10 weinig bekende feiten over Adam Sandler's tijd op SNL

Inhoudsopgave:

10 weinig bekende feiten over Adam Sandler's tijd op SNL
10 weinig bekende feiten over Adam Sandler's tijd op SNL
Anonim

Fans zijn constant verbaasd over de verscheidenheid aan werk en het succes in de epische carrière van Adam Sandler, dus ze zullen misschien verbaasd zijn dat zijn ervaring op Saturday Night Live niet allemaal van een leien dakje was. Maar dit geldt ook voor Eddie Murphy's tijd op SNL, aangezien enkele van de grootste sterren die uit de populaire NBC-schetsshow zijn gekomen, veel hindernissen moesten nemen.

Gedurende zijn tijd als artiest en schrijver op SNL (1991-1995), kwam Adam Sandler weg met een aantal behoorlijk scherpe grappen. Maar dit is een van de redenen waarom velen zich tot hem aangetrokken voelden. Terwijl sommigen tegen Sandler vochten, waren anderen volledig door hem gefixeerd. Dit omvat zijn medesterren, zoals Chris Farley en Chris Rock, wiens ervaringen met Sandler een komische legende zijn geworden.

10 Sandler werd op mysterieuze wijze ontslagen uit de All-Star Cast

De belangrijkste reden waarom het zo lang duurde voordat Adam Sandler terugkwam en gastheer SNL was, was dat hij nog steeds een hart in zijn hart koesterde. Tijdens The Howard Stern Show ging Sandler in detail over waarom hij in 1995 bij SNL werd ontslagen.

Sandler beweerde dat het het hoofd van NBC was die hem niet mocht en wilde dat hij ontslagen werd, niet SNL-producer Lorne Michaels. Maar tot op de dag van vandaag weten we nog steeds niet precies waarom dit gebeurde. Lage beoordelingen hadden daar waarschijnlijk mee te maken, evenals de noodzaak om dingen te veranderen. Hoe dan ook, Sandler had er jarenlang een hekel aan.

9 Sandler had een divers arsenaal aan beroemdheden in zijn gereedschapskist

Net zoals er enkele schetsmatige feiten zijn over de films van Adam Sandler, heeft hij in zijn dagen op SNL misschien een of twee twijfelachtige indrukken gemaakt. Maar het is moeilijk om het verleden te beoordelen met de normen van vandaag. En bovendien was Sandler een meester in indrukken, vooral beroemde.

Indrukken van beroemdheden zijn een steunpilaar op SNL. Alle beste spelers in de geschiedenis van de show kunnen ze, maar de selectie van Adam Sandler was ongelooflijk gevarieerd. Volgens SNL Fandom deed Sandler iedereen van Bono tot Pauly Shore. Van Bruce Springsteen tot Mark Wahlberg. Van Axl Rose tot Charles Manson.

8 Sandlers SNL-jaren waren één groot feest

Hoewel we enkele van Adam Sandlers iconische SNL-personages zoals Opera Man, Angelo en Cajun Man met plezier herinneren, kan Sandler zich er nauwelijks iets van herinneren. Dit komt omdat het grootste deel van zijn tijd op SNL een groot feest was, volgens Looper.

Sandler, David Spade en de legendarische Chris Farley lieten hun werk vaak achterwege voor een pauze en vriend in The Village. Ze zouden ook bier drinken met modellen achter de schermen. Toch slaagden ze er alle drie in om enkele van de meest memorabele personages en schetsen te creëren terwijl ze twee vellen in de wind waren.

7 De SNL-schrijvers hielden niet van Sandler's "Shtick"

Een van de andere redenen waarom Adam Sandler werd ontslagen, had te maken met zijn relatie met de schrijvers. In maart 1995 kreeg een New York Magazine-reporter toegang tot SNL voor een volledige maand, waar hij de echte relatie tussen de schrijvers en Adam Sandler observeerde.

Zijn rapportage beweerde dat de schrijvers moe werden van de "shtick" die Sandler uiteindelijk tot een van de grootste filmsterren ter wereld zou maken. Ze dachten dat hij zijn personages te ver zou duwen en afstand zou nemen van het andere materiaal. Sandler pikte deze gevoelens op en stuurde de negatieve energie direct naar hen terug.

6 Hij zou constant verstrikt raken tussen Chris Farley's & David Spade's shenanigans

Elke SNL-alumnus die op The Howard Stern Show gaat, wordt meestal onderworpen aan een reeks gedetailleerde vragen over hun tijd in de beroemde NBC-schetsshow.

Tijdens de show in 2018 onthulde Sandler dat hij vaak betrapt werd tussen Chris Farley en David Spade in de schrijverskamer. Spade kwam vaak met een goede grap, waardoor Farley naar Sandler leunde en in zijn oor fluisterde: "Ik neem die grap aan." Hoewel het allemaal van goede aard was, zou dit Spade echt boos maken en Sandler moest hem meestal kalmeren.

5 Veel beroemdheden hielden niet van dat Sandler deed het Chanoeka-lied

Adam Sandler's Chanoeka-lied is een van zijn beroemdste stukjes op SNL. Het is iets dat in de loop der jaren is geëvolueerd, is opgenomen in zijn stand-up en was zelfs de inspiratie voor zijn animatiefilm Eight Crazy Nights. Maar Sandlers klassieker stuitte op veel ontmoediging.

Tijdens The Stern Show legde Sandler uit dat een beroemdheid bijna een vuistgevecht met hem en Rob Schneider kreeg over zijn naam in het nummer. Bovendien dachten grote beroemdheden als Rodney Dangerfield dat het niet slim was van Sandler om als joods uit de kast te komen, omdat het "een doelwit" op zijn rug zou zetten.

4 Opera Man was zo populair dat hij zijn eigen schets kreeg

De meeste personages die tot op de dag van vandaag op Weekend Update gaan, zijn exclusief voor dat formaat bedoeld. Maar het personage van Adam Sandler, The Opera Man, werd zo populair bij het publiek en bij de mensen in de schrijverskamer, dat hij zijn eigen schets kreeg.

Volgens SNL Fandom werd Opera Man vlak voor de openingsmonoloog in een standalone sketch gezet. In de schets leek Opera Man bij de eigenlijke opera te zijn terwijl hij probeerde te achterhalen of hij de loterij had gewonnen of niet.

3 Cajun-man was de wortel van zijn Waterboy-personage

Veel van Adam Sandlers films zijn afgeleid van zijn personages in Saturday Night Live. Dit is niet ongebruikelijk, aangezien Mike Myers en David Spade soortgelijke dingen deden met hun filmcarrières. Maar de meeste fans weten niet dat twee van Sandlers beroemdste personages zijn samengevoegd om zijn personage te creëren in de film The Waterboy uit 1998.

De Cajun-man was de belangrijkste inspiratiebron voor Sandlers personage in The Waterboy. De Cajun Man ging vaak op Kevin Nealon's Weekend Update voor ondervraging en was een enorme hit bij het publiek. Sandler's Canteen Boy-personage werd gebruikt om het personage voor de kaskrakerkomedie in te vullen.

2 Adams eerste schets was met een beroemdheid op de A-lijst

Adam Sandler's eerste schets die hij schreef, ging over een man die altijd goed zou eten als hem een vraag werd gesteld, maar de eerste keer dat hij ooit op SNL verscheen, was samen met Academy Award-winnende acteur Tom Hanks.

Tijdens de Dan Patrick Show legde Sandler uit dat Tom Hanks buitengewoon cool en gastvrij voor hem was, ook al was Sandler een beetje nerveus om voor de camera te staan. Voordat de klok aftelde, was hij opgewonden om zijn droom te realiseren, maar hij werd geïntimideerd zodra de camera's aangingen. Gelukkig was Hanks er om hem te kalmeren.

1 Sandler was door een ster getroffen toen hij de baas ontmoette

Tijdens The Howard Stern Show in 2018 legde Adam Sandler uit dat hij echt door de sterren werd getroffen toen hij met Bruce Springsteen (ook bekend als "The Boss") aan SNL werkte.

Springsteen was de muzikale gast en werd uitgenodigd om in de show te komen eten met de cast voor de grote avond. Jaren eerder had Sandler The Boss kort ontmoet in een sportschool, maar geen van zijn medesterren geloofde hem. Dus toen Springsteen binnenkwam, was Sandler opgetogen toen Springsteen zich hem herinnerde in het bijzijn van zijn collega's. Maar de rest van de nacht was hij helemaal onder de indruk.

Aanbevolen: