Heeft 'The Passion Of The Christ' de carrière van Jim Caviezel verpest?

Inhoudsopgave:

Heeft 'The Passion Of The Christ' de carrière van Jim Caviezel verpest?
Heeft 'The Passion Of The Christ' de carrière van Jim Caviezel verpest?
Anonim

Massieve religieuze projecten zijn iets dat zeldzaam is geworden in Hollywood. Deze films eindigen meestal in low-budgetprojecten, maar jaren geleden speelde Jim Caviezel de hoofdrol in The Passion of the Christ, wat een religieuze kaskraker was.

Caviezel gaf een behoorlijk optreden in de film en zijn carrière had daarna een merkbare verschuiving. De acteur heeft gewerkt sinds The Passion, en hij heeft ook veren op sociale media verstoord en is door velen geannuleerd.

Caviezels carrière is nooit tot bloei gekomen zoals velen hadden verwacht, en sommigen vragen zich af of The Passion zijn carrière heeft verpest. Laten we eens kijken naar het bewijs.

Jim Caviezel speelde in 'The Passion Of The Christ'

2004's The Passion of the Christ was een van de meest spraakmakende films van het hele jaar. Dit was een religieus product tot leven gebracht door de legendarische Mel Gibson, en het zou de laatste dagen van Jezus' leven bevatten.

Hollywood was oprecht geïnteresseerd om te zien wie de hoofdrol in de film zou gaan spelen, en Mel Gibson castte niemand minder dan Jim Caviezel als Jezus. Dit kwam met een waarschuwing van Gibson.

Toen hij met een kerk sprak, onthulde Caviezel: "Hij zei: 'Je zult nooit meer in deze stad werken.' Ik zei tegen hem: 'We moeten allemaal ons kruis omarmen.'"

Toen de film eenmaal in de bioscoop verscheen, werd het een groot succes, met een wereldwijde omzet van meer dan $ 600 miljoen. De impact van de film viel niet te ontkennen, en plotseling was Caviezel, die voorafgaand aan The Passion of the Christ veel werk had verzet, in een legitieme kaskraker.

Nu zouden de meesten gedacht hebben dat iemand die in een kolossale hit zou spelen een grote ster zou worden, maar dit was gewoon niet het geval voor Jim Caviezel.

De carrière die volgde

In de jaren die volgden op zijn periode als Jezus, bleef de acteur gestaag werken, maar hij kon nooit in de buurt komen van dezelfde hoogten als in 2004.

Volgens Celebrity Net Worth: "Na het voltooien van de film die hem bijna het leven kostte, speelde Caviezel in 2006's 'Unknown' en 'Déjà Vu' en in 2008's 'Outlander', 'Long Weekend' en 'The Stoneing of Soraya' M."

Gestage werk, maar niets waardoor zijn sterrenkracht groeide.

De zaken veranderden echter voor Caviezel toen hij in 2011 terugkeerde naar de televisie om te schitteren in Person of Interest.

Die show slaagde erin om een hit te worden op het kleine scherm, en het leverde Caviezel elk seizoen een mooie betaaldag op.

Volgens Celebrity Net Worth verdiende de acteur $ 125.000 per aflevering, wat neerkwam op ongeveer $ 3 miljoen per seizoen.

Ondanks dat hij het een tijdje heeft omgedraaid, is hij nergens meer te vinden, wat één vraag stelt: heeft The Passion of the Christ zijn carrière verpest?

Heeft het dingen voor hem verpest?

Als je de woorden van Caviezel moet geloven, ja, dat was het zeker.

"Ik had geen keus. Ik moest het verdedigen. Ik moest vechten om te overleven. De film explodeerde. Het was van de hitlijsten. Je zou denken: 'Oh, je gaat veel werken.' Nee, dat deed ik niet. Ik stond niet meer op de studiolijst. Dat was weg. … Door wat ik doe als acteur - dat is mijn vaardigheid - kreeg ik het van God. Ik voelde echt dat het geloof veel groter was dan de industrie en Hollywood, en groter dan de Republikeinse of Democratische Partij of wat dan ook, "zei hij.

Het lijkt er zeker op dat de film een merkbare achteruitgang heeft veroorzaakt, maar er zijn ook andere factoren in het spel geweest.

Caviezel weigerde beroemde liefdesscènes te filmen, sprak zijn mond uit over Michael J. Fox, en hij heeft een onvermogen om religie en werk te scheiden, volgens Looper. Al deze factoren hebben bijgedragen aan zijn gebrek aan aanhoudend mainstream-succes, en dit is niet eens het feit dat hij ook veel religieuze projecten heeft gedaan, die niet bekend staan als enorme hits.

Ongelooflijk, Mel Gibson en Jim Caviezel herenigen zich voor The Passion of the Christ: Resurrection, een vervolg op hun oorspronkelijke project.

"Mel Gibson heeft me zojuist de derde foto gestuurd, de derde versie. Het komt eraan. Het heet The Passion of the Christ: Resurrection. Het wordt de grootste film in de wereldgeschiedenis", zei Caviezel.

Gezien het succes van de eerste, zal het interessant zijn om te zien hoe het met het vervolg gaat.

The Passion of the Christ heeft zeker invloed gehad op de carrière van Jim Caviezel, maar het heeft het niet helemaal verpest.

Aanbevolen: