10 dingen die je niet wist over Kanye's opkomst tot roem

Inhoudsopgave:

10 dingen die je niet wist over Kanye's opkomst tot roem
10 dingen die je niet wist over Kanye's opkomst tot roem
Anonim

Er is een lange lijst met rappers die als de beste aller tijden worden beschouwd, zoals 2 Pac, Notorious B. I. G., Eminem, Rakim, Nicki Minaj en meer. Kanye West staat echter vaak bovenaan die lijst. Inderdaad, West is meestal de eerste die erop wijst dat hij een van de grootste is. Hoe dan ook, West is een klasse apart.

Er zijn veel kanten aan Kanye West. West wordt bijvoorbeeld beschouwd als een begaafd muzikant en briljant kunstenaar. Hij bracht hitparades en baanbrekende albums uit. West staat ook in het middelpunt van de controverse. Hij heeft een lange carrière achter de rug met veel ups en downs. Het is tijd om West en zijn carrière onder de loep te nemen.

10 Kanye's moeder en zijn mentor

Kanye West treedt op tijdens tour
Kanye West treedt op tijdens tour

Kanye West had altijd al een passie voor muziek en schrijven. West begon inderdaad al op jonge leeftijd met het schrijven van poëzie. West was dertien toen hij zijn eerste nummer 'Green Eggs &Ham' schreef en opnam. Wests moeder betaalde voor de opname, die plaatsvond in een kelder.

West's moeder, Donda, speelde een cruciale rol in zijn vroege succes. Ze was bevriend met de moeder van producer No I. D. en introduceerde hen. Geen identiteitsbewijs begeleidde West's carrière en beïnvloedde zijn stijl van produceren. Tijdens deze periode leerde West beats samplen.

9 Verkocht zijn eerste beats 1998

Kanye West treedt op in Lollapolooza
Kanye West treedt op in Lollapolooza

Na zijn middelbare school ging Kanye West naar de American Academy of Arts en stapte vervolgens over naar de Chicago State University. West stopte echter met school omdat hij vond dat het zijn muziekcarrière belemmerde.

Uiteindelijk werd zijn harde werk beloond toen hij zijn eerste beat verkocht aan de lokale rapper Gravity voor $ 8.000. West brak opnieuw door toen hij een beat verkocht aan Jermaine Dupri. Er gingen deuren open voor West, en hij ging beats verkopen aan verschillende beroemde artiesten zoals Foxy Brown, Dead Prez en Mase.

8 Ondertekenen met Roc-A-Fella Records

Kanye West en Jay-Z in muziekvideo van Otis
Kanye West en Jay-Z in muziekvideo van Otis

Kanye West bleef beats en producten verkopen voor verschillende artiesten. Natuurlijk had West zijn grote doorbraak toen hij als producer bij Roc-A-Fella Records zong. West werd inderdaad al snel een van de toonaangevende interne producenten in het bedrijf.

West werkte met een lange lijst getalenteerde Roc-A-Fella Records-artiesten, waaronder Cam'ron, Freeway en Beanie Seigel. West werkte ook nauw samen met Jay-Z, de grootste ster van Roc-A-Fella. West produceerde "This Can't Be Life" voor Jay-Z's album The Dynasty uit 2000. Uiteindelijk kreeg West erkenning voor zijn bijdragen aan de industrie.

7 De blauwdruk en carrièredoorbraak

In 2001 bracht Jay-Z het veelgeprezen album The Blueprint uit. Het klassieke album werd meteen een hit en bracht Jay's carrière naar een ander niveau. Het was echter ook een belangrijke doorbraak in zijn carrière voor Kanye West.

Inderdaad, de carrière van West explodeerde en elke grote artiest wilde met hem samenwerken. West heeft bijgedragen aan vier van de dertien nummers, waaronder de hit single "Izzo (H. O. V. A.)." Het succes van het album hielp West een opkomende producer te maken. West wilde echter meer zijn dan een producer.

6 Door de draad

Kanye West treedt op tijdens liveconcert
Kanye West treedt op tijdens liveconcert

Kanye West's droom was om rapper te worden, maar Roc-A-Fella Records geloofde niet dat hij ook een artiest kon worden. Voordat West kon bewijzen dat ze ongelijk hadden, was hij betrokken bij een vreselijk auto-ongeluk. Hij viel in slaap achter het stuur toen hij vanuit de studio naar huis reed.

Hij had een grote reconstructieve operatie ondergaan, waaronder het sluiten van zijn kaak. West liet zich daar echter niet door tegenhouden. Hij werkte inderdaad aan de single "Through The Wire" en nam het nummer zelfs op met zijn kaak nog steeds dicht. Het nummer bewees dat West ook een artiest kon zijn.

5 De schoolverlater

Kanye West kreeg lof voor zijn werk als producer op albums van verschillende artiesten. Hij was echter vastbesloten om soloartiest te worden, hoewel niemand geloofde dat hij het zou kunnen. In 2004 bewees West dat de sceptici ongelijk hadden met zijn veelgeprezen debuutalbum The College Dropout.

West heeft vier jaar aan het album gewerkt en zijn unieke geluid ontwikkeld. Het album was een groot succes en zette West in de schijnwerpers. West bracht vervolgens nog een aantal baanbrekende albums uit, waaronder Late Registration, Graduation, 808's & Heartbreak en My Beautiful Dark Twisted Fantasy.

4 Controversiële Kanye

Kanye West treedt live op het podium op
Kanye West treedt live op het podium op

Kanye West's opkomst tot roem omvat ook verschillende controverses. West staat bekend als uitgesproken en houdt zich nooit in. West zorgt van tijd tot tijd voor controverse met zijn politieke opvattingen. Hij heeft ook verschillende vetes gehad met andere beroemde beroemdheden.

Natuurlijk haalde West de krantenkoppen toen hij Taylor Swift onderbrak tijdens de MTV Awards 2009. West sprong het podium op en greep de microfoon uit Swifts handen terwijl ze de Female Video Award in ontvangst nam. Hij verkondigde dat Beyoncé het verdiende om de prijs te winnen. In 2015 herhaalde West het optreden toen hij Beck onderbrak bij de Grammy Awards.

3 Yeezy

Kanye West treedt op in Sacramento
Kanye West treedt op in Sacramento

Kanye West blijft een dominante kracht in de muziekindustrie. West vertakt zich echter naar verschillende andere zakelijke ondernemingen in een poging zijn merk uit te breiden. Inderdaad, hij had altijd al een passie voor mode. West werkte samen met Adidas om de beroemde Yeezy-lijn uit te brengen.

In 2012 lanceerde West de Donda Company, die hij naar zijn overleden moeder noemde. Het bedrijf wil creatieve geesten samenbrengen en samenwerken aan projecten. West is ook nauw betrokken bij tal van goede doelen en lanceerde The Kanye West Foundation.

2 Kanye en Kim

Kanye West en Kim Kardashian vormen een klasse apart. West en Kardashian zijn een spraakmakend stel dat ongelooflijk veel media-aandacht krijgt. Inderdaad, de relatie tussen West en Kardashian is erin geslaagd om beide nog populairder te maken. Hun liefdevolle relatie heeft vaak iedereen aan het praten.

In 2014 trouwden West en Kardashian en hebben nu samen vier kinderen. De relatie tussen West en Kardashian staat vaak in de schijnwerpers en maakt nieuws over de hele wereld.

1 Rennen voor president

Kanye West treedt live op het podium op tijdens concert
Kanye West treedt live op het podium op tijdens concert

Kanye West gaat de geschiedenis in als een van de meest getalenteerde en controversiële celebs. Hij kan echter beweren een van de grootste rappers aller tijden te zijn. Hij blijft albums uitbrengen, waaronder The Life of Pablo, Ye en het aankomende album God's Country.

De belangrijkste focus van West ligt voorlopig echter op politiek. In 2020 kondigde West zijn voornemen aan om president van de Verenigde Staten te worden. Hij kondigde aan dat hij als onafhankelijke meedoet aan de nieuw opgerichte Birthday Party.

Aanbevolen: