Is Liam Payne echt de meest succesvolle One Direction-alumni? Alle 1D Solo Albums Gerangschikt

Inhoudsopgave:

Is Liam Payne echt de meest succesvolle One Direction-alumni? Alle 1D Solo Albums Gerangschikt
Is Liam Payne echt de meest succesvolle One Direction-alumni? Alle 1D Solo Albums Gerangschikt
Anonim

Voormalig One Direction-lid Liam Payne maakte deze zomer een buitensporige kop, en dat was niet voor niets. De LP1-zanger sprong afgelopen mei op Logan Paul's Impaulsive-podcast om verschillende bombshell-onthullingen te doen over wat er gaande is in de Britse boyband, waaronder dat ene backstage-incident en zijn mening over Zayn-Gigi-drama. Hij beweerde zelfs stoutmoedig dat hij "iedereen in de band overtrof" met die debuutsingle "Strip That Down" en hoe de band "rond zijn gezicht was gebouwd".

Deed hij dat echter? Dat is de miljoen dollar vraag die we hier hebben. Nogmaals, het is nog steeds onduidelijk of hij de pure verkoop van die ene debuutsingle vergeleek met die van anderen of streamingnummers, maar het is alleen eerlijk als we kijken naar hoe de solocarrières van 1D-leden er nu uitzien. Om het samen te vatten, hier zijn alle 1D solo-albums gerangschikt volgens bevestigde eerste week verkopen

10 Liam Payne's LP1 (2019): 9, 500 album-equivalente eenheden

Ironisch genoeg hebben we Liam Payne's LP1-debuutalbum onderaan deze lijst. Uitgebracht in 2019 via Capitol Records, werd LP1 jarenlang gehyped na het succes van "Strip That Down", door Zedd geproduceerd "Get Low" en "Stack It Up" met hiphopsmaak. Het voldeed niet aan de verwachting vanwege het gebrek aan originaliteit - het meest brutaal beoordeelde Rawiya Kameir van Pitchfork het album: "One Direction is gemaakt omdat Simon Cowell niet veel vertrouwen had in het potentieel van de jongens als soloartiesten. Liam Payne's debuut bewijst dat hij gelijk heeft."

9 Zayn Malik's Nobody Is Listening (2021): 14, 700 album-equivalente eenheden

Zayn Malik's derde album, Nobody Is Listening, is een 35 minuten durende verzameling rustgevende en zijdezachte R&B en pop, iets waar de Brits-Pakistaanse krachtpatser al sinds "Pillowtalk." Het is een solide stuk project, maar vanuit commercieel oogpunt wordt het als een flop beschouwd vanwege Zayn's vete met zijn label en bijna nietszeggende promo, interview of tour.

8 Zayn Malik's Icarus Falls (2018): 15, 000-20, 000 album-equivalente eenheden

In zijn tweede studioalbum Icarus Falls verspreidt Zayn Malik een optimistische toon na een uitdagende tijd. Met singles als 'Let Me', 'Too Much' en 'Fingers' vergelijkt Icarus Falls tekstueel de legendarische Griekse mythe van Icarus die te dicht bij de zon vloog en Zayns turbulente persoonlijke relaties in die tijd. Ondanks bijna nul promotie had het album echter twee miljard streams op Spotify twee jaar na de release overtroffen, waarmee het zijn allereerste album ooit was dat dit deed.

7 Louis Tomlinson's Walls (2020): 39.000 album-equivalente eenheden

Na een reeks persoonlijke worstelingen, waaronder de dood van zijn moeder en zijn jongere zus, evenals zijn gewelddadige woordenwisseling met de paparazzi op LAX, bracht Louis Tomlinson in 2020 zijn debuutsinglealbum Walls uit. Daarmee werd hij het laatste One Direction-lid dat hun eerste debuutalbum uitbracht. Met een piek op nummer 9 op de Billboard 200, beëindigt Walls zijn promo-singles met het titelnummer dat hij schreef na het uiteenvallen van zijn vriendin, Eleanor Calder.

6 Niall Horan's Heartbreak Weather (2020): 59.000 album-equivalente eenheden

Terwijl Heartbreak Weather binnenkwam op nummer vier in de Billboard 200-hitlijst, verstevigde Niall Horan zijn naam in de muziekindustrie en markeerde hij zijn tweede top-10-album in het land. In dit tweede album graaft Horan diep in thema's van liefdesverdriet op een veel meer energieke en volbloedige manier; daarom geeft het een frisse adem in de lucht voor de muziekindustrie.

5 Niall Horan's Flicker (2017): 152.000 album-equivalente verkoop per eenheid

Niall Horan begon zijn geweldige solocarrière met Flicker, met een geweldig aantal van 152.000 album-equivalent verkochte eenheden in de eerste week. Daarmee werd hij de derde na Harry Styles' titelloze album en Zayn Malik's Mind of Mine als One Direction-lid met het best verkochte debuutalbum volgens de eerste week verkopen. Inhoudelijk bevat Flicker elementen van soft rock, country en funky folk met singles als 'Nice to Meet Ya', 'This Town', 'Slow Hands' en meer.

4 Zayn Malik's Mind of Mine (2016): 157.000 album-equivalente eenheden

Als het eerste One Direction-lid dat de band verliet en een solocarrière nastreefde, schoot de hype rond Zayn Malik op dat moment de lucht in, en terecht. Hij begon zijn solocarrière met 'Pillowtalk', een vuile R&B-slowjam en een deuntje van seks - wat een klein contrast was met de overwegend gezinsvriendelijke inhoud van 1D. Het bijbehorende album, Mind of Mine, is een solide combinatie tussen Zayn's gekke vocale prestaties en muzikale richtingen.

3 Harry Styles' titelloze debuutalbum (2017): 230, 000 album-equivalente eenheden

Met zijn titelloze debuutalbum uit 2017 ha alt Harry Styles zijn invloeden uit de jaren zestig en zeventig van klassieke rock en ballads. Terecht vindt Harry Styles zijn weg in singles als "Sign of the Time" en "Kiwi. In dat jaar sloot de crooner zijn hoofdstuk af door in de top tien van best verkochte albums van het jaar te eindigen.

2 Harry Styles' Fine Line (2019): 478, 000 album-equivalente eenheden

Harry Styles bracht het succes van zijn debuutalbum nog verder met Fine Line in 2019. Niet alleen dat, maar zijn excentrieke modemanieren en stilistische invloeden tijdens dit tijdperk hebben de artiest enigszins geholpen zijn succes nog verder te verhogen. Sonisch gezien viert Fine Line psychedelische pop met elementen van indie- en funkmuziek. Het won uiteindelijk een Grammy Award voor Best Pop Solo Performance, en werd ook genomineerd voor Album van het Jaar bij de Brit Awards en Best Pop Vocal Album bij de Grammy.

1 Harry Styles' Harry's House (2022): 521, 500 album-equivalente eenheden

Harry Styles stond bovenaan deze lijst met zijn derde studioalbum, Harry's House. Het album, dat onlangs in mei 2022 werd uitgebracht, demonstreerde de commerciële kracht van de zanger, ondanks dat het een maand voor de releasedatum onwettig was gelekt. Muzikaal gezien staat Harry's House bekend als het magnum opus van de zanger, althans tot dit schrijven, met singles als "As It Was" en "Late Night Talking" die de hitlijsten veroverden.

Aanbevolen: