Alles wat Billie Eilish heeft gedaan sinds haar laatste album

Inhoudsopgave:

Alles wat Billie Eilish heeft gedaan sinds haar laatste album
Alles wat Billie Eilish heeft gedaan sinds haar laatste album
Anonim

Billie Eilish is een van de populairste rijzende sterren in de muziekindustrie van vandaag. Ze was pas 16 toen haar debuut-ep met slaapkamerpop, Don't Smile at Me, naar het hoogtepunt van het sterrendom katapulteerde. Zijn debuut-follow-up, When We All Fall Asleep, Where Do We Go?, vergaarde een overvloed aan Grammy-nominaties en markeerde een mijlpaal in de popcultuur.

"Ik ben het ermee eens dat het heel moeilijk is. Mensen die ons leven niet hebben, hebben geen idee hoe moeilijk het is", blikte ze terug op haar roem tijdens een recent interview. "Maar je moet respect hebben voor mensen die zoveel minder hebben dan jij en je voorrecht indachtig zijn en beleefd zijn, denk ik." Haar tweede album, Happier Than Ever, omarmt een nieuwe kant van de tienerzangeres. Nadat ze het album in juni 2021 had uitgebracht, waagde ze zich aan veel dingen om het verder te promoten. Kortom, hier is alles wat Billie Eilish heeft gedaan sinds haar laatste album en wat het betekent voor haar aanstaande wereldtournee.

7 Billie Eilish debuteerde met haar geur

Na het breken van de hitlijsten en het scoren van records, brak Eilish door in de schoonheidsbranche. De 19-jarige zangeres debuteerde eerder in november met haar EDP, Eilish. Ze vertelde Vogue dat ze altijd al aangetrokken is geweest tot amberkleurige geuren, vandaar de geur.

"Ik wilde dat het voelde als een warme omhelzing. Het is een geur waar ik al jaren en jaren en jaren naar op zoek ben", zei de superster over haar prachtige parfum in metallic-verpakking. "Het is mijn favoriete geur ter wereld… Ik hou van het idee dat je de persoon op wie je verliefd bent, op de een of andere manier kunt zien; ik heb het gevoel dat het bij iedereen kan passen, bijna - of bij jou."

6 Ze deed open over haar tatoeages

Na eerder een groen-neon-en-zwart haar te hebben gedragen, debuteerde Billie haar platina-kleurstofbaan tijdens haar 'experimentele' Britse Vogue-coverfotoshoot - samen met hier en daar een aantal nieuwe toevoegingen van tatoeages: een draak op haar heup, feeën op haar hand en haar achternaam op haar borst. Ze plaagde ooit dat fans nooit de kans zouden krijgen om ze te zien, maar het lijkt alsof ze ze niet langer geheim houdt.

"Ik heb nu drie tatoeages. Ik heb er hier één met de tekst 'Eilish'. Ja, ik hou van mezelf", zei ze tijdens haar jaarlijkse videoserie "Same Interview" met Vanity Fair. "Nee, ik ben niet helemaal op de hoogte, maar ik heb nog wat meer ideeën. Op dit moment voel ik me behoorlijk tevreden. Ik voel me in een goede zone met hen."

5 Billie Eilish werd PETA's persoon van het jaar

Billie Eilish, die sinds 12 veganist is, is nooit verlegen geweest om dierenrechtenkwesties op haar sociale media aan de orde te stellen. Onlangs was ze de jongste Persoon van het Jaar geworden voor PETA, een organisatie die zich richt op dierenrechten. Sterker nog, de tienerpopster werkte samen met Nike om een collectie Air Jordan-schoenen van 100 procent veganistisch leer uit te brengen, met 20 procent gerecyclede materialen. Haar parfum bevat ook geen dierlijke ingrediënten.

"PETA is 'gelukkiger dan ooit' om haar te vieren omdat ze elke gelegenheid aangrijpt om erop te wijzen dat veganistische mode en voedsel vriendelijker zijn voor de dieren en de planeet die we met hen delen," zei PETA-oprichter Ingrid Newkirk.

4 Ze steunde het behoud van het Great Barrier Reef

Bovendien is de tienerpopster ook betrokken geweest bij andere filantropische doelen. In november leende ze haar hit 'Ocean Eyes' uit aan het Australische Great Barrier Reef-beschermingsproject. Zoals gemeld door Billboard, profiteert het Save Coral-project van de populariteit van het nummer als onderdeel van de sociale-mediacampagne om het bewustzijn te vergroten.

"SHE SHE SAID YES! Billie Eilish heeft ons toestemming gegeven om haar lied 'Ocean eyes' te gebruiken om ons te helpen meer bekendheid te geven aan het rif! Bedankt Billie!" CoralWatch schreef op sociale media.

3 Billie Eilish ging in op de controverse over 'queerbaiting'

Helaas is niet alles vlekkeloos verlopen voor de zangeres. Billie Eilish werd onlangs het onderwerp van online annulatiecultuur na een reeks "problematische" racistische video's uit het verleden. Fans riepen haar ook uit voor zogenaamd 'queerbaiting', een term die is bedacht om een tactiek uit te leggen die door makers wordt gebruikt om een beroep te doen op de LGBTQ-gemeenschap door romantiek van hetzelfde geslacht of een andere representatie uit te beelden. Ze ging verder in op de controverses en verontschuldigde zich.

"Ik ben geschokt en beschaamd en wil zeggen dat ik dat woord ooit in mijn mond heb gehad", ging ze naar Instagram om de controversiële video toe te spreken. "Ongeacht mijn onwetendheid en leeftijd op dat moment, niets verontschuldigt het feit dat het kwetsend was. En dat spijt me."

2 Ze maakt zich op voor haar vijfde concerttour

Dus, wat biedt de zangeres de toekomst, behalve dat ze onlangs haar baan met platinaverf heeft geschrapt en een nieuwe brunette-look heeft? Om het album verder te promoten, heeft Billie verschillende data aangekondigd voor haar aankomende serie 'Happier Than Ever, The World Tour'. De komende zesde concerttournee begint op 3 februari 2022, in New Orleans tot 30 september 2022, in Perth, Australië. Jessie Reyez, Willow, Duckwrth en vele andere ondersteunende acts zijn aangekondigd als openers.

1 Billie Eilish verfde haar haar opnieuw … Deze keer brunette

Billie Eilish' blonde tijdperk is misschien officieel ten einde gekomen, toen de singer-songwriter haar nieuwe look onthulde: donkerbruin haar. In een Instagram-afbeelding plaatste Eilish haar nieuwe look en ondertitelde het met "Miss me?" Het donkere kapsel zorgde ervoor dat fans nostalgisch werden naar een oudere versie van Billie Eilish, en velen van hen hoopten dat de nieuwe look wat nieuwe muziek met zich mee zal brengen.

Aanbevolen: