15 Feiten die onthullen wie de echte Madonna is

Inhoudsopgave:

15 Feiten die onthullen wie de echte Madonna is
15 Feiten die onthullen wie de echte Madonna is
Anonim

Madonna Louise Ciccone is beter bekend als Madonna en ze is erin geslaagd om in de muziek- en entertainmentindustrie te blijven sinds ze haar carrière in 1982 begon met haar eerste single 'Everybody'. Bekend om haar rebelse en ordinaire imago, plus hitnummers als 'Material Girl', 'Vogue', 'Papa Don't Preach' en vele anderen, heeft ze in haar eentje een carrière opgebouwd die meerdere generaties omvat.

Natuurlijk was een carrière zoals die van haar, die bijna 40 jaar heeft geduurd, gevuld met succes, belangrijke momenten, ongelooflijke kansen en onvergetelijke mijlpalen. Maar hoe goed de schijnwerpers ook zijn om iemands prestaties te benadrukken, het toont ook elk ondergang en niet-vleiend moment. Helaas voor Madonna heeft ze er genoeg gehad.

De media vinden altijd wel een manier om woorden en daden verkeerd te interpreteren. Maar er zijn bepaalde momenten die gewoon niet kunnen worden gemanipuleerd. Ze spreken echt over iemands karakter en de persoon die ze werkelijk zijn.

Wil je 15 feiten weten die de echte Madonna onthullen? Blijf lezen om erachter te komen.

15 is verbannen uit theaters en Broadway-shows

Een van de vervelendste dingen in het leven zijn mensen die sms'en en hun telefoon gebruiken in bioscopen. Als dit een van je grootste ergernissen is, heb je misschien een hekel aan het kijken naar een film terwijl je naast Madonna zit.

Bij het bijwonen van een vertoning van 12 Years A Slave in 2013 zou Madonna tijdens de film hebben gezien dat ze sms'te en werd ze uiteindelijk verbannen uit de Alamo Drafthouse-bioscoopketen.

Erger nog, ze was ook aan het sms'en tijdens een vertoning van de Broadway-musical Hamilton, dus Lin Manuel Miranda verbood haar persoonlijk van alle toekomstige vertoningen.

14 Ze is een strenge ouder

Gezien het feit dat Madonna's hele imago gebaseerd is op rebels en uitdagend zijn, zou je misschien verbaasd zijn te weten dat ze eigenlijk een strikte ouder is. Ze is een autoritair als het gaat om het disciplineren van haar kinderen. Volgens Page Six werd gemeld dat Madonna's kinderen denken dat ze te dominant is! De kinderen moeten zich houden aan ultragezonde diëten en ze mogen niet rommelig zijn.

13 Eiste VIP-behandeling tijdens bezoek aan Malawi

Ondanks de speciale behandeling die ze krijgen als ze zich in het openbaar in de westerse wereld wagen, worden beroemdheden die onderontwikkelde landen bezoeken doorgaans vernederd door de ervaring. De meesten verliezen tijdelijk hun sterstatus.

Naar verluidt weigerde Madonna dit echter te doen toen ze in 2013 Malawi, Afrika bezocht. Het gerucht ging dat toen de popster het land bezocht, ze vroeg om de president te ontmoeten en verwachtte dat VIP's haar op een extravagante manier zouden verwelkomen.

12 gebruikte wijlen prinses Diana om haar album te promoten

Samen met het gebruik van afbeeldingen van andere invloedrijke personen die de wereld hebben veranderd, zoals Nelson Mandela en Martin Luther King, gebruikte Madonna een afbeelding van wijlen prinses Diana om haar Rebel Heart-album in 2015 te promoten.

Ze gebruikte niet alleen afbeeldingen van deze gerespecteerde individuen, ze veranderde ook digitaal hun gezichten zodat ze eruitzagen alsof ze waren vastgebonden met zwarte koorden. Veel mensen namen hier grote aanstoot aan, maar Madonna verdedigde haar acties en legde uit dat deze personen ook "rebellenharten" hadden.

11 Haar poging tot liefdadigheidswerk is mislukt

Veel beroemdheden gaan verschillende partnerschappen aan met liefdadigheidsinstellingen en organisaties om doelen en problemen te promoten die hen na aan het hart liggen. Madonna is heel openhartig geweest over haar liefde voor Malawi, Afrika, en heeft zelfs een stichting opgericht genaamd Raising Malawi om lokaal onderwijs in het gebied te ondersteunen.

In 2011 werden Madonna en haar stichting gedwongen af te zien van de opening van een school vanwege management- en financieringsproblemen.

10 plantte een verrassingskus op Drake

Iedereen weet dat het een beetje gek kan worden bij Coachella, en dat deden ze zeker voor Drake toen Madonna hem een verrassingskus plantte tijdens een set op het Californische muziekfestival in 2015. Deze kus resulteerde in de beroemde meme -waardig moment, waarbij Drake walgend keek nadat Madonna zich terugtrok.

Drake verduidelijkte later in een bericht op sociale media dat zijn afschuwelijke blik echt een schok was en dat hij vereerd was om Madonna te kussen.

9 Ongepaste sollicitatie-etiquette

We hebben allemaal een groot deel van ongemakkelijke nachtelijke interviews gezien, waarbij de gast misschien een beetje nerveus is, een slechte dag heeft, of de grappen en vragen van de gastheer niet echt kloppen. We zouden willen dat Madonna's ongemakkelijke interview met de gastheer van de late avond, David Letterman, te wijten was aan een van de redenen die we opsomden, maar helaas was dat niet het geval. Door haar gebrek aan interviewetiquette gebruikte ze vaak godslastering en beledigende Letterman.

8 Heeft zich de Afrikaanse cultuur eigen gemaakt

In de afgelopen jaren is de wereld steeds gevoeliger en reactiever geworden voor gevallen van culturele toe-eigening, waarbij ze degenen die dat doen vaak verbaal bestraffen. Madonna werd een doelwit toen ze werd betrapt op het zich toe-eigenen van de Afrikaanse cultuur door te verschijnen in traditionele Afrikaanse kleding tijdens de VMA's van 2018. Veel Twitter-gebruikers merkten dit detail toen ze de prijs voor Video van het Jaar uitreikte.

7 komt laat naar haar eigen shows

Als fans en medeconcertgangers begrijpen we dat het leven soms in de weg staat en artiesten gedwongen worden om later door te gaan dan gepland. Wat we niet kunnen accepteren, is dat artiesten die een uur te laat op hun shows arriveren, boos worden op fans omdat ze hun frustratie uiten - en dat is precies wat Madonna deed.

Tijdens een show in 2015 in Manchester, Engeland, ging Madonna uit op een godslasterlijke tirade, gericht op fans die haar begonnen uit te schelden toen ze enorm laat opdook.

6 Respecteerde de Puerto Ricaanse vlag

Er gaat niets boven het zien van je favoriete artiest die liefde en respect toont voor je land wanneer ze een concert in je stad komen spelen. Maar hoe zou jij je voelen als die artiest je land totaal niet zou respecteren?

In 1993 gaf Madonna een show in San Juan, Puerto Rico, ondanks afkeuring door de overheid vanwege haar ordinaire imago en invloed op jonge mensen. Als reactie trad Madonna toch op… zelfs met de Puerto Ricaanse vlag langs haar kruis.

5 Inclusief "Godslasterlijke beelden" in haar muziekvideo

Hoewel veel van Madonna's muziekvideo's schandalen en opschudding veroorzaakten in verschillende gemeenschappen, was misschien wel een van haar meest controversiële muziekvideo's de video 'Like A Prayer', waarin Madonna voor brandende kruisen danste. Deze video ging in première in maart 1989. De katholieke kerk was bijzonder beledigd door de godslasterlijke beelden in de video - de paus ging zelfs zo ver om Madonna uit Italië te weren.

4 Willekeurige ontwikkeling van een Brits accent

Afhankelijk van waar je woont, met wie je jezelf omringt of welke projecten je uitvoert, kan je accent fluctueren en veranderen. Dit zie je vaak bij Britse of Australische acteurs die veel tijd doorbrengen in de Verenigde Staten. Het is echter vrij ongebruikelijk dat een Amerikaan een volwaardig Brits accent ontwikkelt, en dat is precies wat Madonna is overkomen. Hoewel het slechts tijdelijk was, kunnen we niet ontkennen dat het volkomen bizar was.

3 Ze was een uitzonderlijke student

We houden meestal geen rekening met de levens die beroemdheden leefden voordat ze beroemd werden, maar dat zouden we wel moeten doen, aangezien ze vaak een interessante en zelfs onverwachte achtergrond hebben. Als je naar Madonna's verleden kijkt, zul je misschien blij zijn te weten dat ze een fenomenale studente was die uitblonk op school.

Ze ontving zelfs een dansbeurs, waardoor ze in 1976 naar de Universiteit van Michigan kon gaan. Een jaar later stopte ze echter om haar dromen na te jagen om entertainer te worden.

2 Mogelijkheid om pijn te doorstaan

Ondanks al haar tekortkomingen, schandalen en controverses, is één ding dat je niet kunt ontkennen haar veerkracht. Een van de meest stralende voorbeelden hiervan is haar vermogen om meteen weer op te staan als ze op het podium v alt. Eind februari 2020 viel Madonna hard tijdens een optreden op het podium, in Parijs, tijdens haar Madam X-tour. Ze stond meteen weer op, ondanks andere verwondingen die ze opliep rond de tijd van de show.

1 Ze heeft een twijfelachtige acteercarrière gehad

Soms blinken beroemdheden uit in bepaalde gebieden van de entertainmentindustrie en proberen ze over te stappen naar andere gebieden. Dit is iets dat Madonna probeerde - ze vond succes toen ze Evita Peron speelde in de filmmusical van 1996, Evita. Haar acteercarrière nam echter een slechte wending toen ze speelde in de film van toenmalig echtgenoot Guy Ritchie, Swept Away, in 2002. Hoewel de film een budget van tien miljoen dollar had en slechts iets meer dan $ 500.000 opleverde.

Bronnen: Notablebiographies.com

Aanbevolen: