Friends: 20 verwarde details achter de relatie tussen Joey en Chandler

Inhoudsopgave:

Friends: 20 verwarde details achter de relatie tussen Joey en Chandler
Friends: 20 verwarde details achter de relatie tussen Joey en Chandler
Anonim

Niemand had kunnen voorspellen hoeveel populariteit de sitcom Friends uit de jaren negentig zou krijgen. Nadat de pilot was uitgezonden, zei Variety dat hoewel de acteurs 'scherpe sitcom-vaardigheden' hadden, de show 'grappiger schrijven' nodig had om de groeipijnen te doorstaan. The New York Times beschreef de cast als 'aantrekkelijk' voor de dialoog om 'pitch-perfect 1994' te zijn en de show zo dicht mogelijk bij 'alles hebben'; en hebben alles wat ze deden. Friends is een waar icoon van onze tijd, met tien seizoenen op zak en een looptijd van tien jaar. Er is nauwelijks een sitcom waar meer over wordt gesproken of waar meer vraag naar is dan deze show; Netflix betaalde zelfs $ 100 miljoen alleen maar om het te laten streamen. Het verhaal van zes vrienden die proberen de volwassenheid en de datingscene te doorstaan, terwijl ze gezond blijven, wordt nog steeds veel gelachen meer dan twintig jaar nadat de piloot uitkwam.

Terwijl de hele cast van personages iets nieuws op tafel brengt, wil ik het hebben over Joey en Chandler. De bromance van alle TV-bromances, deze twee waren onafscheidelijk. Er was nooit een saai moment wanneer een van hen in beeld was, laat staan twee. Deze twee huisgenoten stonden achter elkaar en waren vriendschapsdoelen lang voordat hashtags zelfs maar iets waren. Joey en Chandler waren de dramavrije komediekoningen van Friends, maar welke geheimen hebben ze? Wat drijft deze twee? Tijd om enkele van hun beste momenten opnieuw te bekijken en te ontdekken waar Joey en Chandler voor staan.

20 Degene waar ze naar Vegas gingen

Afbeelding
Afbeelding

Toen de cast allemaal was gekozen en Friends was bevestigd, ging de bende allemaal naar Vegas om nog een laatste nacht van volledige anonimiteit te genieten voordat de show werd uitgezonden. Regisseur James Burrows vertelde de cast: "Als de show eenmaal in de lucht is, kunnen jullie nergens heen zonder opgejaagd te worden." De bende ging naar Caesar's Palace voor een wilde nacht vol plezier. Later zouden ze terugkeren naar Caesar's Palace voor alle Vegas-gecentreerde afleveringen.

19 Degene met de handdrukken

Afbeelding
Afbeelding

Welke vrienden hebben geen geheime handdruk? Nou, unieke handdrukken worden vaak gezien als een kinderding, maar Joey en Chandler maakten het cool. Ze namen afscheid van de tafelvoetb altafel en van elkaar en haalden de iconische 'lame cool guy handshake' tevoorschijn. Deze handdruk komt regelmatig voor in de beste handdruklijsten op tv en toonde aan dat volwassenen zieke handdrukken kunnen doen met hun vrienden. Het blijkt dat de kreupele handdruk van de coole kerel toch niet zo kreupel is.

18 Degene met de krachtingangen

Afbeelding
Afbeelding

Wie houdt er niet van een elektrische entree? Of u nu iets wilt bewijzen of de schijnwerpers wilt stelen tijdens uw volgende zakelijke bijeenkomst, een iconische entree is een snelle manier om ervoor te zorgen dat u de aandacht trekt. Joey en Chandler hadden de gewoonte om samen een paar krachtige ingangen te maken om te lachen. Van het binnenrijden op het witte hondenbeeld tot de kamer tot Joey die de deur daadwerkelijk intrapt, deze twee weten echt hoe ze een kamer moeten betreden. Voeg daarbij hun in-sync bewegingen en grappige grappen en je hebt een recept voor een goede aflevering.

17 Degene met de echte praat

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel de dingen rond Joey en Chandler meestal gek en dwaas waren, wisten ze wel hoe ze hun emoties op een gezonde manier moesten bespreken. Ze kwamen regelmatig bij elkaar langs en moedigden eerlijkheid aan - vaak met een knuffel daarna. Joey en Chandler wisten dat eerlijkheid het beste beleid was, ook al kostte het een paar pogingen om hun gedachten eruit te krijgen. Ze steunden elkaar wanneer het er het meest toe deed, en dat was wat hielp om hun relatie te verkopen.

16 Degene met de gesynchroniseerde bewegingen

Afbeelding
Afbeelding

Joey en Chandler waren hecht; zo dichtbij dat ze vaak synchroon liepen. Of het nu gaat om het geven van de iconische dubbele duimen of het samen overgeven van een 'L'-teken, deze twee zijn pro's om mensen te laten weten hoe ze zich voelen met gebaren. Ook naar elkaar of de andere vrienden wijzen was een vrij klassieke zet. Soms heb je gewoon iemand nodig die weet hoe je je voelt zonder woorden; Joey en Chandler hebben het tot een kunst.

15 Degene met interieurdesign

Afbeelding
Afbeelding

Als je samenwoont met een kamergenoot in een huurwoning, kan het moeilijk zijn om te beslissen hoe je alles moet ontwerpen. Iemand wil misschien een nieuw vloerkleed oppakken of een foto ophangen en iemand anders wil het gewoon rommelig houden. Joey en Chandler maakten altijd samen interieurkeuzes in de ultieme uitdrukking van bromance. Natuurlijk betekent dat soms dat je een kano moet kopen in plaats van echte meubels, maar het betekent ook dat je bijpassende fauteuils moet kopen om de wedstrijd in te kijken.

14 Degene met de kano

Afbeelding
Afbeelding

Wonen in een grote stad kan gevaarlijk zijn en nog meer vreemden in huis uitnodigen. Joey bewees het toen hij en Chandler hun tv-meubel probeerden te verkopen. Een man kwam om het te kopen, Joey sloot zichzelf op in de eenheid. De verdachte man stal vervolgens alles wat de jongens hadden. Al snel verkochten de jongens de eenheid voor een kano, wat leidde tot een aantal geweldige stukken. Chandler liet Joey zelfs vrijuit voor het verliezen van hun spullen, wat het bewijs is van een geweldige broederschap.

13 Degene met de zieke brandwonden

Afbeelding
Afbeelding

Ben je echt vrienden als je elkaar niet bij elke kans sleept? Chandler en Joey zijn de belichaming van tijdige braadstukken, klaar om elkaar op elk moment een verbale beat te geven. Hun kwinkslagen en jabs waren altijd vermakelijk om naar te kijken en werden zelden persoonlijk genomen. Soms gingen de grappen te ver en vochten ze, maar de jongens kwamen om. Echte vrienden weten dat geklets precies dat is.

12 Degene met het appartement

Afbeelding
Afbeelding

Het is moeilijk je een tijd voor te stellen waarin Joey en Chandler elkaar niet kenden, maar die tijd bestond wel. Het was Chandler die eerst het appartement huurde en daarna op zoek ging naar een kamergenoot. Chandler had zelfs een andere kamergenoot voor Joey, een man genaamd Kip die vertrok. Er zijn twee tegenstrijdige redenen voor het vertrek van Kip; sommigen zeggen dat hij vertrok omdat hij met Monica uitging en anderen omdat hij wilde trouwen. Hoe dan ook, hij werd afgebouwd.

11 Degene met de nieuwe vriend

Afbeelding
Afbeelding

Terwijl Chandler een kamergenoot interviewde, koos hij iemand anders dan Joey als zijn eerste keuze. Chandler zou gaan voor een man genaamd Eric, die een modefotograaf was. Door bij Eric te logeren, dacht Chandler dat hij er wat van zou kunnen profiteren. Mr. Heckles overtuigde Eric echter dat hij niet was gekozen, dus Joey vulde zijn plek. Gelukkig werden Joey en Chandler bros en gaven ze iedereen geweldige schermtijd.

10 Degene met de lippenstift

Afbeelding
Afbeelding

Soms wordt wraak het best koud geserveerd. Wanneer Chandler de kans krijgt om zijn eigen landelijke commercial te maken, smeekt Joey hem om de rol. Chandler denkt niet dat Joey de juiste man is voor de baan en geeft Joey's auditietape niet door en kijkt er ook niet naar. Joey komt erachter dat Chandler er niet naar heeft gekeken en liet hem de band zien; op de tape staat een Japanse landelijke commercial voor Ichiban, een lippenstift voor mannen. Om zich te verontschuldigen, draagt Chandler Ichiban naar Central Perk en noemt zichzelf een 'mooi klein meisje' in het bijzijn van iedereen.

9 Degene met de knuffels

Afbeelding
Afbeelding

Niemand doet bromance zoals Joey en Chandler. Deze twee omhelsden elkaar altijd en waren aanhankelijke broers. Ze knuffelden zo veel dat ze alle soorten knuffels onder de knie hadden; de knuffel op de rug, de springknuffel, de knuffel in de lucht, de knuffel op de rug. Noem maar op, Joey en Chandler hebben het onder de knie. Het was ongebruikelijk om te zien hoe twee vrienden elkaar zo omhelzen, maar het droeg alleen maar bij aan hun vriendschap. Hun bromance maakte de laatste knuffel toen Chandler het huis uit ging nog specialer.

8 Degene met de kus

Afbeelding
Afbeelding

Het is bekend dat Chandler een hekel heeft aan alleen zijn. Chandler was altijd op zoek naar iemand om te daten en zijn leven te valideren, tot het punt waarop hij bleef uitgaan met vrouwen die hij niet mocht, zoals Janice. In The One With The Monkey vormde nieuwjaar een bijzonder probleem voor Chandler en hij deed zijn uiterste best om iemand om middernacht te kussen. Wat begon als een no-date nieuwjaar, veranderde in een datingramp. Chandler kreunde dat niemand hem zoveel zou kussen dat Joey hem kuste om hem het zwijgen op te leggen.

7 Degene met de vogels

Afbeelding
Afbeelding

Een huisdier adopteren met je vriend moet het volgende niveau van vriendschap zijn. Als je dat doet, zou je dan dichterbij kunnen ZIJN? Joey en Chandler lieten ons zien hoe leuk het kan zijn om met je beste vriend en huisdieren samen te leven als ze een eend en een kuiken adopteren. Er was al een running gag dat Joey en Chandler getrouwd waren voordat Chandler met Monica trouwde, maar ze namen het echt ter harte toen ze hun nieuwe huisdieren als hun eigen kinderen behandelden. De vogels die vast kwamen te zitten in dingen en uitgescholden werden hielpen niet.

6 Degene met vier vrienden

Afbeelding
Afbeelding

Toen de show nog in de kinderschoenen stond, zouden er oorspronkelijk maar vier vrienden in de cast zitten. Joey, Monica, Rachel en Ross zouden de hoofdpersonages zijn, terwijl Phoebe en Chandler bijpersonages zouden zijn. Gelukkig voor fans werden Chandler en Phoebe allebei gekozen als hoofdpersonages. De show zou niet hetzelfde zijn zonder de inbreng van Phoebe en Chandler in elke aflevering en Joey zou zeker de beste vriend ooit missen.

5 Degene met de comfortabele stoel

Afbeelding
Afbeelding

Het is bekend dat live studiopubliek werd binnengehaald om de cast de afleveringen in re altime te bekijken. Dit betekende dat de lachsporen meestal echt waren. De enige keer dat het publiek niet werd opgenomen, was in de vroege afleveringen en voor grote finales. Eén publiek schrok echter toen Joey en Chandler naar een stoel renden, alleen voor Matt LeBlanc om zijn schouder te blesseren. Dit specifieke publiek had de kans om via een Coca Cola-wedstrijd te kijken gewonnen en ging een beetje teleurgesteld naar huis.

4 Degene met de auditie

Afbeelding
Afbeelding

Weet je nog toen Monica met Pete, de wannabe UFC-kampioen, uitging? Het blijkt dat de acteur die hem speelde, Jon Favreau, aanvankelijk auditie had gedaan om Chandler te zijn. Het is moeilijk voor te stellen dat iemand anders dan Matthew Perry Chandler Bing speelt, maar het was al vroeg in de productie een mogelijkheid. Gelukkig was Jon Favreau perfect voor Pete, de bijna ultieme vechtkampioen. Pete kreeg zelfs een date met Monica voordat Chandler dat deed, dus hij had dat voor hem.

3 Die met de witte hond

Afbeelding
Afbeelding

Over coole krachtingangen gesproken, weet je nog toen Joey en Chandler de kamer binnenreden op dat witte hondenbeeld? Het blijkt dat dat standbeeld van een witte hond toebehoorde aan Jennifer Aniston, die Rachel Green speelt. Aniston kreeg de hond cadeau om te vieren dat ze haar rol als Rachel in Friends kreeg. De witte hond, Pat genaamd, was oorspronkelijk van Joey voordat hij hem verloor bij een inbeslagname. Ross koopt de hond voor hem terug en hij verhuist dan van Joey's appartement naar het appartement van Chandler en Monica, naar het balkon waar hij de rest van de show blijft.

2 Degene met de dubbele auditie

Afbeelding
Afbeelding

Soms spreekt een personage echt tegen een acteur en hebben ze een sterke behoefte om dat personage te spelen. Hank Azaria, die de wetenschapper David speelde die naar Minsk ging, wilde oorspronkelijk Joey spelen. Azaria was zelfs zo gepassioneerd over het spelen van Joey dat hij niet één maar twee keer achter elkaar auditie deed voor de rol. Het is jammer dat hij zijn ideale karakter niet kon spelen, maar Azaria heeft fantastisch werk geleverd door David te spelen. Veel fans waren boos dat hij het moest uitmaken met Phoebe voor Minsk.

1 Degene met de twijfelachtige vriendinnen

Afbeelding
Afbeelding

Joey heeft verreweg de meeste mensen op Friends gedate; gedurende alle seizoenen ging Joey uit met 17 meisjes, terwijl Phoebe met 16 verschillende mannen uitging. Hoewel Joey in zijn tijd met een aantal interessante vrouwen is uitgegaan, zijn er twee wedstrijden die niet de voorkeur kregen van Chandler of de andere acteurs. In de vroege conceptie van de show zou Joey eindigen met Monica totdat producers de opwinding van de fans zagen dat ze bij Chandler zou zijn. Toen Joey met Rachel begon te daten, had de hele hoofdcast een ontmoeting met de crew omdat ze vonden dat het 'ongepast' was voor de twee personages tot nu toe.

Aanbevolen: