Dit zijn de liedjes die Beyoncé schreef voor haar kinderen

Inhoudsopgave:

Dit zijn de liedjes die Beyoncé schreef voor haar kinderen
Dit zijn de liedjes die Beyoncé schreef voor haar kinderen
Anonim

Beyoncé gaat de geschiedenis in als een van 's werelds meest iconische artiesten. Beyoncé staat bekend om haar waanzinnige werkethiek en leidt de wereld sinds ze eind jaren negentig voor het eerst op het toneel verscheen met Destiny's Child. Ze explodeerde als soloartiest en bleef de hitparades domineren.

Beyoncé is niet alleen een van de beroemdste vrouwen ter wereld, ze is ook moeder van drie kinderen. Ze beviel in januari 2012 van haar dochter Blue Ivy, gevolgd door een tweeling Sir en Rumi Carter, die in juni 2017 werden geboren.

Het is niet verrassend dat Beyoncé in haar muziek openhartig is over haar familie en zelfs een paar liedjes voor haar kinderen heeft geschreven. Hoewel de tweeling nog geen rol speelt in de muziek van Beyoncé, heeft Blue Ivy ook bijgedragen aan het werk van haar moeder.

Dit zijn de liedjes die Beyoncé schreef voor haar kinderen en wat ze heeft gezegd over moeder zijn.

Welk nummer schreef Beyoncé voor Blue Ivy?

Kijkend naar het indrukwekkende repertoire van liedjes van Beyoncé, is het niet moeilijk te raden welke ze schreef voor Blue Ivy, haar oudste dochter die in 2012 werd geboren.

Het nummer Blue verscheen op haar album Beyoncé uit 2013. "Elke dag voel ik me zo gezegend om naar je te kijken", zingt Beyoncé. "Want als je je ogen opent, voel ik me levend."

Blue Ivy speelt zelf in het nummer en was een van de jongste artiesten die dit ooit deed. Beyoncé maakt het nummer af met de tekst: "Hold on to me, Blue."

Dan zegt Blue, die toen nog maar een baby was: Houd me vast, wacht even. Been-sy-ay, Been-sy-ay (vermoedelijk proberen Beyoncé te zeggen). Blauw, mama, mama, mama. Kunnen we papa zien? Kunnen we papa zien? Mevrouw Carter! mevrouw Carter!”

Is Blue Ivy een Grammy-award winnende artiest?

Blue Ivy verscheen voor het eerst in het nummer Blue in 2013, toen ze nog maar een jaar oud was. Fans konden toen zien dat haar toekomst in de muziekindustrie rooskleurig zou zijn.

In 2021 was Blue de op één na jongste artiest die ooit een Grammy Award won toen ze de prijs voor beste muziekvideo mee naar huis nam. Het nummer was Brown Skin Girl, waar Blue op zong en ook werd gecrediteerd met het schrijven van delen van, naast het verschijnen in de videoclip met haar moeder.

Rumi, de jongste dochter van Beyoncé, had ook een cameo in Brown Skin Girl met haar zus, moeder en grootmoeder Tina Knowles.

Beyoncé noemt Blue en Rumi ook in andere nummers

In 2018 brachten Beyoncé en echtgenoot Jay-Z een gezamenlijke plaat uit onder de naam The Carters. EVERYTHING IS LOVE bevatte het nummer Lovehappy, waarin Beyoncé ook haar twee dochters bij naam noemt.

“… twinning-Blue en Rumi, ik en Solo winnen.”

Op de baan roept Jay-Z ook de zoon van het paar, Sir, zingend: "Sir vroeg het, alsof de s--- van zijn vader trippy is."

Het paar gaat in op de geruchten over vreemdgaan die hun relatie hebben geteisterd in het lied, met Beyoncé die in het refrein zingt: You did some things to me, boy, you do some things to me. Maar liefde is dieper dan je pijn en ik geloof dat je kunt veranderen. Schat, de ups en downs zijn het waard.”

The Carters speelden ook Blue in het nummer Boss, die een shout-out geeft aan de tweeling Rumi en Sir: "Shout out to Rumi and Sir, love Blue."

Beyoncé zingt vaak over moederschap

Beyoncé vermeldt niet alleen haar kinderen rechtstreeks in haar liedjes, maar zingt ook vaak over de ervaring van het moederschap in het algemeen. In het nummer Mood 4 Eva, uitgebracht in 2019, zingt Beyoncé: "Y'all be so press while I'm raisin' Daughters."

Ze noemt ook het opvoeden van kinderen in de hit uit 2011 Run the World (Girls), die op haar album 4 staat: Boy, you know you love it, how we smart enough to make these millions, strong enough to draag de kinderen (kinderen), ga dan weer aan de slag.”

Fans geloven dat Beyoncé verwees naar wat haar te wachten stond, toen ze in 2012 beviel van Blue Ivy en binnen een paar maanden weer aan het werk was.

Er wordt ook gedacht dat het nummer Love on Top, ook van het album 4, gaat over Beyoncé's vreugde bij het ontdekken van haar zwangerschap voor de eerste keer.

Welk nummer droeg Beyoncé op aan meneer?

Terwijl Beyoncé haar dochters Blue en Rumi vaak noemt in haar muziek, krijgt haar zoon Sir een speciale vermelding in haar musicalfilm Black is King uit 2020.

De zangeres van Single Ladies droeg de film op aan haar lied en schreef: 'Opgedragen aan mijn zoon, Sir Carter. En aan al onze zonen en dochters, de zon en de maan zaaien voor jou. Jij bent de sleutel tot het koninkrijk.'

Wat Beyoncé heeft gezegd over moeder zijn

Beyond haar muziek, heeft Beyoncé vaak gesproken over haar ervaring als moeder.

In 2013 vertelde Beyoncé op beroemde wijze aan Oprah: "Mijn dochter stelde me voor aan mezelf … en ze is nog steeds een baby, maar de band die ik met haar had toen ik aan het bevallen was, was iets dat ik nog nooit eerder heb gevoeld."

Later in 2016 gaf Beyoncé toe dat haar grootste prestatie tot nu toe de bevalling is: "Van alles wat ik heb bereikt, was mijn meest trotse moment, zonder twijfel, toen ik beviel van mijn dochter Blue."

Beyoncé vertelde ook hoe moeilijk haar zwangerschap en bevalling was met haar tweeling Sir en Rumi, maar het is duidelijk dat de ervaringen om haar kinderen op de wereld te zetten (en op te voeden) de superster genoeg voer voor haar hebben gegeven creatieve ondernemingen.

Aanbevolen: