Hier is waarom Catwoman worden 'anders' was voor Zoë Kravitz

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Catwoman worden 'anders' was voor Zoë Kravitz
Hier is waarom Catwoman worden 'anders' was voor Zoë Kravitz
Anonim

Warner Bros. richt zijn aandacht op de kruisvaarder met cape terwijl hij zich voorbereidt op de release van The Batman, de nieuwste film in het DC Extended Universe (DCEU). Deze keer neemt Twilight-ster Robert Pattinson de rol aan van de Dark Knight, terwijl veteraanactrice Zoë Kravitz zich verkleedt als de nieuwste Catwoman.

Als onderdeel van het enorm succesvolle Harry Potter-filmuniversum, is Kravitz zeker gewend om met fantasiefilms om te gaan. Desalniettemin voelde het "anders" om lid te worden van de DCEU en een iconische rol te spelen.

Zoë Kravitz werd gecast te midden van zorgen over planningsconflicten

Toen Ben Affleck het project verliet en Matt Reeves de regisseur overnam, kwamen aanvankelijk verschillende actrices in aanmerking voor de rol. Afgezien van Kravitz, hebben ze naar verluidt ook Eiza Gonzalez, Alicia Vikander en Zazie Beetz overwogen. Nu wilde Kravitz het onderdeel misschien vanaf het begin boeken. Maar toch was ze vastbesloten ervoor te zorgen dat het project bij haar zou passen.

"Wat ik echter de hele tijd onder controle probeerde te houden, was gewoon aangenaam en aardig willen zijn om de rol te krijgen", legde de actrice uit tijdens een interview met AnOther. “Het was belangrijk om hem een idee te geven van hoe het echt is om met mij samen te werken. Om te zeggen wat ik echt denk en, als we samen op de set zijn, om de vragen te stellen die ik wil stellen." Voor Kravitz gelooft ze dat deze benadering in wezen haar de rol is. "We hadden een paar hele goede gesprekken", herinnert ze zich. "Ik had wat gedachten over het personage toen ik het script ook had gelezen en ze waren welkom." Volgens rapporten koos Reeves ervoor om Kravitz te casten ondanks de bezorgdheid dat ze te maken zouden kunnen krijgen met planningsconflicten als gevolg van Fantastic Beasts (de productie van The Batman liep uiteindelijk vertraging op als gevolg van de COVID-19-pandemie).

Sinds de cast heeft Kravitz ook contact gehad met verschillende voormalige Catwoman-actrices. "Ik heb met Michelle gesproken", onthulde ze aan Variety. "Ik was net gecast, dus ik was erg nerveus om bij haar in de buurt te zijn, en ze was zo lief. Ze gaf me gewoon een dikke knuffel en zei: 'Je wordt geweldig.'" Ze voegde er ook aan toe: "Zowel Halle [Berry] als Anne [Hathaway] waren erg lief op Instagram en Twitter. [Ze] stuurden hele lieve, bemoedigende berichten toen dat werd aangekondigd.

Hier is waarom het spelen van Catwoman 'anders' voelde

Toen Kravitz ermee instemde om Catwoman te spelen, was ze zich terdege bewust van de iconische status van de rol en de enorme fanbase. Het besef kwam toen haar casting werd aangekondigd. "Ik was opgewonden toen ik de rol kreeg, en meestal als je een baan krijgt, zijn de mensen die er enthousiast over zijn jij, je ouders, je agent, je vrienden en dat is zo'n beetje", vertelde ze Variety in een ander interview. "Maar toen het persbericht kwam, kreeg ik meer sms'jes en telefoontjes dan op mijn verjaardag, op mijn trouwdag.”

Ondanks jarenlang acteren was dit iets waar ze nog nooit mee te maken had gehad. "Het was anders", merkte ze op. “Het was onverwacht voor mij. En dat was juist het spannende.” Toegegeven, Kravitz bekende dat ze de rol ook "een beetje eng" vond. Maar dat is in wezen een goede zaak. "Ik voel dat het me sowieso naar een betere plek duwt, dus ik verwelkom de zenuwen", legde ze uit. "Natuurlijk wil ik de fans eren en hopen dat ze het leuk vinden wat ik met de rol doe, maar om te doen wat ik denk dat ik moet doen met Catwoman, moet ik naar binnen gaan en de rest van de wereld vergeten."

Voor Kravitz betekende het internaliseren van de rol dat ze zichzelf fysiek moest pushen. "Om een jaar van je leven door te brengen, en het is fysiek erg veeleisend… Ik moest in een heel specifieke vorm zijn, en er is een pandemie gaande", legde ze uit. "Ik word elke dag om 7 uur in een catsuit geritst, werk 12-urige dagen en kom dan naar huis en ga sporten. Het was intens.”

Dit is wat fans kunnen verwachten van Zoë Kravitz's Catwoman

In tegenstelling tot eerdere Batman-films, kunnen fans Kravitz' Selina Kyle verwachten voordat ze het iconische DC-personage worden. Tijdens een gesprek met AV Club bevestigde Reeves dat wanneer fans Kravitz voor het eerst zien, "Selina Catwoman nog niet is." Hij voegde eraan toe: "Dat is eigenlijk een deel van de reis." Voor de goede orde, Reeves vertelde Indie Wire ook dat hij "geen origineel verhaal wilde doen, maar een verhaal dat nog steeds zijn [Batman] afkomst zou erkennen, in die zin dat het vormde wie hij is."

Op dit moment zijn er niet veel details beschikbaar over de film. Dat gezegd hebbende, heeft Reeves niets dan lof voor Kravitz voor haar vertolking van Catwoman. Voor de regisseur is Kravitz' kijk op het personage nieuw maar ook iconisch. "Haar herhaling van Selina Kyle, zoals voor mij, dat is ongelooflijk opwindend", merkte Reeves op. "Je hebt een herhaling die je nog nooit hebt gezien van wat ze doet, maar het raakt aan al dit soort iconische dingen die mensen kennen uit de strips." Evenzo is Pattinson nogal mondjesmaat over de film gebleven."Ik en Zoë hebben wat dingen gedaan", liet de acteur doorschemeren terwijl hij met Variety sprak. "Er zijn veel kleine verrassingen voor."

Reeve's The Batman staat gepland voor een release op 4 maart 2022.

Aanbevolen: