Billie Eilish & 9 andere muzikanten die hun eigen muziekvideo's regisseren

Inhoudsopgave:

Billie Eilish & 9 andere muzikanten die hun eigen muziekvideo's regisseren
Billie Eilish & 9 andere muzikanten die hun eigen muziekvideo's regisseren
Anonim

Het is belangrijk dat artiesten de controle hebben over hun creatieve mogelijkheden. Zij zijn degenen die zich kunnen voorstellen waar hun muziek over gaat. Daarom hebben deze A-list muzikanten, van Billie Eilish tot Kanye West, ervoor gekozen om hun eigen muziekvideo's te regisseren. Het beheersen van elk aspect, van geluid tot beeld, betekent alles voor deze artiesten als het erom gaat hun boodschap en beeld naar de wereld te brengen.

"Het is veel werk. Dus weet je, soms zou ik willen dat ik het niet zo erg wilde doen. Ik wil het gewoon heel graag doen," de zangeres, die haar onlangs vrijuit had losgelaten -verwachte tweede album Happier Than Ever, vertelde Jimmy Fallon in een interview.

Om het samen te vatten, hier is een shortlist van tien muzikanten die hun eigen muziekvideo's regisseren.

10 Billie Eilish

Billie Eilish's opkomst tot superster was een behoorlijk snelle reis. Ze zou niet zijn waar ze nu was zonder haar broer Finneas, die zijn doorbraakhit 'Ocean Eyes' produceerde. Ze vat de dynamische broer-en-zusrelatie samen en brengt hulde aan haar broer in haar videoclip voor 'alles wat ik wilde'. Billie Eilish heeft onlangs de regisseurszetel ingenomen voor haar videoclip van haar nieuwste nummer, 'Happier Than Ever'.

9 Bruno Mars

Bruno Mars brengt niet altijd elk jaar back-to-back albums uit, maar als hij dat eenmaal doet, is het een Grammy-winnende materiële plaat. Dit jaar tikte hij Anderson. Paak aan om een R&B-superduo Silk Sonic te vormen. De debuutsingle van het paar als collectief, "Leave the Door Open", is een oproep tot liefde op de dansvloer, en Mars vat de essentie perfect samen in de muziekvideo die hij regisseerde.

8 Kanye West

Kanye West is een visionair kunstenaar en hij heeft een overvloed aan regiecredits op zijn naam staan. Een daarvan is zijn legendarische band met Jay-Z, "Nias in Paris" van het album Watch the Throne in 2011. De videoclip, die West regisseerde, werd opgenomen tijdens de show van het duo in het Staples Center in Los Angeles..

7 Mariah Carey

Mariah Carey is ongetwijfeld een van de meest prominente figuren in de muziek. Het was echter pas op haar vijfde album, Daydream, dat ze haar eigen muziekvideo's begon te regisseren. Ze maakte haar MV-regiedebuut met 'Fantasy', de eerste single van het project uit 1995.

"Het was een vrij eenvoudig concept. De meeste scènes waren te zien in het pretpark, tijdens een openluchtfeest 's avonds laat. Ik was erg blij dat ik O. D. B. in de remixvideo kon opnemen", vertelde ze. over het creatieve proces achter de video.

6 Lana Del Rey

Lana Del Rey werd in 2011 naar het sterrendom geschoten. Wat indrukwekkend is, is dat ze de videoclip van haar debuutsingle 'Video Games' regisseerde met haar eigen camcorder.

"Als ik had geweten dat zoveel mensen naar de video zouden kijken, zou ik er wat meer moeite in hebben gestoken. Ik zou mijn haar en make-up hebben laten doen en geprobeerd niet zo pruilend te zijn, aangezien zoals iedereen de hele tijd over mijn gezicht praat. En ik zou er meer een verhaallijn in gestopt hebben, "zei ze.

5 Rihanna

Rihanna ging in 2009 bijna failliet tijdens haar Rated R-albumtijdperk. Snel vooruit naar 2021, ze is nu officieel lid van de miljardairclub dankzij haar albumverkoop en haar beauty-imperium. Ze legt haar arbeidsethos voor geld vast in de muziekvideo voor 'Bh Better Have My Money'. Het was zelfs niet haar eerste keer dat ze regisseerde: ze had eerder de videoclip "Pour It Up" geregisseerd nadat regisseur Vincent Haycock het project had verlaten vanwege creatieve meningsverschillen.

4 Jared Leto

Jared Leto is een duizendpoot: hij kan acteren, hij kan instrumenten bespelen, hij kan zingen en hij kan zelfs zijn eigen videoclip regisseren. De crooner van 30 Seconds to Mars regisseerde de muziekvideo 'City of Angels' vanuit zijn inspiratie om de cultuur van Los Angeles te ervaren en met zijn gezin in de stad te wonen.

3 Iggy Azalea

Legendarische zanger Britney Spears en rapper Iggy Azalea sloegen in 2015 de handen in elkaar voor het electro-hop zomernummer 'Pretty Girls'. De bijbehorende muziekvideo, die Azalea samen met Cameron Duddy regisseerde, heeft meer dan 180 miljoen views op YouTube.

Ik denk dat Britney's identiteit echt ingebed is in het danseres zijn, en dat is iets wat ze ook heel graag wilde doen. Er wordt dus veel gedanst in de video, maar ik zou niet zeggen dat het daar per se om draait”, sprak de Australiër over de betrokkenheid van Spears bij het maken van de video.

2 Beyoncé

Beyoncé doet altijd het onvoorspelbare. Ze debuteerde met haar regiewerk en werkte samen met Cliff Watts voor de videoclip van 'Flaws and All'. De zangeres gaat extreem openhartig in de zwart-witvideo en onthult de gekke kant van de zangeres.

"Deze [video] is de manier waarop mijn familie me ziet, ik ben wie ik werkelijk ben. Het is 10 jaar geleden en het is tijd voor mensen om die kant van mij te zien," zei ze. Sindsdien regisseert ze haar eigen muziekvideo's, waaronder 'Love on Top', 'Party', 'Dance for You', 'Jealous', 'Rocket' en 'Flawless'. en meer

1 Halsey

Vers van haar succesvolle Chainsmokers-collab 'Closer', maakte Halsey haar regiedebuut met de videoclip van de platina-gecertificeerde single 'Now or Never' in 2017. Sterker nog, ze nagelde Baz Luhrmann's Romeo + Juliet-film voor de inspiratie van de gewelddadige video.

"Het lied gaat over twee ongeduldige jonge geliefden, maar in de context van het Hopeless Fountain Kingdom-universum staat de inzet veel hoger voor deze twee door sterren gekruiste geliefden," zei ze.

Aanbevolen: