Fans betrapten een fout in Sheldons relatie met katten op de oerkn altheorie

Inhoudsopgave:

Fans betrapten een fout in Sheldons relatie met katten op de oerkn altheorie
Fans betrapten een fout in Sheldons relatie met katten op de oerkn altheorie
Anonim

The Big Bang Theory is een Amerikaanse sitcom die voornamelijk draait om vier sociaal onhandige mannen en hun reis door liefde, carrière en leven gedurende 12 seizoenen. De eerste aflevering werd uitgebracht op 24 september 2007 en de laatste aflevering ging in première op 16 mei 2019. Het is gemaakt door Chuck Lorre en Bill Prady en geproduceerd door Faye Oshima Belyeu.

Sheldon Cooper, gespeeld door Jim Parsons, is de zeer intelligente, complexe wetenschapper die het moeilijk heeft in sociale situaties en berucht is om zijn eigenaardigheden. Logica gaat boven emotie voor Sheldon, en hij vindt het moeilijk om de emotie te tonen en te beantwoorden die mensen in zijn leven nodig hebben. In de loop van 12 seizoenen wordt hij geconfronteerd met een onmetelijke karakterontwikkeling… toch zijn er enkele manieren die een persoon gewoon niet kan veranderen.

De complexe maar consistente manieren van Sheldon Cooper

Sheldon heeft minstens 15 regels die moeten worden gevolgd, anders zullen de mensen om hem heen zijn woede onder ogen zien. Hij is een man van routine, consistentie en voelt een grote vijandigheid tegenover verandering, hoe minuscuul ook. Enkele hiervan zijn:

Moet drie keer kloppen voordat je een kamer binnengaat, en zeg de naam van de persoon binnen

  • Leonard moet hem naar zijn werk rijden
  • Tijdig badkamerschema dat hij moet volgen
  • Moet tussen 21:00 en 22:00 uur naar bed, dus daarna geen bezoek meer
  • Mag bij zijn ontbijtgranen maar 2% melk gebruiken
  • Bank dominantie. Dat is ZIJN stoel. Niemand anders.

Samen met nog veel, veel meer regels. Hij is dus duidelijk heel consequent. Er lijkt echter één detail te zijn met betrekking tot Sheldon dat volledig is veranderd. Katten.

Sheldon is al vroeg geen fan van katten

Een ding dat altijd waar zal blijven, is dat huisdieren een geweldig gezelschap zijn. Een vreselijke breuk gehad? Vraag een vriendelijke harige vriend om je door de moeilijke tijden heen te helpen. Dat is precies wat Leonard Hofstadter deed. In seizoen 1, aflevering 3, getiteld The Fuzzy Boots Corollary, neemt Leonard een kat mee naar zijn gedeelde appartement met Sheldon, onmiddellijk nadat hij is afgewezen door zijn langdurige verliefdheid, het levendige 'buurmeisje', Penny.

Sheldon protesteert snel en roept uit dat de aanwezigheid van een kat die rondzwerft in zijn nederige verblijfplaats een grote invloed zou hebben op zijn astma.

Ondanks de inspanningen van Leonard wordt hij gedwongen de kat weg te geven. Hier wordt het een beetje twijfelachtig.

Sheldons toestand ten opzichte van katten veranderde in de latere seizoenen

Amy Fowler kwam binnen, gespeeld door Mayim Bialik. Zij is de introverte, intelligente en loyale neurobioloog die Sheldons leven binnen marcheerde en met hart en ziel van hem hield. Ondanks zijn vaak lastige gehechtheid aan routine en animo voor verandering, accepteerde ze hem. Nadat hij zijn ware soulmate had gevonden die goed bij hem paste, werd Sheldon ook verliefd op Amy.

Met liefde komt de mogelijkheid van een volkomen liefdesverdriet. Naarmate het leven vordert, kunnen relaties, of ze nu platonisch of romantisch zijn, wankelen en moeilijke tijden doormaken. Dat is precies wat er gebeurde in seizoen 4, aflevering 3, getiteld The Zazzy Substitution.

Na een periode van conflicten en moeilijke tijden gingen Amy en Sheldon hun eigen weg. Sheldon raakte onverwacht erg gehecht aan en dol op Amy, en wist niet hoe hij met die overweldigende negatieve emoties om moest gaan. Hoe probeerde hij ermee om te gaan?

Ironisch genoeg, katten. Velen van hen.

Hij bracht aanvankelijk 5 katten mee naar huis, die zich na enige tijd in een veel grotere cluster manifesteerden. Leonard probeert hulp te krijgen van Mary, de moeder van Sheldon, maar tegen de tijd dat ze arriveert, liggen de kittens verspreid over elke centimeter van zijn slaapkamer. Sheldon legt uit dat een van de katten eenzaam was, waarop Leonard hopeloos antwoordt.

Er is nog een andere ongebruikelijke inconsistentie met Sheldon die hier in het spel komt, namelijk dat Sheldon naar buiten toe zeer aanhankelijk is jegens deze kittens, in zoverre dat hij ze goedkope namen geeft zoals Dr. Oppenheimer, Richard Feynman, Enrico Fermi, Edward Teller, Otto Frisch en Hermann von Helmholtz, die later vanwege zijn persoonlijkheid werd omgedoopt tot Zazzles.

Leonard dringt erop aan dat Sheldon alleen zo'n overvloed aan katten verzamelt om Amy te vervangen, wat Sheldon snel afwijst.

Dit roept de vraag op, zijn de scenarioschrijvers dit specifieke detail vergeten? Was het een plotgat? Of misschien, heel misschien… loog Sheldon in seizoen 1?

In de loop van 12 seizoenen is liegen over kleine details om zijn zin te krijgen geen vreemde tactiek voor Sheldon Cooper. Vooral als het gaat om zijn goedgelovige beste vriend, Leonard. Een goed voorbeeld hiervan is dat Sheldon het feit achterhoudt dat hij zijn rijbewijs heeft gehaald, alleen maar om met chauffeur naar zijn werk te kunnen blijven. Daarom is het heel goed mogelijk dat Sheldon in seizoen 1 loog over zijn allergieën voor katten voor zijn egoïstische inspanningen; hij wilde op dat moment geen kat en bracht Leonard daarom in een situatie waarin hij hem moest weggeven.

Een van Sheldons troostliedjes die zijn beste vriend, Penny, voor hem zingt terwijl hij last heeft, heet Soft Kitty.

Zijn troostliedje gaat letterlijk over een kitten, wat hem ertoe aanzet zich het zachte spinnen van een kat voor te stellen en de textuur van hun vacht om hem te ontspannen.

Dus, wat denk je? Was Sheldon egoïstisch en deed alsof hij allergisch was voor katten, of was het echt een vergissing en een plotgat?

Aanbevolen: