Mannen vallen Zoë Kravitz aan omdat ze zegt dat ze Catwoman niet wil laten fetisjen

Mannen vallen Zoë Kravitz aan omdat ze zegt dat ze Catwoman niet wil laten fetisjen
Mannen vallen Zoë Kravitz aan omdat ze zegt dat ze Catwoman niet wil laten fetisjen
Anonim

Matt Reeves' The Batman-film is een van DC's meest verwachte aankomende releases. Dit is deels te danken aan de sterrenkracht van de leidende cast, waaronder Robert Pattinson als de titulaire superheld en Zoë Kravitz als Catwoman.

Toen de betrokkenheid van Kravitz vorig jaar werd aangekondigd, waren fans van de franchise opgetogen over het nieuws, en velen konden zich gemakkelijk de Big Little Lies-actrice in de rol voorstellen. Ze zou altijd grote laarzen hebben om te vullen, met eerdere populaire incarnaties van het personage met Michelle Pfeiffer en Halle Berry, maar de consensus leek te zijn dat Kravitz de uitdaging aankon.

Sindsdien heeft een bepaalde hoek van het Twitter-vers deze goedkeuring echter geredigeerd in het licht van een recent interview gegeven door Kravitz, waarin ze de geschiedenis van Catwoman als een sterk geseksualiseerde popcultuurfiguur aan de orde stelde. In een gesprek met AnOther Magazine over hoe ze zich voorbereidde op de komende rol, onthulde de ster: "Ik probeerde over [de rol] niet als Catwoman te denken, maar als een vrouw, hoe voel ik me hierdoor? Hoe pakken we dit aan en zorgen we ervoor dat we niet fetisjen of stereotypen creëren?” Ze voegde eraan toe: "Ik wist dat het een echt persoon moest zijn."

Ondanks de coherentie van haar opmerkingen, die lijken te gaan over de poging om haar karakter te begrijpen en ermee in verband te brengen, zijn veel overwegend mannelijke Twitter-gebruikers beledigd door het idee dat Selina Kyle een personage is dat niet mag worden gefetisjiseerd of stereotiep. Een persoon schreef: "Dan is het antwoord eenvoudig mevrouw Kravitz, speel niet als Catwoman", en een ander twitterde: "Ze begrijpt wel wie Catwoman gelijk heeft? Catwoman heeft haar sex-appeal ALTIJD als wapen gebruikt.”

Anderen waren zo woedend dat ze besloten de film te boycotten, waarbij één verklaarde: "Niets om je zorgen over te maken. Was niet van plan die ramp te zien. Het duurde echter niet lang voordat andere gebruikers op het platform de controverse ontdekten en de recente opmerkingen van Kravitz behulpzaam uitlegden aan degenen die er bezwaar tegen maakten. Een fan van de DC-franchise schreef: "Er is een verschil tussen haar kracht door [haar] eigen seksualiteit en dat ze wordt geschreven als een eye-candy voor de kijker, wat in feite een vrouw reduceert tot een seksobject. Het gaat erom te analyseren wie de macht heeft in de situatie, de vrouw of de mannelijke lezer.”

Het lijkt duidelijk dat de opmerkingen van Kravitz niet bedoeld waren om te suggereren dat haar The Batman-personage helemaal geen sexappeal zal hebben. In plaats daarvan waren ze bedoeld om aan te geven dat de aankomende film Selina Kyle zal uitbeelden als een krachtige vrouw die de controle heeft over haar persoonlijkheid en de uitdrukking van haar seksualiteit.

Aanbevolen: