Billie Eilish & Andere muzikanten gecrediteerd met het creëren van een nieuw genre

Inhoudsopgave:

Billie Eilish & Andere muzikanten gecrediteerd met het creëren van een nieuw genre
Billie Eilish & Andere muzikanten gecrediteerd met het creëren van een nieuw genre
Anonim

Als mensen zeggen dat een specifieke artiest de enige maker is van een muziekgenre, is dat nooit een exacte en definitieve uitspraak. Genres zijn gevarieerd en genuanceerd, en er is een dorp voor nodig om zich te ontwikkelen. Het proces is normaal gesproken langzaam en natuurlijk, en er zijn in de loop van meerdere jaren veel muzikanten bij betrokken. In elk genre en subgenre zijn er echter bepaalde groepen en soloartiesten die er de vertegenwoordigers van worden. Het kan zijn vanwege hun aanzienlijke invloed op de creatie ervan, of omdat hun werk degene was die die muziek mainstream maakte. Ongeacht de reden, elk genre heeft artiesten die in de volksmond als de makers ervan worden beschouwd. Hier zijn enkele van hen, met hun impact en bekwaamheden uitgelegd.

8 Billie Eilish

Sinds Billie Eilish en haar broer Finneas in 2015 het nummer Ocean Eyes uitbrachten, verleggen ze de grenzen van alternatieve popmuziek. Met Billie's baanbrekende esthetiek en ongebruikelijke vocale aanpak, Finneas' productietalenten en hun songwritingvaardigheden gecombineerd, zouden ze een geheel nieuw subgenre binnen de reguliere pop creëren. Hun carrière is erg nieuw en Billie is pas 19 jaar oud, dus het is te vroeg om te zeggen wat hun muziek in de toekomst zal vertegenwoordigen, maar het is waarschijnlijk veilig om te zeggen dat de broers en zussen vernieuwers zijn in hun genre.

7 Blur & Oasis

Alle kinderen uit de jaren 90 die dit lezen, zullen zich de rivaliteit tussen Damon Albarns band Blur en de gebroeders Gallagher en hun iconische groep Oasis herinneren. De twee bands, en vooral hun leiders, worden meestal gezien als de makers van een subgenre binnen alternatieve muziek, in de volksmond bekend als Britpop. Hun muziek was destijds erg aantrekkelijk voor jonge mensen, en het was vrolijk en positief in tegenstelling tot de grunge-beweging die bijna tegelijkertijd in de Verenigde Staten gaande was. Vanwege de beruchte gevechten tussen Noel en Liam Gallagher, lijkt het er niet op dat Oasis snel weer bij elkaar zal komen, maar terwijl Blur even pauze heeft, kunnen ze het nog steeds goed met elkaar vinden en is een reünie altijd mogelijk.

6 Ramones

Hoewel punkrock meer een beweging dan een muziekgenre was, was de invloed die de Ramones op het toneel hadden enorm. Ze worden soms de eerste punkband ooit genoemd, en hoewel dat discutabel is, waren ze ongetwijfeld de groep die het genre definieerde.

Ze waren commercieel niet de meest succesvolle band in de VS, maar ze werden een van de meest gewaardeerde in Zuid-Amerika en Europa. Tegenwoordig, met meer afstand, erkent hun thuisland hun impact en hoe ze veel artiesten hebben beïnvloed die na hen kwamen.

5 David Bowie

Tot niemands verbazing staat David Bowie op deze lijst. The White Duke staat bekend als een van de makers en een van de meest memorabele figuren van glamrock. Met de release van The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars uit 1972, waarin Bowie zijn alter ego Ziggy Stardust portretteerde, een androgyn, extravagant personage, werd hij een icoon van de muziek van zijn tijd. Het album bevat de tijdloze hitsingle Starman en benadert verschillende belangrijke onderwerpen zoals seksualiteit, drugsgebruik en belangrijke politieke kwesties van het moment.

4 Gloria Gaynor

Het is erg moeilijk om het begin te lokaliseren van zoiets groots en tijdloos als discomuziek, maar een van de makers van de grootste mainstream-hits, en dus van het genre zelf, is de geweldige Gloria Gaynor. Ze werkte al sinds de jaren '60 aan muziek, met matig succes. Ze had een paar belangrijke singles in de vroege jaren '70, zoals Honey Bee en Never Can Say Goodbye, toen discomuziek mainstream begon te worden, maar haar doorbraak was met de onvergetelijke hit I Will Survive in 1978. Het lied werd een volkslied van onafhankelijkheid van vrouwen, en werd later door veel gemeenschappen aangenomen als een machtskreet.

3 Nirvana, Soundgarden, & Pearl Jam

Net zoals in veel andere muziekscènes, zou het bijna onmogelijk zijn om slechts één van de grunge-bands te kiezen als de makers van het genre. Als het echter gaat om het definiëren van het geluid dat het mainstream-geluid van de grunge-scene in Seattle werd, zijn Nirvana, Soundgarden en Pearl Jam waarschijnlijk de belangrijkste.

Soundgarden was een van de eerste grungebands met een publiek buiten Seattle, Pearl Jam is nog steeds de meest consistente en langdurige grungeband, en Nirvana, en vooral Kurt Cobain, blies volledig op en nam de muziek uit het noordwesten naar de wereld. Veel andere artiesten hebben echter zeker bijgedragen aan het creëren van het geluid, zoals Tina Bell, Mudhoney en Alice in Chains.

2 Volksvijand

Hoewel Hiphop al een aantal jaren bestond voordat Public Enemy op de markt kwam, worden ze beschouwd als pioniers van een subgenre dat bekend staat als het 'gouden tijdperk' van hiphop. Dat tijdperk bestond uit ongeveer een decennium tussen het midden van de jaren '80 en het midden van de jaren '90, en zijn diversiteit en innovatieve karakter onderscheidden het echt van wat het genre tot dat moment had gedaan. Met sterk politieke teksten en geweldige beats verkocht Public Enemy, onder leiding van Chuck D en Flavor Flav, miljoenen albums en scoorde ze verschillende hits. Tot op de dag van vandaag werken de twee rappers voortdurend aan muziek en spreken ze zich uit over belangrijke maatschappelijke kwesties, waarmee ze bewijzen dat, hoewel het gouden tijdperk ten einde is, ze nog steeds even relevant en sterk zijn als altijd.

1 Spice Girls

The Spice Girls waren de groep die de heropleving van tienerpop in de jaren '90 leidde, een icoon van hun generatie werden en de weg vrijmaakten voor artiesten die het genre levend bleven houden, zoals Britney Spears, Christina Aguilera en de Backstreetboys. Ze werden beroemd met hun hit Wannabe en door de boodschap van Girl Power te promoten, bouwden ze een enorme schare fans op. Met hun video's en hun pakkende, maar substantiële liedjes, worden ze nog steeds herinnerd als een van de grootste groepen van de jaren '90.

Aanbevolen: