Adam Conover: van internetcomedian tot mainstream tv-ster

Inhoudsopgave:

Adam Conover: van internetcomedian tot mainstream tv-ster
Adam Conover: van internetcomedian tot mainstream tv-ster
Anonim

Het is de droom van velen om genoeg internetfaam te krijgen om een mainstream beroemdheid te worden. Weinig mensen hebben zo'n prestatie geleverd, maar één gelukkige duivel heeft zo'n prestatie geleverd. Adam Conover van de populaire educatieve show Adam Ruins Everything ging van een internetkomiek voor CollegeHumor.com naar een mainstream televisiester met shows op Tru TV, Nickelodeon en terugkerende voice-overrollen in Bojack Horseman en andere projecten.

Conover gebruikt zijn energieke, slimme uiterlijk en zijn nu beruchte onderzoeksvaardigheden om veelvoorkomende mythen en andere problematische verhalen te ontkrachten, allemaal voor amusement en educatie. Hij heeft stand-up gedaan, met een aantal spraakmakende namen gewerkt en is op schema om zijn bloeiende carrière nog lang voort te zetten.

10 Adam Conover begon in een comedygroep op de universiteit

Adam Conover's carrière begint net als veel andere succesvolle comedians, op de universiteit. Terwijl het bijwonen van Bard College Conover studeerde filosofie, maar had interesse in de podiumkunsten. Hij sloot zich aan bij de comedygroep Olde English terwijl hij op school zat, en hier zou hij zijn vaardigheden aanscherpen om als acteur op te treden en komedieschetsen te schrijven. Hij begon ook stand-upcomedy te doen, wat hem hielp de aandacht te trekken van de creatievelingen die de inhoud van CollegeHumor produceerden.

9 Adam Conover begon in 2012 te werken voor universiteitshumor

Na een paar jaar bij Olde English te hebben gewerkt, kreeg Conover al snel een baan bij CollegeHumor.com, de inmiddels ter ziele gegane comedywebsite. Hij werd ingehuurd als acteur en als een van hun sketchcomedy-schrijvers, en hij verscheen in verschillende sketches met verschillende andere CollegeHumor-sterren, waaronder Jake en Amir en zijn baas Sam Reich, die nu alle CollegeHumor-merken bezit.

8 'Adam Ruins Everything' begon als een webserie

Al snel nadat hij zijn baan bij CollegeHumor had gekregen, eindigde Conover met een webserie voor de website en het YouTube-kanaal. Adam Ruins Everything werd al snel een spetterend succes en een van de populairste series van CollegHumor. Naarmate het succes van de show groeide, groeide ook de aandacht die Adam Conover begon te krijgen. Met de hulp van Sam Reich, die als producer van de show fungeerde, kwam Adam Ruins Everything uiteindelijk op televisie.

7 De show verhuisde in 2015 naar Tru TV

Conover verliet CollegeHumor als een van hun snelst rijzende sterren en verplaatste zijn show naar kabel-tv. Adam Ruins Everything debuteerde eind 2015 en fans werden al snel verliefd op de aantrekkingskracht van een show die sketchcomedy combineerde met voorlichting over veelvoorkomende misvattingen en populaire mythen. Tussen de vele afleveringen ontkracht Adam dingen als het verhaal van Kerstmis, de redenen waarom de buitenwijken bestaan en vele andere dingen die mensen als vanzelfsprekend beschouwen.

6 Nadat 'Adam Ruins Everything' een hit werd…

Adam Ruins Everything trok al snel de aandacht van vele grote namen. Zowel Joe Rogan als Bill Maher hadden Adam als gast op hun shows om zijn expertise over verschillende onderwerpen te delen, en zijn show kreeg veel beroemde gaststerren, waaronder Oscar Nunez van The Office, voormalig Amerikaans minister van Arbeid Robert Reich en Peri Gilpin van Frasier.

5 Verschillende CollegeHumor Alums sloten zich aan bij Adam Conover On The Show

Adam Ruins Everything was niet alleen een kans voor Adam Conover om af te studeren van de comedy-website, veel van zijn collega-collega's van CollegeHumor kwamen langs om af en toe in afleveringen te verschijnen. Sommigen hadden zelfs terugkerende rollen zoals Emily Axford en Brian K. Murphy, die de nietsvermoedende 'slachtoffers' speelden van Adams betweterige lezingen en bemoeienissen. Amir Blumenfeld verscheen ook in een aflevering, net als Mike Trapp, die jarenlang de hoofdschrijver van CollegeHumor was.

4 Adam Conover doet veel voice-overwerk

Hoewel hij officieel stopte met werken bij CollegeHumor toen hij overstapte naar televisie, verscheen hij af en toe nog steeds in sketches en deed hij voice-over voor Dorkly, het geanimeerde YouTube-kanaal van CollegeHumor. De stem van Conover is ook te horen in Bojack Horseman en Tucca & Bertie op Adult Swim.

3 Hij doet nog steeds comedy

Hoewel hij zich heeft gewaagd aan tv-hosting en voice-over, voert Conover nog steeds stand-upcomedy uit. Hij verscheen ook in een andere Adult Swim-show, The Eric Andre Show, als zijn Adam Ruins Everything-personage in een gedeelte waarin Eric Andre Adam neerschiet in een van Andre's beroemde bloederige en gewelddadige stukjes.

2 Adam Conover is nu presentator van een gameshow

Adam Ruins Everything eindigde officieel in 2020, maar de carrière van Conover is nog lang niet voorbij. Zijn tweede show, The G Word With Adam Conover, debuteerde op Netflix in 2022. Conover doet ook kindertelevisie en is nu de presentator van de spelshow The Crystal Maze op Nickelodeon.

1 Hij is een activist

Naast al zijn werk op televisie en online, is Conover ook een vocale activist. Hij publiceert regelmatig over een reeks progressieve doelen, waaronder arbeid, economische rechtvaardigheid, zwarte levens en meer. Hij is lid van het bestuur van de Writers Guild of America en voerde campagne voor de progressieve kandidaat Nithya Raman voor de gemeenteraad van Los Angeles. Ondanks zijn groeiende beroemdheidsstatus, steunt de politiek van Conover nog steeds de arbeidersklasse.

Aanbevolen: