Hoe John Goodman van voetballer naar legendarische acteur ging met een waarde van miljoenen

Inhoudsopgave:

Hoe John Goodman van voetballer naar legendarische acteur ging met een waarde van miljoenen
Hoe John Goodman van voetballer naar legendarische acteur ging met een waarde van miljoenen
Anonim

John Goodman is een van de meest gevestigde namen in Hollywood, een warme, zachtaardige acteur die naam heeft gemaakt door te verschijnen als vaak lieve en excentrieke personages in films zoals Raising Arizona, Barton Fink en The Big Lebowski. De negenenzestigjarige acteur is geliefd bij fans over de hele wereld vanwege zijn genuanceerde uitvoeringen die vaak zeer gedenkwaardig zijn - en bij jongere fans misschien meer bekend om zijn rollen in The Flintstones en stemwerk voor The Emperor's New Groove en als Sulley in Monsters Inc.

Goodman werkt sinds het midden van de jaren '70 in de filmindustrie en heeft in die tijd veel grote rollen gekregen in film, toneel en tv. Dus hoeveel rijkdom heeft hij in de afgelopen decennia vergaard? Wat is zijn totale vermogen precies? Lees verder om erachter te komen.

6 Hoe kwam de carrière van John Goodman van de grond?

Voordat hij acteur werd, ging John naar de Southwest Missouri State University met een voetbalbeurs.

Na zijn afstuderen aan de universiteit met een (gepast) theaterdiploma, nam hij de beslissing om naar New York City te verhuizen en zijn dromen te volgen. Het duurde niet lang voordat hij optrad in toneelstukken buiten Broadway.

5 John Goodman's grote doorbraak kwam met 'Roseanne'

Hoewel Goodman al acteerde sinds het midden van de jaren '70, begon Goodman's carrière pas echt te stijgen in het midden van de jaren tachtig toen hij de pruimrol van Dan Conner kreeg in het tv-programma Roseanne, dat liep van 1988 tot 1997. serie onderzoekt de moeilijkheden waarmee een typisch Amerikaans gezin, de Conners, wordt geconfronteerd terwijl ze worstelen met beperkte middelen. De show was een enorme hit bij zowel critici als het publiek, en won prijzen voor zijn realistische weergave van een arbeidersfamilie en ongebruikelijke aandrang voor het tijdperk van het opnemen van homoseksuele personages op het scherm.

Hij speelt vandaag nog steeds Dan Conner in The Conners, de spin-off van de Roseanne-reboot die ABC ontwikkelde nadat Roseanne Barr uit de show was ontslagen.

4 Er zijn de afgelopen jaren grote veranderingen geweest voor John Goodman

Goodman staat bekend om zijn grote gest alte en indrukwekkende aanwezigheid. De afgelopen jaren besloot hij echter het roer drastisch om te gooien en zijn levensstijl volledig om te gooien. Goodman verloor enorm veel gewicht en lijkt bijna onherkenbaar op recente foto's.

"Vroeger nam ik drie maanden vrij, viel ik 60 of 70 pond af, en beloon mezelf dan met een sixpack of wat dan ook en keerde ik gewoon terug naar mijn oude gewoonten", vertelde hij aan ABC News.

Goodman vervolgde: "Deze keer wilde ik het langzaam doen. Bewegen, sporten. Ik kom op de leeftijd dat ik het me niet meer kan veroorloven om stil te zitten."

3 John Goodman heeft aanzienlijke persoonlijke moeilijkheden in zijn leven ondervonden

Ondanks zijn persoonlijkheid als een gelukkige kerel, heeft Goodman door de jaren heen geworsteld met psychische problemen en alcoholisme. Alcohol, zegt hij, begon zijn leven over te nemen en hij besloot dat het tijd was om te veranderen.

"Het werd te veel", zei hij in een interview met The Guardian. "Het was 30 jaar van een ziekte die zijn tol eiste van iedereen om me heen en het was op het punt gekomen dat het, elke keer dat ik het deed, steeds slopend werd. Het was leven of dood. Het was tijd om stop."

Alcohol had ernstige gevolgen voor zijn werk. Hoe? "Temperament. Geheugen. Depressie."

2 Hoeveel is John Goodman vandaag waard?

Gezien het enorme succes dat hij door de jaren heen heeft genoten, is het misschien geen verrassing dat Goodman een enorm bedrag waard is. Volgens We althyPersons.com is hij zelfs naar schatting $ 75 miljoen waard. Acteervergoedingen, die voor zijn grootste projecten, evenals enkele andere ondernemingen, veel waard waren, hebben geresulteerd in een zeer gezonde bankrekening voor de ervaren acteur.

Al deze rijkdom betekent dat Goodman heeft kunnen investeren in eersteklas onroerend goed. Volgens Celebrity Net Worth betaalde hij in 2007 $ 4,6 miljoen voor een huis met 5 slaapkamers in het Pacific Palisades-gebied van Los Angeles, Californië. Evenzo kocht hij in 2005 ook het Joseph Merrick Jones House in New Orleans voor $ 1,8 miljoen; het huis van 4.900 vierkante meter was ooit eigendom van Trent Reznor van Nine Inch Nails. In 1996 verkocht John zijn huis in Encino, Californië, aan acteur David Hasselhoff voor $ 1,98 miljoen, verkocht een huis in Hollywood Hills voor $ 560.500 en betaalde $ 875.000 voor een huis in Calabasas.

1 Er is echter enige discrepantie over het vermogen van John Goodman

Hoewel Goodman ongetwijfeld vele miljoenen dollars waard is, verschilt het precieze bedrag per bron. Hoewel We althy Persons het cijfer op $ 75 miljoen geven, zijn sommige schattingen aanzienlijk lager. Celebrity Net Worth beweert bijvoorbeeld dat Goodman slechts $ 45 miljoen waard is, maar merkt wel een uitsplitsing van zijn vermogen op. Zijn werk aan The Conners betekent bijvoorbeeld dat hij ongeveer $ 400.000 per aflevering verdient, wat neerkomt op ongeveer $ 8 miljoen per seizoen.

Goodman's werkelijke nettowaarde ligt hoogstwaarschijnlijk ergens tussen deze twee waarden. Zijn harde werk door de jaren heen heeft hem tot een van de rijkste acteurs gemaakt die op dit moment in de industrie werken.

Aanbevolen: