Michael Jackson wordt gecrediteerd voor het inspireren van deze populaire videogame

Inhoudsopgave:

Michael Jackson wordt gecrediteerd voor het inspireren van deze populaire videogame
Michael Jackson wordt gecrediteerd voor het inspireren van deze populaire videogame
Anonim

Michael Jackson stond zijn hele leven bekend om zijn immense talenten. Het was echter niet alleen zingen dat de harten van zijn fans won; Jackson was een revolutionair als het erop aankwam om dans in zijn muziekvideo's en zijn live-optredens te laten zien.

Gezien de lange levensduur van de Thriller-dans, is het bijvoorbeeld niet verwonderlijk dat MJ wordt gecrediteerd met een andere indrukwekkende prestatie in de wereld van choreografie en dans. Sommige online bronnen suggereren dat Michael Jackson een inmiddels iconische videogame inspireerde, minstens tien jaar voordat het ooit werkelijkheid werd.

Michael Jackson liet een paar verschillende erfenissen achter, maar deze veranderde op zichzelf in een onderneming van een miljard dollar.

Michael Jackson's stijl en muziek waren revolutionair

Als Michael Jackson's aanhoudende roem meer dan een decennium na zijn dood geen hint is, werd hij wereldwijd geprezen om zijn revolutionaire stijl en muziek. Ondanks enkele juridische problemen later in zijn leven en een moeilijke jeugd voordat zijn roem een hoogtepunt bereikte, had MJ tijdens zijn regeerperiode een indrukwekkende invloed op de muziekcultuur.

Zoals Biography opmerkt, begon het met Michael's eerste moonwalk op het podium, die een bestaande dans populair maakte omdat iemand waar de wereld geobsedeerd door was het uitvoerde.

Michaels populariteit leidde tot een toename van een reeks dansbewegingen en een bijna wereldwijde acceptatie van dansstijlen die voorheen werden gedegradeerd tot straat- en breakdance-groepen die geen erkenning kregen voor hun talent.

En natuurlijk was Michael's muziek - in de biografie staat heel nauwkeurig dat Thriller MJ's roem hielp 'door alle demografische groepen heen' - was blijkbaar waar de wereld op had gewacht. Hoewel Michael probeerde de release te stoppen vanwege een deel van de beelden die in de video werden gebruikt, werd Thriller een wereldwijd fenomeen dat nog steeds voortleeft.

De muziekvideo van Billie Jean was 'verrassend innovatief'

Fans hoeven geen baby's uit de jaren 90 te zijn om de betekenis van Michael Jackson's muziek- of dansinvloed te beseffen. Maar het helpt als ze zich het debuut van Michael's Billie Jean-muziekvideo eind jaren 80 herinneren. Want naast de impact die Thriller maakte, creëerde Billie Jean ook zijn eigen buzz.

Het was die video die volgens Songfacts 'verrassend innovatief' was, deels omdat niemand anders muziekvideo's maakte met gechoreografeerde dansroutines.

Niet alleen dat, maar in die tijd keurde MTV destijds geen zwarte artiesten goed; Songfacts beweert dat het netwerk werd beschuldigd van racisme, en de afwijzing van het werk van zwarte artiesten leidde ertoe dat platenmaatschappijen in de eerste plaats weigerden hun video's te ondersteunen.

De vrijlating van Billie Jean door Michael had dus op veel manieren impact. Het meest indrukwekkend was echter het gebruik van choreografie en één specifieke beweging die MJ maakte.

Was Billie Jean een voorloper van Dance Dance Revolution?

Hoewel Michael Jackson de reputatie had zakelijk slim te zijn, zouden sommigen kunnen zeggen dat hij de kans van zijn leven heeft gemist na de Billie Jean-muziekvideo. Songfacts geeft MJ botweg de eer voor het inspireren van de videogame Dance Dance Revolution, omdat "in sommige scènes [in de Billie Jean-video] Jackson zijn dansbewegingen liet zien door op vierkanten te stappen zoals ze zouden oplichten."

Jackson was duidelijk niet van plan om van de oplichtende vierkanten het middelpunt van zijn muziekvideo te maken, maar het creëerde wel een effect dat niemand eerder had gezien.

Hoewel de Dance Dance Revolution Wiki geen enkele persoon de eer geeft voor de inspiratie van het spel, is het redelijk om aan te nemen dat de werkelijke revolutie in dans leidde tot de creatie van het spel in 1998. Dans nam tenslotte een vlucht in die tijd en is sindsdien natuurlijk blijven evolueren. Michael was misschien de eerste artiest die lichtvierkanten in een muziekvideo gebruikte, maar sindsdien hebben tal van andere dansers hem geïmiteerd.

Heeft Michael Jackson de eer gekregen voor het inspireren van de videogamefranchise?

Het feit dat Jackson nooit formeel de eer heeft gekregen, suggereert dat de ontwikkeling van het spel veel meer is dan alleen de artiest die tijdens zijn optreden op verlichte pleinen stapt. Hoewel zijn landgoed na zijn overlijden nog steeds geld binnenhaalde, ontvangt het waarschijnlijk geen roy alty's voor videogames, behalve in gevallen waarin zijn beeltenis of muziek wordt gebruikt (zoals het spel Michael Jackson: The Experience van Ubisoft).

Toch is het niet erg fantasierijk om te denken dat Michael Jackson op veel indirecte manieren de popcultuur heeft geraakt. MJ heeft zelfs een connectie met Teenage Mutant Ninja Turtles, een ander nietje uit de jaren 90; de man die Billie Jean regisseerde (Steve Barron) regisseerde ook de eerste TMNT-film.

Ondanks een aantal moeilijke tijden in zijn leven, krijgt Michael Jackson nog steeds veel lof voor zijn prestaties. Het inspireren van miljoenen mensen over de hele wereld was een van hen, zelfs toen MJ's persoonlijke leven aan het afbrokkelen was, wat uiteindelijk leidde tot zijn vroegtijdige overlijden.

Aanbevolen: