8 paar beroemdheden die samenwerkten om samen een bedrijf of liefdadigheidsinstelling te starten

Inhoudsopgave:

8 paar beroemdheden die samenwerkten om samen een bedrijf of liefdadigheidsinstelling te starten
8 paar beroemdheden die samenwerkten om samen een bedrijf of liefdadigheidsinstelling te starten
Anonim

Hollywood's beroemdheden staan bekend om hun spraakmakende rollen in films en televisieseries. Soms vergeten mensen echter dat acteren een baan is en zelfs A-listers hebben vaardigheden naast het verschijnen op het scherm. Veel beroemde broers en zussen, stellen en vrienden zijn samengekomen als ondernemers en hebben bedrijven gelanceerd. De bedrijven en organisaties die door deze beroemdheden zijn gestart, variëren van restaurants tot alcohol, liefdadigheidsinstellingen en meer.

Als ze niet aan het filmen zijn of projecten voltooien, werken ze waarschijnlijk aan het opbouwen van hun merk en besteden ze tijd aan hun zakelijke ondernemingen. Veel beroemdheden hebben passies buiten de industrie. Sommige van deze beroemdheden hebben zelfs besloten om hun nieuwe passie fulltime na te jagen, terwijl anderen de klok rond werken en dubbele plichten vervullen als Hollywood-sterren en CEO's.

8 Mark, Paul en Donnie Wahlberg's Restaurant, Wahlburgers

Mark Wahlberg is een bekende acteur die is verschenen in films als The Fighter, Ted en een aantal andere spraakmakende projecten. Hij begon het restaurant Wahlburgers met zijn twee broers, Paul en Donnie. Donnie Wahlberg is een populaire acteur die bekend staat om zijn rollen in The Sixth Sense en Saw II. Chef Paul Wahlberg ontwikkelde het idee en de eerste winkel opende in 2011 en de eerste franchise in 2014. Ze hadden zelfs hun eigen realityserie van 2014 tot 2019 met de titel Wahlburgers. Vanaf 2021 hebben ze 52 locaties in drieëntwintig staten en vier extra landen.

7 Mary-Kate en Ashely Olsen's modellijn, The Row

Mary-Kate en Ashley Olsen zijn beroemde tweelingen en kindsterren, die hun doorbraakrol krijgen op slechts zes maanden oud in de sitcom Full House uit 1987. Na acht jaar op de show vergaarde de tweeling een grote schare fans en behaalde succes. Ze begonnen hun eigen franchise en brachten veel van hun eigen films uit van eind jaren negentig tot begin jaren 2000, waaronder When in Rome, Holiday in the Sun, New York Minute en meer. Ze stopten met acteren nadat ze het groot hadden gemaakt om hun liefde voor modeontwerp na te jagen. Ze lanceerden hun modellijn, The Row, in 2006 met simplistische, maar toch high-fashion ontwerpen. Op hun website staat dat hun "collecties de kracht van simplistische vormen onderzoeken die tot discretie spreken en gebaseerd zijn op compromisloze kwaliteit."

6 Ashton Kutcher en Demi Moore's Charity

Ex-partners Ashton Kutcher en Demi Moore staan bekend om hun tijd op het grote scherm. Ashton vond zijn grote doorbraak in That 70s Show en kreeg rollen in Hollywood-films zoals What Happens in Vegas, Killers en meer. Demi is ook een ster, met hoofdrollen in Ghost, G. I. Jane, en meer gedurende de laatste decennia.

Hun filantropische activiteiten omvatten THORN, opgericht in 2012 om kinderen te beschermen tegen seksueel misbruik en mensenhandel. Hun primaire focus is het ontwikkelen van technologie om online seksueel misbruik van kinderen te bestrijden. Ze creëerden Spotlight, een technologie die wetshandhavers kunnen gebruiken om slachtoffers te identificeren, en tegen 2021 zal hun product bijna 25.000 kinderen hebben geïdentificeerd om te helpen en te beschermen.

5 Ashton Kutcher en Mila Kunis's Charity

Filmster Mila Kunis staat bekend om haar rollen in That 70s Show, Bad Moms en nog veel meer films. Met haar echtgenoot, Ashton Kutcher, heeft ze geld ingezameld, een inzamelingsactie opgezet en een wijnbedrijf opgericht om te helpen bij de noodhulp voor de pandemie van het Coronavirus (COVID-19) en de Oekraïense oorlog, genaamd Wines with Impact.

Quarantine Wine heeft een miljoen dollar opgehaald voor COVID-19-hulpverlening en Outside Wine zamelt momenteel geld in om Oekraïne te steunen. Ze zeggen dat hun doel is om "wijn en ons platform te gebruiken om bewustzijn en fondsen te werven voor goede doelen, goede doelen, organisaties en mensen in hun grootste tijden van nood."

4 Tom Hanks en Rita Wilson's productiebedrijf

Tom Hanks is een oude acteur en wordt erkend voor films van de vroege jaren tachtig tot vandaag, waaronder Forrest Gump, You've Got Mail en meer projecten zoals het uiten van Woody in de Toy Story-franchise. Hij trouwde in 1988 met actrice Rita Wilson (van Sleepless in Seattle, Psycho en andere werken) en ze hebben een lang, gelukkig huwelijk gedeeld. Tom richtte met Rita als CFO het productiebedrijf Playtone op, meldt Insider. Ze hebben veel prominente films uitgebracht, waaronder Cast Away, Mamma Mia!, My Big Fat Greek Wedding, Where the Wild Things Are en meer.

3 Ian Somerhalder en Paul Wesley creëerden Brother's Bond Bourbon

De populaire televisieserie Vampire Diaries bracht Ian Somerhalder en Paul Wesley samen als vampiers en broers op het scherm. Een groot deel van de show was de liefde van de broers voor bourbon en de uitdagende haat-liefdeverhouding tussen hen. De twee acteurs klikten in het echte leven, werden goede vrienden en openden een bourbonbedrijf genaamd Brother's Bond Bourbon. Op hun website staat: "De echte band van onze vriendschap werd sterker tijdens het drinken van bourbon, zowel op als buiten het scherm, gedurende meer dan een decennium. Brother's Bond is een knipoog naar onze personages op het scherm, onze gedeelde liefde voor geweldige bourbon en een weerspiegeling van de broederschap die we in de loop der jaren hebben gevormd."

2 Julianne Hough en Nina Dobrev creëerden Fresh Vine Wine

Een ander hoofdpersonage van Vampire Diaries, Nina Dobrev, stapte over naar de alcoholindustrie met actrice Julianne Hough. Julianne Hough is een krachtpatser, won twee seizoenen van Dancing with the Stars en verscheen in films als Safe Haven, Curve en de remake van Footloose. Nina is vooral bekend van haar rol als Elena in de populaire CW-serie, evenals Flatliners, Lucky Day en meer. De twee actrices en beste vrienden creëerden een wijnbedrijf genaamd Fresh Vine Wine. Hun wijnen bevatten minder calorieën, koolhydraten en suiker met als doel "een schuldvrije wijn te maken die past bij een actieve levensstijl."

1 Melissa McCarthy en Ben Falcone's productiebedrijf

Melissa McCarthy is een bekende filmster en naam in de entertainmentindustrie, met name in comedy. Ze verscheen in vele films en televisieseries, waaronder Gilmore Girls, Mike & Molly, Spy, The Heat en nog veel meer. Haar man, acteur en regisseur Ben Falcone, is altijd te gast in haar films en heeft een cv om zijn acteerprestaties te ondersteunen met rollen in New Girl, The Happytime Murders en anderen. Samen openden ze een productiebedrijf genaamd On the Day Productions met Tammy als hun eerste film en Melissa als de hoofdrol en Ben als het personage Keith Morgan. Ze hebben veel van Melissa's toonaangevende films uitgebracht en hebben er momenteel een paar in productie.

Aanbevolen: