fidelity, die ze deelde met collega-scenarist E. T. Feigenbaum. De serie, met in de hoofdrol de actrice zelf, liet zich inspireren door de gelijknamige film uit 2000 waarin haar moeder speelde. Hoewel de serie een kritische succesfactor was, stopte Hulu het in augustus 2020 na slechts één seizoen.

"Ik las het boek toen ik begin twintig was. Ik werd verliefd op de film en werd nog dieper verliefd op de wereld door het boek. Het laat je verbeeldingskracht nog verder gaan, en Nick Hornby's toon en taal is zo geweldig", vertelde ze aan Rolling Stone, "Er was iets romantischers aan toen ik jonger was, aan dit personage dat het gewoon niet bij elkaar kon krijgen, en de manier waarop Rob de wereld zag, en zichzelf zag, zichzelf."

3 Zoë Kravitz stemde Catwoman in 2017

De Batman was niet de eerste keer dat de actrice betrokken was bij de antiheldin. In 2017 uitte ze een andere incarnatie van het personage in The Lego Batman Movie naast Will Arnett, Zach Galifianakis, Michael Cera, Rosario Dawson en meer. De film was een groot succes en vergaarde $ 312 miljoen van het productiebudget van $ 80 miljoen.

"Ik probeerde er ook niet over na te denken als Catwoman, maar als een vrouw; hoe voel ik me hierdoor? Hoe pakken we dit aan en hoe zorgen we ervoor dat we geen fetisj maken of een stereotype creëren "Ik wist dat het een echt persoon moest zijn", vertelde de actrice aan AnOther Magazine over het creatieve proces van haar personagevertolking.

2 Zoë Kravitz sprak Mary Jane uit in 'Into the Spider-Verse'

Zoë doorbrak ook de rivaliteit tussen DC en Marvel door de rol van Mary Jane op zich te nemen in Spider-Man: Into the Verse. De animatiefilm was een verademing voor de franchise: een nieuwe Spider-Man in de stad, Miles Morales, voegt zich bij andere begaafde mensen om zijn wereld te redden van de kwaadaardige energie van Kingpin. In dit universum is Mary Jane de weduwe van Peter Parker.

1 Wat volgt er voor Zoë Kravitz?

Dus, wat is de toekomst voor dit Hollywood-zwaargewicht? Haar recente succes met The Batman heeft haar veel nieuwe fans opgeleverd, maar de recente controverse kan haar carrière een beetje tegenhouden. Ironisch genoeg is ze de headliner van de coming-of-age animatieserie Phatty Patty van Westbrook Studios, opgericht door Will Smith en haar vrouw Jada, maar de recente opmerking van de actrice kan een probleem zijn voor deze samenwerking.

Aanbevolen: