Keanu Reeves verdiende het grootste deel van zijn ongelooflijke vermogen aan deze rollen

Inhoudsopgave:

Keanu Reeves verdiende het grootste deel van zijn ongelooflijke vermogen aan deze rollen
Keanu Reeves verdiende het grootste deel van zijn ongelooflijke vermogen aan deze rollen
Anonim

De veelgeprezen acteur Keanu Reeves blijft in de loop der jaren zijn indrukwekkende carrière op het scherm ontwikkelen. Door de jaren heen heeft de acteur, die wordt aanbeden door fans van over de hele wereld, een zekere heilzame reputatie opgebouwd en de laatste jaren zelfs bestempeld als "het internetvriendje".

Natuurlijk hebben zijn indrukwekkende acteervaardigheden de iconische acteur beroemd gemaakt met zijn acteerdebuut in 1984. Sindsdien heeft Reeves zichzelf consequent bewezen als een gevestigde acteur door zijn talloze rollen in wat later bleek te zijn enkele behoorlijk iconische films. Hierdoor is het gemakkelijk te zien hoe de acteur zijn indrukwekkende vermogen van $ 380 miljoen kon verzamelen. Laten we dus eens kijken welke films dit in het bijzonder mogelijk hebben gemaakt voor de ster uit de Matrix-serie.

8 Todd Higgins In ‘Parenthood’

Als eerste hebben we de rol van Reeves in de Ron Howard-komedie-dramafilm Parenthood uit 1989. De film volgt het verhaal van Gil Buckman (gespeeld door Steve Martin) terwijl hij probeert te navigeren door een evenwichtig beroepsleven met zijn steeds groter wordende gezin. In de film portretteert Reeves het karakter van Todd Higgins, een jonge aanstaande vader die zich bij het huishouden van Buckman voegt. Volgens Rotten Tomatoes verdiende de film in totaal $ 99,6 miljoen aan Amerikaanse box office-inkomsten.

7 Agent Jack Traven In ‘Speed’

De volgende keer hebben we nog een van Reeves’ meer iconische rollen als officier Jack Traven in het spannende snelle drama Speed. In de film schittert Reeves samen met de legendarische actrice Sandra Bullock als Annie Porter, terwijl ze proberen te navigeren door de levensbedreigende situatie waarin ze zijn gedwongen in een gewone stadsbus. Tijdens een iconisch interview met Ellen in The Ellen DeGeneres Show, gaf Reeves toe een oogje op Bullock te hebben gehad gedurende de tijd dat ze de actiefilm opnamen, waarbij hij verklaarde dat "ze duidelijk niet wist" dat hij verliefd op haar was geweest als tussen de twee is er nooit iets verder gekomen. In totaal verdiende de film een enorme $ 121,2 miljoen aan Amerikaanse box office-inkomsten.

6 Dr. Julian Mercer In 'Something's Gotta Give'

Vervolgens hebben we de rol van Reeves in de romantische komedie van Diane Keaton en Jack Nicholson uit 2004, Something's Gotta Give. In de film portretteert Reeves het personage van Julian Mercer, een jonge en charmante dokter die erin slaagt de genegenheid van Erica Barry van Diane Keaton te vangen. De door Nancy Meyers geregisseerde film ging verder met een totaal van $ 124,6 miljoen aan Amerikaanse box office-inkomsten.

5 Neo/Thomas A. Anderson In 'The Matrix Revolutions'

De volgende keer dat we de vijfde plek op de lijst innemen, hebben we de terugkerende rol van Reeves als Neo in de derde aflevering van de iconische Matrix-serie The Matrix Revolutions. In de film speelde Reeves samen met zijn eerdere costars zoals Lawrence Fishbourne, Carrie-Anne Moss en Hugo Weaving als zijn aartsvijand, de dodelijke Agent Smith. De dystopische functie slaagde erin om in totaal $ 139,3 miljoen te verdienen aan Amerikaanse box office-inkomsten.

4 John Wick In ‘John Wick: Hoofdstuk 3 – Parabellum’

De volgende stap is de terugkerende rol van Reeves als de dodelijke John Wick in John Wick: Chapter 3 – Parabellum. De derde aflevering van de film zag John Wick van Reeves terwijl hij gedwongen wordt op de vlucht te gaan voor een groep getrainde huurmoordenaars nadat een premie voor zijn moord is vrijgelaten. De filmaflevering van 2019 leverde in totaal $ 171 miljoen op in de Amerikaanse box office-inkomsten.

3 Neo/Thomas A. Anderson In ‘The Matrix’

Op de derde plaats hebben we misschien wel een van Reeves’ meest iconische rollen uit zijn carrière in The Matrix. De film uit 1999 was een cruciaal punt in de carrière van Reeves, omdat hij voor het eerst de titel van Neo op zich nam. De revolutionaire film werd een filmklassieker en velen bleven hem jaren na de release herinneren en prijzen. Maar liefst $ 171,4 miljoen werd verdiend aan Amerikaanse box office-inkomsten.

2 Neo/Thomas A. Anderson In 'The Matrix Reloaded'

Het is niet verwonderlijk dat we op de tweede plaats nog een Matrix-aflevering hebben met The Matrix Reloaded. De film was de tweede aflevering in de serie en zag Reeves terugkeren naar zijn rol als Neo of Thomas A. Anderson om opnieuw te vechten tegen de systemen die naast zijn team staan. Ook terugkerend naar het vervolg was Lawrence Fishbourne die zijn rol als Morpheus en Carrie-Anne Moss opnieuw vertolkte als Neo's badass romantische interesse, Trinity. De film had een brutowinst van in totaal $ 281,5 miljoen aan Amerikaanse box office-inkomsten.

1 Duke Caboom In 'Toy Story 4'

En als eerste op deze lijst met veel opbrengende rollen komt Reeves' ondersteunende rol in de langverwachte 4e aflevering in de Pixar-klassieker Toy Story-serie. In de film uitte Reeves de rol van Duke Caboom, een ambitieus motorfiguur. Met in totaal $ 434 miljoen verdiend met inkomsten uit de Amerikaanse box office, maakt zijn rol als het gekke speeltje dit de meest winstgevende rol van Reeves tot nu toe.

Aanbevolen: