Denzel Washington verdiende meer geld aan deze flop dan aan al zijn andere films

Inhoudsopgave:

Denzel Washington verdiende meer geld aan deze flop dan aan al zijn andere films
Denzel Washington verdiende meer geld aan deze flop dan aan al zijn andere films
Anonim

In de hele geschiedenis van Hollywood zijn er maar een handvol acteurs geweest waarvan de meeste mensen het erover eens zijn dat ze tot de groten aller tijden behoren. Natuurlijk is er zeker ruimte om te debatteren welke acteurs op die lijst thuishoren en of het acteervaardigheid of kassabonnen het belangrijkst zijn. Gelukkig behoren acteurs als Samuel L. Jackson en Harrison Ford tot de meest winstgevende acteurs aller tijden en het zijn allebei geweldige acteurs. Evenzo heeft Denzel Washington meer dan genoeg fans om bioscopen te vullen en hij is een geweldige acteur.

In tegenstelling tot sommige filmsterren die veel tijd lijken te besteden aan het verzamelen van macht achter de schermen, zoals Tom Cruise, lijkt Denzel Washington het spel niet te spelen. De zoon van Washington is bijvoorbeeld een zeer succesvolle en beroemde acteur geworden en van buitenaf lijkt het alsof Denzel niets voor hem heeft gedaan.

Aangezien Denzel Washington zijn uitstekende acteervaardigheden al het werk lijkt te laten doen om zijn carrière vooruit te helpen, zou het alleen maar logisch zijn als zijn grootste salaris uit een van zijn beste films kwam. Maar in werkelijkheid verdiende Washington naar verluidt meer geld aan een film van hem die flopte dan aan een van zijn vele geliefde films.

Washingtons best betaalde rol

Tegen de tijd dat Denzel Washington zich aanmeldde om te schitteren in The Little Things in 2021, wist Warner Brothers dat hij een ster was die groot genoeg was dat het niet goedkoop zou zijn om hem in te huren. Dat betekent echter niet dat Warner Brothers zichzelf niet wilde beschermen tegen het overhandigen van te veel geld aan Washington toen ze hem aanvankelijk inhuurden om de film te headlinen.

In de afgelopen decennia is het voor de studio's steeds gebruikelijker geworden om filmsterren een deel van de back-endwinst van hun film aan te bieden naast hun basisloon. Op die manier heeft de ster de mogelijkheid om een fortuin te verdienen als hun film een hit wordt, maar hoeft de studio geen belachelijke hoeveelheid geld te overhandigen aan de ster van een film die flopte. Helaas voor Warner Brothers hebben ze in 2021 een hoop geld betaald aan Denzel Washington voor een film die totaal mislukte.

Toen Denzel Washington ermee instemde om in The Little Things te schitteren, stond in zijn contract dat hij een percentage moest betalen van het geld dat de film op de backend had verdiend. Als gevolg hiervan kwam Warner Brothers in een lastig parket toen ze besloten om hun filmreeks voor 2021 op dezelfde dag in de bioscoop en op HBO Max uit te brengen. Per slot van rekening heeft dat plan acteurs als Washington volledig verpest, die een deel van het geld dat hun films verdienden in de bioscoop werd beloofd.

Natuurlijk zou het een grote vergissing zijn voor Warner Brothers om hun brug naar een ster als Denzel Washington te verbranden. Als gevolg hiervan overhandigde het bedrijf Washington een enorme cheque om het geld goed te maken dat hij niet zou verdienen met de theaterwinsten van The Little Things. Tussen het basissalaris van Washington en die cheque verdiende Washington $ 40 miljoen met zijn hoofdrol in The Little Things. Helaas voor Warner Brothers kregen The Little Things gemengde recensies en brachten ze iets minder dan $30 miljoen op aan de kassa.

Denzel's andere belangrijke betaaldags

In 2015 stelde celebritynetworth.com een lijst samen met de grootste uitbetalingen van Denzel Washinton tot dan toe. Zoals die lijst duidelijk maakt, heeft de kwaliteit van de films van Washington niet noodzakelijkerwijs een verband met hoeveel geld hij voor het project heeft gekregen. Veel mensen beschouwen Training Day bijvoorbeeld als een van de beste films van de jaren 2000 en denken dat Washington op zijn best is, maar hij verdiende er slechts $ 12 miljoen mee. Aan de andere kant zal Out of Time niet bovenaan een lijst van de beste films van Washington staan, maar hij kreeg er $ 20 miljoen voor betaald.

Enkele van de andere best betalende films van Denzel Washington zijn Man on Fire, waarmee hij $ 20 miljoen verdiende, The Siege and Fallen waarvoor hij $ 12 miljoen ontving, en de $ 10 miljoen die hij kreeg voor The Hurricane. Volgens celebritynetworth.com kreeg Washington ook $ 40 miljoen betaald voor American Gangster. Hoewel het waar is dat Washington zoveel geld mee naar huis nam vanwege het bestaan van American Gangster, vertelt het artikel niet het volledige verhaal.

In 2004 stemde Denzel Washington ermee in om te schitteren in American Gangster voor $ 20 miljoen. Helaas voor Universal Pictures ging het uiteindelijk mis voor hen. Hoewel er verschillende versies zijn van hoe de dingen zijn verlopen, kon de oorspronkelijke regisseur van Universal en American Gangster, Antoine Fuqua, de zaken niet laten werken en werd de film geannuleerd. Gelukkig voor Washington was zijn salaris gegarandeerd in zijn contract, dus kreeg Denzel $20 miljoen betaald toen American Gangster stopte.

Verbazingwekkend genoeg besloot Universal Pictures toen toch om American Gangster te maken en ze wisten nog steeds dat ze Denzel Washington in de hoofdrol wilden hebben. Aangezien het oorspronkelijke contract van Washington nietig was nadat het project was geannuleerd en hij was betaald, tekenden ze hem voor een tweede contract van $ 20 miljoen. Met dat in gedachten is het nog steeds gemakkelijk om te beweren dat Warner Brothers Washington meer betaalde om te schitteren in The Little Things, hoewel hij hetzelfde bedrag mee naar huis nam voor American Gangster. Het oorspronkelijke The Little Things-contract van Washington riep tenslotte op dat hij mogelijk meer dan $ 40 miljoen zou moeten betalen, maar dat is het aantal dat hij en de Warner Brothers hebben afgesproken zodra de zaken veranderen. Aan de andere kant kreeg Washington slechts $ 20 miljoen betaald om te schitteren in American Gangster, maar hij kreeg zijn salaris twee keer.

Aanbevolen: