Waarom fans gek zijn op de cast van de tv-serie 'The Lord Of The Rings

Inhoudsopgave:

Waarom fans gek zijn op de cast van de tv-serie 'The Lord Of The Rings
Waarom fans gek zijn op de cast van de tv-serie 'The Lord Of The Rings
Anonim

In de afgelopen jaren is het steeds gebruikelijker geworden dat fandom wordt gevierd, wat op veel manieren logisch is. Aan de positieve kant, fandoms brengen mensen vaak samen om iets te vieren waar ze van houden. Aan de andere kant is het ook waar dat giftige fandom een steeds meer merkbaar probleem is geworden. Sommige Euphoria-fans begonnen bijvoorbeeld een vrouw uit Toronto lastig te vallen, simpelweg omdat ze de naam van de maker van de show deelt.

Sinds de Lord of the Rings-boeken werden gepubliceerd, heeft de fictieve serie een zeer toegewijde schare fans. Aan de positieve kant, veel van die mensen zijn gewoon dol op de serie en doen wat ze kunnen om het te vieren, inclusief het bedenken van een aantal werkelijk opmerkelijke Lord of the Rings-fantheorieën. Helaas kan de LotR-fandom soms ook giftig zijn. Sommige Lord of the Rings-fans zijn bijvoorbeeld om een echt teleurstellende reden boos op de aankomende tv-serie.

Wat is er bekend over The Lord of the Rings: The Rings of Power

Nadat de Lord of the Rings-films in het begin van de jaren 2000 in de bioscoop waren uitgebracht, kregen ze bijna universele bijval. Helaas, toen het boek dat voorafgaat aan de Lord of the rings-trilogie werd aangepast tot een drietal films, kreeg The Hobbit-trilogie echter veel meer gemengde en zelfs negatieve recensies.

Ondanks de manier waarop The Hobbit-films werden ontvangen, blijft het een feit dat J. R. R. Tolkiens beroemde verhalen blijven tot op de dag van vandaag geliefd. Met dat in gedachten is het logisch dat er veel opwinding was toen werd aangekondigd dat er een nieuwe tv-serie op basis van het werk van Tolkien zou worden geproduceerd. Toen werd onthuld dat de serie werd geproduceerd met een enorm budget van $ 1 miljard, leek het duidelijk dat Amazon er alles aan deed om de show zo goed mogelijk te maken.

Nadat Tolkien-fans hoorden dat The Lord of the Rings: The Rings of Power in de maak was en over het enorme budget, duurde het even voordat mensen meer over de show te weten kwamen. Na enige tijd werd echter een teaser-trailer voor de show uitgebracht, evenals een reeks afbeeldingen met de cast van de show. Voor veel Lord of the Rings-fans waren die beelden en beelden alleen maar enthousiast.

Waarom fans gek zijn op de cast van de tv-serie 'The Lord Of The Rings'

Zoals elke fan van J. R. R. Tolkiens werk zal het al weten, de boeken die hij schreef bevatten veel verschillende fantastische wezens. Als gevolg hiervan droegen veel van de acteurs die schitterden in de films op basis van Tolkiens werk veel make-up om die wezens tot leven te brengen. Desondanks blijft het een feit dat wanneer bioscoopbezoekers de films zagen die gebaseerd waren op het werk van Tolkien, ze een hele reeks personages zagen die allemaal tot leven werden gebracht door blanke acteurs.

Blijkbaar, toen sommige J. R. R. Tolkien-fans hoorden dat er een tv-serie op basis van zijn werk in productie was, ze gingen ervan uit dat alle hoofdpersonen van de show zouden worden gespeeld door blanke acteurs. Toen er echter meer informatie over de serie naar buiten kwam, werd bekend dat gekleurde mensen werden ingehuurd om te schitteren in The Lord of the Rings: The Rings of Power. Sophia Nomvete portretteert een dwergprinses, Ismael Cruz Córdova portretteert een silvanelf, Nazanin Boniadi portretteert zijn menselijke liefdesbelang en Lenny Henry portretteert een hobbit-voorouder.

Gezien het feit dat de meeste fantasiefilms in de geschiedenis allemaal met witte acteurs in de hoofdrol hebben gespeeld, wordt het duidelijk tijd dat het genre een stuk diverser wordt. Desondanks waren sommige Tolkien-fans gek. The Lord of the Rings: The Rings of Power heeft een meer diverse cast. De reden daarvoor, zo beweerden die fans, is dat ze geloofden dat de personages wit waren omdat Tolkien een mythologie voor Groot-Brittannië creëerde. Dat gaat natuurlijk voorbij aan het feit dat veel Britten niet blank zijn en dat was ook niet het geval toen Tolkien zijn verhalen schreef.

The Lord of the Rings: The Rings of Power reageren op de castingcontroverse

Nadat de castingcontroverse rond The Lord of the Rings: The Rings of Power aan het licht kwam, duurde het niet lang voordat de producenten van de show de situatie aankaartten. Tijdens een gesprek met Vanity Fair over de aanstaande show en controverse, nam de uitvoerend producent van The Lord of the Rings: The Rings of Power Lindsey Weber geen blad voor de mond bij het bespreken van de castingkeuzes.

“Het voelde voor ons alleen maar natuurlijk dat een bewerking van Tolkiens werk zou weerspiegelen hoe de wereld er werkelijk uitziet. Tolkien is voor iedereen. Zijn verhalen gaan over zijn fictieve rassen die hun beste werk doen wanneer ze het isolement van hun eigen culturen verlaten en samenkomen.” Daarnaast een J. R. R. Tolkien-geleerde genaamd Mariana Rios Maldonado die niet aan de show werkte, sprak met Vanity Fair voor hetzelfde artikel en belde de mensen die klaagden. “Het was duidelijk dat er druk en terugslag zou zijn, maar de vraag is van wie? Wie zijn deze mensen die zich zo bedreigd of verafschuwd voelen door het idee dat een elf zwart, latino of Aziatisch is?”

Aanbevolen: