Michelle Dockery was verheugd om terug te keren naar 'Downton Abbey' na 'veeleisende' 'Anatomy Of A Scandal'-rol

Inhoudsopgave:

Michelle Dockery was verheugd om terug te keren naar 'Downton Abbey' na 'veeleisende' 'Anatomy Of A Scandal'-rol
Michelle Dockery was verheugd om terug te keren naar 'Downton Abbey' na 'veeleisende' 'Anatomy Of A Scandal'-rol
Anonim

Michelle Dockery heeft onlangs het publiek geboeid na haar optreden in Netflix's Anatomy of a Scandal. In de serie speelde de actrice een advocaat die een spraakmakende verkrachtingszaak tegen een lid van het Britse parlement aanneemt. Het drama heeft veel lof gekregen sinds de release en het werd zelfs de meest bekeken show van de streamer.

2022 bleef ook een druk jaar voor Dockery, aangezien ze ook schitterde in het vervolg Downton Abbey: A New Era. En hoewel het leek alsof de Engelse actrice een geweldige tijd had om aan haar Netflix-show te werken, was ze ook behoorlijk opgelucht om kort daarna weer aan Downton te werken. Dockery verwelkomde de verandering in het productiewerk zelfs zeer.

Michelle Dockery was 'onmiddellijk aangetrokken' om Kate Woodcroft te spelen in 'Anatomy Of A Scandal'

Dockery had verschillende soorten rollen op zich genomen sinds ze haar Emmy-genomineerde rol als Lady Mary Crawley in de Britse serie Downton Abbey had. En dus, als het ging om het zoeken naar nieuwe mogelijke shows om aan te werken, zou de Engelse actrice niet zomaar alles accepteren wat op haar pad kwam. In het geval van Anatomy of a Scandal was Dockery echter grondig geïntrigeerd.

"Als je iets vindt waarvan je het script niet kunt neerleggen, weet je dat je goed bezig bent", legde de actrice uit. Ik denk dat we na de MeToo-beweging veel gevoeliger zijn voor het gesprek over deze kwesties.”

En van alle personages in de show had Dockery meteen het gevoel dat ze Kate moest zijn. "Na het lezen van het script, voelde ik me meteen aangetrokken tot Kate", onthulde ze."Ze was zo onleesbaar in de vroege afleveringen en de boog van haar karakter - gewoon briljant en echt onverwacht."

Interessant was dat het team achter de show ook het gevoel had dat Dockery de juiste persoon was om Kate tot leven te brengen. "Met Michelle hebben we het gehad over hoeveel er was om het publiek achter te houden, en niet om weg te geven, maar ook om dat niveau van intrige te behouden", S. J. Clarkson, die alle afleveringen regisseerde, legde uit. "Ze komt op de set en ze heeft alles geleerd, ze is volledig voorbereid."

Dit is waarom Michelle Dockery zo enthousiast was om van 'Anatomy Of A Scandal' naar 'Downton Abbey' te gaan

Het spelen van een advocaat waarvan uiteindelijk wordt onthuld dat ze zelf het slachtoffer is van aanranding, kan bevredigend zijn geweest voor een actrice van het kaliber van Dockery. Het bleek echter ook emotioneel zwaar te zijn, zoals Clarkson zelf in het begin had gewaarschuwd.

“We moesten die scènes waarin ze instortte in aflevering 6 in week 2 of 3 doen. Het was heel vroeg, 'legde Clarkson uit. Ik heb haar echt gepusht en ik zei: 'Dit moet een volledige inzinking zijn, want als ze het de hele serie inhoudt, heeft ze het opgekropt, gebotteld, gebotteld.' Ze ging gewoon ervoor.”

Melissa James Gibson, die de show samen met David E. Kelley heeft gemaakt, bewonderde ook hoe Dockery iemand benaderde die begon te ontrafelen toen de serie ten einde liep. “Kate is een vrouw die, zo te zien, met succes haar emoties onder controle lijkt te houden en zo zelfverzekerd is in haar traject. Maar haar verleden dringt zich op, het borrelt gewoon op, klaar om te ontploffen, 'legde Gibson uit. "Ik denk dat het een interessante uitdaging was voor een acteur, en Michelle doet het zo mooi dat er gewoon een werveling is onder haar zeer dichtgeknoopte buitenkant."

Nadat ze Kate zes afleveringen had geportretteerd, voelde Dockery ook de behoefte aan verandering. Gelukkig voor haar stond een tweede Downton Abbey-film op het punt in productie te gaan, en het is precies wat de actrice nodig had nadat ze iemand speelde die zo emotioneel uitputtend was als Kate.

"Het is eigenlijk zeldzaam, als acteur, om zo vaak terug te gaan naar iets", merkte Dockery ook op. "Meestal ontmoet je nieuwe mensen … Het is een nieuw personage, een nieuwe cast en crew - en je begint constant opnieuw. De frisheid daarvan is geweldig, maar het is heerlijk om weer in schoenen te kunnen stappen waar je je echt goed bij voelt en bij je bende te zijn."

Tegelijkertijd is het ook de moeite waard om op te merken dat Downton de show was die Dockery naar het sterrendom heeft gebracht. In feite is het ook de serie waarmee de actrice haar eerste huis kon kopen. "Ik heb ergens een foto van mezelf, terwijl ik de sleutel van de voordeur vasthoud", onthulde ze zelfs. "Het was een groot probleem."

Ondertussen kunnen fans, naast Anatomy of a Scandal en Downton Abbey: A New Era, Dockery ook zien in de aankomende actiefilm Boy Kills World, waarin ook Bill Skarsgård en Famke Janssen te zien zijn. Tegelijkertijd vertolkt de actrice ook Lady Olivia in de Disney-serie Amphibia.

Wat betreft het maken van nog een Downton Abbey-film, het is nog onduidelijk of er een zal plaatsvinden. Dat gezegd hebbende, gelooft Dockery dat de derde film altijd mogelijk is. "Ik denk dat het verhaal altijd aan de gang is," legde ze uit.

Aanbevolen: