Jackie Chan had een hand in het creëren van Maggie Q's roem

Inhoudsopgave:

Jackie Chan had een hand in het creëren van Maggie Q's roem
Jackie Chan had een hand in het creëren van Maggie Q's roem
Anonim

Tegenwoordig is Maggie Q een van de meest herkenbare actiesterren in Hollywood. In de loop der jaren speelde de actrice in verschillende kaskrakers. Dit omvat Tom Cruise's Mission: Impossible III, waar ze memorabel speelde als agent Zhen Lei. Daarnaast werkte Q ook aan andere vechtfilms zoals The King of Fighters, Live Free of Die Hard en natuurlijk de Divergent-films. Tegelijkertijd was de in Hawaï geboren ster ook de headliner van de voor een Emmy genomineerde serie Nikita, waarin ze een bedrieglijke huurmoordenaar speelde.

Door de jaren heen heeft Q bewezen dat ze net zo toegewijd is als elke andere actiester in de industrie (de actrice staat er ook om bekend dat ze alle stunts zelf doet). Tot nu toe, haar toewijding en harde werk aan een Hollywood-carrière die meer dan twee decennia heeft geduurd.

Om nog maar te zwijgen, Q speelde onlangs in de actiethriller The Protégé, waar ze hulde mocht brengen aan haar roots. En als iemand het de actrice vraagt, gelooft ze dat al dit succes te danken is aan niemand minder dan mede-Aziatische actiester Jackie Chan.

Maggie Q was niet geïnteresseerd in acteren totdat Jackie Chan haar overtuigde

Meer dan 20 jaar geleden was het laatste wat Q wilde, actrice worden. In plaats daarvan streefde ze naar een modellencarrière en het ging goed. Geboren in Honolulu uit een Vietnamese moeder en een Pools Iers-Amerikaanse vader, nam ze de beslissing om al vroeg naar China te verhuizen om daar wat modellenwerk te doen.

Het was ook rond deze tijd dat het team van Chan haar zag en op de een of andere manier wisten ze meteen dat Q een filmster in wording was. "Het was eigenlijk het managementbedrijf van Jackie Chan dat contact met me opnam en zei dat ze me in films wilden plaatsen", onthulde ze.

“Ik begreep niet waarom ze naar me op zoek waren. Ik was geen acteur. Ze zeiden: 'Ja, dat weten we, maar we willen er een van je maken!'”

Q was nogal perplex dat ze eerst nee zei. Uiteindelijk ging ze echter op hun aanbod in en zo werd ze een rijzende ster in de Hong Kong-cinema. In de jaren die volgden speelde Q in een aantal films die Chan zelf produceerde. Deze omvatten de dramedy Rice Rhapsody en de sci-fi-actie Gen-Y Cops.

Rond dezelfde tijd verscheen Q ook kort in Chan's Hollywood-komedie Rush Hour 2 met Chris Tucker. De actrice had ook een korte rol in de actie-avonturenfilm Around the World in 80 Days met Chan en Steve Coogan in de hoofdrol. Natuurlijk mocht Q in het begin alleen kleine Hollywood-personages spelen. Maar uiteindelijk kwam haar grote doorbraak en dat was niemand minder dan Mission: Impossible III.

Jackie Chan's team bereidde Maggie Q voor op haar Hollywood-debuut

Het bleek dat de hitfranchise Q ontdekte terwijl ze nog in de bioscoop van Hong Kong werkte. "Ze hebben me eigenlijk in Hong Kong gevonden", onthulde ze. “Ik kreeg het telefoontje, ik ging naar LA, ik ontmoette J. J. en Paula Wagner en ik deden auditie voor hen, echt heel erg ziek, en kregen op de een of andere manier de rol aangeboden.'

En toen ze eenmaal een set had, was Q gewoon klaar om te gaan na jaren trainen met Chan en zijn stuntteam. "Omdat ik in Hong Kong en onder zijn team heb gewerkt, was ik voorbereid op het soort training dat we in deze film hadden", legde ze uit. Aangezien Chan talloze verwondingen heeft opgelopen door zijn stunts, is het duidelijk dat zijn bemanning hun werk serieus neemt.

“Natuurlijk was het trainingsniveau anders, elke keer dat je met verschillende stuntcoördinatoren werkt, wordt het een heel andere ervaring, ook al is het allemaal vechten.”

Dat gezegd hebbende, de training was nog steeds intens voor Q. “Ik heb weken en weken getraind voordat deze film begon. Daarna heb ik gedurende de hele film getraind. In totaal was het ongeveer zes maanden', onthulde ze. “Ik bedoel non-stop, want met actie kun je niet gewoon trainen en dan stoppen en verwachten dat je niveau op het niveau is dat ze nodig hebben.”

Enkele jaren later, toen Q zich voorbereidde om de hoofdrol in The Protégé te spelen, merkte de actrice dat ze ook vertrouwde op haar training van Chan terwijl ze zich voorbereidde om te filmen. Het bleek dat Q nog steeds herstellende was van een wervelkolomoperatie die ze slechts twee maanden voor de productie had ondergaan. Maar daar was ze, op het punt om de slechterik nog een keer te schoppen. Het maakte niet uit of haar lichaam er geen zin in had.

"Ik had geen tijd om te trainen omdat ik uit de operatie was gekomen, en toen was ik op bedrust, en toen moest ik meteen beginnen met het maken van deze film", legde Q uit. "Ik wou dat ik de kans had gehad om hard te trainen, 500 bewegingen te leren en vijf maanden de tijd te hebben om ze te leren." Gelukkig voor Q kwam haar training van Chan ook goed van pas. "Vanwege mijn achtergrond en mijn 20 jaar ervaring was ik in staat om dat spiergeheugen naar de tafel te brengen", onthulde de actrice.

Ondertussen speelt Q de hoofdrol in de actiethriller Fear the Night. De actrice is ook gehecht aan de aankomende actiefilm Long Gone Heroes, waar ze wordt vergezeld door Oscarwinnaar Ben Kingsley en Peter Facinelli.

Aanbevolen: