De buitensporige manieren waarop Joel Osteen zijn enorme vermogen uitgeeft

Inhoudsopgave:

De buitensporige manieren waarop Joel Osteen zijn enorme vermogen uitgeeft
De buitensporige manieren waarop Joel Osteen zijn enorme vermogen uitgeeft
Anonim

In de hele televisiegeschiedenis zijn er veel voorbeelden geweest van televisie-evangelisten die zwaar bekritiseerd werden omdat ze van hun parochianen profiteerden. Dankzij Jessica Chastains recente biopic over Tammy Faye Baker, leren veel mensen nu dat sommige televisieevangelisten ook in de problemen zijn gekomen door de manier waarop ze de donaties van hun volgers hebben besteed. Als gevolg hiervan is het logisch dat sommige mensen erg geïnteresseerd zijn in hoe de huidige televisieevangelisten hun geld uitgeven.

In de afgelopen jaren is Joel Osteen erin geslaagd om veruit een van de beroemdste televisie-evangelisten ter wereld te worden. Osteen heeft tenslotte miljoenen volgers en sterren als Kanye West, Mariah Carey, Tyler Perry, Jimmy Fallon, Kristen Chenoweth en Oprah Winfrey hebben hem verdedigd. Als gevolg van al dat succes is Osteen volgens celebritynetworth.com een van de rijkste Amerikaanse predikanten geworden met een actueel gerapporteerd vermogen van $ 100 miljoen. Met dat cijfer in gedachten, roept het een voor de hand liggende vraag op, hoe besteedt Osteen al dat geld?

6 Joel Osteen Jurken om indruk te maken

Als Joel Osteen over zichzelf praat, richt hij zich vooral op zijn inspanningen om zijn volgelingen tot religie te brengen. Maar aangezien Osteen televisie gebruikt om zijn boodschap over te brengen aan de massa, mag hij zeker een tv-ster genoemd worden. Net als alle andere tv-sterren moet Osteen zichzelf op een bepaalde manier presenteren zodat de massa hem serieus neemt en netwerkmanagers om hem in de lucht te houden. Als gevolg hiervan is Osteen bijna altijd te zien met goed op maat gemaakte pakken en iedereen die mode begrijpt, weet dat zijn kleding op zijn zachtst gezegd veel geld moet kosten. Bovendien, als je rekening houdt met de grote verscheidenheid aan pakken die Osteen heeft zien dragen, wordt het snel duidelijk dat zijn kledingbudget enorm moet zijn.

5 De Ostans houden van winkelen

In deze tijd lijkt het vaak alsof er echtscheidingsgeruchten zijn rond elk getrouwd beroemd stel. Het zal dan ook niemand verbazen dat er geruchten gaan dat Joel Osteen en Victoria Osteen gaan scheiden. Dat gezegd hebbende, is er geen bevestiging dat dit zal gebeuren en in de tussentijd is het duidelijk dat Victoria er in ieder geval van houdt om het fortuin van het paar door te brengen. Joel heeft tenslotte een gedocumenteerde geschiedenis van spot met Victoria's bestedingspatroon in zijn preken.

4 De persoonlijke staf van de familie Olsteen

Na eerder bekritiseerd te zijn voor het sluiten van zijn kerk voor mensen in nood tijdens natuurrampen, hebben Joel Osteen en zijn staf zijn kerk geopend tijdens de winterstorm van 2021 in Texas. Tijdens reguliere tijden besteedt Osteen zijn toegewijde medewerkers aan het zorgen voor zijn gezin in plaats van mensen in nood te helpen zoals ze deden tijdens dat evenement. Zoals Osteen in 2007 aan People uitlegde, helpt het personeel van zijn familie met "koken, schoonmaken en rijden".

3 Joel Osteen's veronderstelde jet en jacht

Aangezien Joel Osteen veel tegenstanders heeft, zou het niemand moeten verbazen dat er behoorlijk buitensporige beweringen over hem zijn gedaan. Er is bijvoorbeeld een rapport dat beweert dat Osteen een privéjet van $ 86 miljoen van Airbus A19 heeft gekocht. Dat bericht is echter niet bevestigd. Erger nog, sommige mensen geloofden in een satire-rapport gepubliceerd door The Babylon Bee dat Osteen een jacht bezat dat hij gebruikte om exemplaren van zijn boek te gooien om overlevenden te overstromen. Hoewel dat verhaal volledig verzonnen was, beweerde een artikel in de Washington Post dat Osteen "zijn jachten en jets" heeft.

2 De dure auto's van Joel Osteen?

In de jaren sinds Joel Osteen beroemd werd, heeft hij zich met name volledig niet verontschuldigd over zijn rijkdom. Met dat in gedachten zou het voor niemand als een verrassing moeten komen dat hij veel kritiek heeft gekregen op de manier waarop hij zijn geld uitgeeft en dat een deel ervan niet goed is onderbouwd. Nadat bijvoorbeeld berichten dat Osteen een Ferrari van $ 325.000 bezit die online zijn opgedoken, heeft Snopes de feiten gecontroleerd en bestempeld als 'verkeerd ondertiteld'. Er zijn echter berichten dat Osteen verschillende andere auto's bezit, waaronder een Ferrari 458 Italia, maar het is belangrijk om te benadrukken dat deze beweringen niet bevestigd zijn.

1 Het huis van Joel Osteen in Houston

Net als de berichten over de autocollectie van Joel Osteen, heeft de beroemde pastoor nooit informatie bevestigd over waar hij woont. Gezien alle kritiek krijgt Osteen voor zijn fortuin en het feit dat fans bij hem thuis komen opdagen, kan gevaarlijk zijn, dat is volkomen logisch. Dat gezegd hebbende, betaalde Osteen volgens rapporten in 2010 $ 10,5 miljoen voor een huis in Houston dat op zijn zachtst gezegd extravagant is. Het huis van Osteen, naar verluidt 5.600 vierkante meter groot, heeft naar verluidt zes slaapkamers, zes badkamers, drie liften, een poolhouse en een pension met één slaapkamer. Natuurlijk, op basis van hoe terughoudend de details over de uitgaven van Osteen lijken te zijn, is het niet duidelijk of de rapporten over zijn huis kloppen. Dat gezegd hebbende, lijdt het geen twijfel dat Osteen een enorm huis in Houston heeft. Osteens vriend James Fortune heeft tenslotte gepost over een bezoek aan de pastoor in zijn huis in Houston.

Aanbevolen: