Gebruikt 'American Idol' echt talentscouts om vals te spelen en deelnemers te vinden?

Inhoudsopgave:

Gebruikt 'American Idol' echt talentscouts om vals te spelen en deelnemers te vinden?
Gebruikt 'American Idol' echt talentscouts om vals te spelen en deelnemers te vinden?
Anonim

Wedstrijdshows zijn een hoofdbestanddeel van reality-tv. Of het nu op zoek is naar liefde op The Bachelor of je hart uitspreekt op American Idol, mensen vinden het heerlijk om te zien hoe vreemden het uitvechten om de suprematie in populaire shows.

American Idol is een langlopende show met gedenkwaardige deelnemers. Sommige winnaars van de show hebben miljoenen verdiend, terwijl andere deelnemers niet zo succesvol waren in de hitlijsten. Desalniettemin kan iemands leven permanent veranderen door in de show te komen en bekendheid te krijgen.

De deelnemers lijken willekeurige mensen te zijn, maar gebruikt de show eigenlijk scouts om goed talent te vinden? Laten we eens kijken naar de show en wat er is onthuld!

'American Idol' is een hoofdbestanddeel van tv

In 2002 werd reality-televisie permanent veranderd toen American Idol zijn officiële debuut maakte. De wedstrijdshow boeide het publiek vanaf het begin en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een instituut op het kleine scherm.

Gedurende 20 seizoenen en meer dan 600 afleveringen heeft de show zijn best gedaan om de beste zangers in het land te vinden met het meeste sterrenpotentieel. Er zijn altijd schokkende wendingen op de weg naar de finale, en zodra een winnaar is gekroond, houden fans hun carrière in de gaten om te zien of ze een enorme ster kunnen worden.

In werkelijkheid veranderen veel winnaars niet in krachtpatsers in de Billboard-hitlijsten. Dat gezegd hebbende, zangers als Kelly Clarkson en Carrie Underwood hebben miljoenen platen verkocht en hebben blijvend succes geboekt in de entertainmentwereld.

Clarkson is gemakkelijk het grootste succes van de show, en ScreenRant merkte op dat "Tot nu toe heeft Kelly wereldwijd meer dan 25 miljoen albums en 45 miljoen singles verkocht. Ze had 29 nummers op de Billboard Hot 100 Chart, waarvan er drie op nummer één stonden. Kelly heeft drie Grammy Awards, drie MTV Video Music Awards, vier American Music Awards en twee Academy of Country Music Awards gewonnen. In 2017 eerde Billboard Kelly met de Powerhouse Award."

De show heeft een aantal geweldige elementen, waaronder het feit dat de grootste sterren overal vandaan komen.

De geweldige zangers komen van overal

Een van de meest verbazingwekkende aspecten van American Idol is het feit dat getalenteerde zangers van over de hele wereld de kans krijgen om auditie te doen. Hoe klein hun geboorteplaats ook is, een goede zanger is een goede zanger, en het krijgen van een crack voor de jury kan leiden tot een levensveranderende ervaring.

Een goed voorbeeld hiervan is Jacob Moran, die zijn hand meerdere keren op de show heeft geprobeerd. Ondanks dat hij van een plek komt waar de meeste mensen nog nooit van hebben gehoord, deed de zanger het best goed voor zichzelf.

"Moran is geboren in het kleine dorpje Dansville, ongeveer 20 minuten ten zuidoosten van Lansing. Hij woont nu in Jackson en pendelt dagelijks naar East Lansing, waar hij in een infuuskliniek werkt. Moran zegt dat hij deze keer veel beter voorbereid is om het op de zangcompetitie te doen", schrijft M Live.

Nu zou je kunnen denken dat zangers willekeurig naar audities komen, maar de show heeft in de loop der jaren in het geheim wat hulp ingeroepen.

American Idol gebruikt inderdaad talentscouts

Dus, gebruikt American Idol talentscouts om goede zangers te vinden in de gebieden waar ze stoppen? Zoals een tijdje geleden werd onthuld, heeft de show talentscouts gebruikt, wat de willekeur van geweldige zangers die audities overspoelen zeker wat minder indrukwekkend maakt.

Volgens MJs Big Blog, via High Planes, "kunnen lokale talentbureaus hun spullen laten zien tijdens de Idol-audities donderdag. Een daarvan is Stapp Production door Shellie Stapp. Ze zegt dat American Idol-producenten haar hebben gebeld om zangers te voorzien voor de Amarillo-audities. Sommige klanten van Stapp waren al eerder in American Idol en andere realityshows geweest. Ze is dolblij dat ze Hollywood kan laten zien wat de panhandle te bieden heeft."

Het is interessant dat de show deze benadering heeft gekozen, gezien de manier waarop dingen in de show worden afgebeeld. Er is een heel proces aan de gang voordat mensen voor de camera worden gezet, en Backstage schetste het proces.

"Eerst doen de deelnemers auditie voor een kleine groep selecteurs, van wie er één een producer van de show kan zijn, waarna de groep hoopvolle mensen van duizenden naar honderden gaat. Vanaf hier zijn de overgebleven zangers gescreend en gefilterd voor de ogen van producenten en meer worden geëlimineerd voordat ze op tv belanden. Tijdens dit proces zoeken producenten, castingdirecteuren en scouts het beste en het slechtste dat elke stad te bieden heeft ", schrijft de site.

De volgende keer dat je naar American Idol kijkt, weet dan dat een aantal van de betere zangers van tevoren zijn uitgeplukt.

Aanbevolen: