Wat heeft Jim Caviezel gedaan sinds 'The Passion of the Christ'?

Inhoudsopgave:

Wat heeft Jim Caviezel gedaan sinds 'The Passion of the Christ'?
Wat heeft Jim Caviezel gedaan sinds 'The Passion of the Christ'?
Anonim

Toen The Passion of the Christ in 2004 werd uitgebracht, was het zo'n enorme hit dat het al snel de meest winstgevende R-rated film in de geschiedenis werd. Naast het financiële succes van de film, was The Passion of the Christ een lange tijd een van de meest spraakmakende films ter wereld nadat de film uitkwam.

Jim Caviezel Persoon van belang
Jim Caviezel Persoon van belang

Meestal, wanneer een film een enorme hit wordt, zien de mensen die erbij betrokken zijn hun carrière een grote vlucht nemen. Helaas voor Jim Caviezel gebeurde dat niet echt voor hem na de release van The Passion of the Christ. Wat betreft waarom dat het geval is, zijn er waarschijnlijk twee redenen. Ten eerste was de reputatie van die film aangetast toen Mel Gibson een enorm controversieel figuur werd. Ten tweede was The Passion of the Christ een intense film die de aantrekkingskracht van de acteur verminderde. Hoe dan ook, veel mensen lijken zich totaal niet bewust te zijn van wat Jim Caviezel heeft uitgespookt sinds The Passion of the Christ.

Uitgesproken over religie

Als vroom katholiek heeft Jim Caviezel in veel interviews over zijn religie gesproken. Zo sprak Caviezel in 2017 met een Poolse interviewer over zijn bezoek aan de paus en hoe de leer van Johannes Paulus II hem heeft beïnvloed. Bovendien vertelde Caviezel hoe zijn religie zijn carrière heeft beïnvloed, zowel voordat hij The Passion of the Christ maakte als daarna.

Interview met Jim Caviezel
Interview met Jim Caviezel

“Mensen in Hollywood blijven me vragen waarom ik mijn acteercarrière niet kan scheiden van katholiek zijn. Eigenlijk helpt mijn geloof me. Toen ik basketbal speelde, motiveerde het me. Het is nu hetzelfde. Ik ben me bewust van het feit dat ik lui ben, maar dat is de reden waarom ik zo hard werk om mijn zwakte te overwinnen.”

Spreken uit tegen een bevloed figuur

Sinds Michael J. Fox voor het eerst een ster werd, is hij geliefd bij miljoenen mensen over de hele wereld. Daar zijn natuurlijk veel redenen voor, waaronder zijn gevierde rollen in de Back to the Future-films en shows als Family Ties en Spin City. De belangrijkste reden lijkt echter te zijn dat Fox overkomt als een echt geweldig persoon.

Zoals zijn legioenen fans al weten, heeft Michael J. Fox te maken met de ziekte van Parkinson en de meeste mensen zijn het erover eens dat hij dit met stijl heeft gedaan. De beroemde acteur creëerde bijvoorbeeld The Michael J. Fox Foundation voor Parkinson's Research, en die organisatie heeft veel werk verzet om het onderzoek naar een remedie voor die vreselijke ziekte te bevorderen.

Michael J Fox geschokt
Michael J Fox geschokt

Hoewel het duidelijk een goede zaak is om mensen te helpen die lijden, hebben sommige mensen het niet eens met het feit dat Michael J. Fox een voorstander is van stamcelonderzoek. Op het hoogtepunt van de roem die Jim Caviezel genoot als resultaat van The Passion of the Christ, was hij bijvoorbeeld een van de vele mensen die schitterden in een advertentie die werd gemaakt naar aanleiding van Fox' steun voor stamcelonderzoek. In feite zei Caviezel in de openingsseconden van de commercial: "Le-bar nash be-neshak", wat zich verta alt naar "je verraadt de Mensenzoon met een kus". Zodra je dat leert, wordt het duidelijk dat Caviezel een geliefd Hollywood-zwaargewicht vergeleek naar Judas.

Doorgaan met handelen

In het verleden beweerde Jim Caviezel dat een regisseur hem probeerde te overtuigen om The Passion of the Christ door te geven toen hem de titelrol van de film werd aangeboden. In feite zou die directeur Caviezel hebben verteld dat hij "nooit meer in deze stad zou werken". Natuurlijk koos Caviezel ervoor om de rol op zich te nemen. In de jaren die volgden, heeft Caviezel ook veel sterke standpunten ingenomen, wat ertoe leidt dat mensen in Hollywood niet met iemand willen werken.

Ondanks alle redenen waarom de carrière van Jim Caviezel op wankele grond staat, is hij sinds The Passion of the Christ blijven werken. Natuurlijk werd Caviezel nooit de enorme filmster die sommige mensen op een bepaald moment in zijn carrière leken te geloven, maar hij is erin geslaagd om in dienst te blijven.

Jim Caviezel Persoon van belang
Jim Caviezel Persoon van belang

Als het gaat om Jim Caviezel's post The Passion of the Christ-rollen, lijdt het geen twijfel dat zijn grootste baan tot nu toe zijn ambtstermijn als een van de sterren van CBS' misdaaddrama Person of Interest was. Naast die show is Caviezel onlangs verschenen in verschillende religieuze films, waaronder Infidel uit 2020 en de aankomende film Sound of Freedom.

Aanbevolen: