Alles wat we tot nu toe weten over het aankomende Donda-album van Kanye West

Inhoudsopgave:

Alles wat we tot nu toe weten over het aankomende Donda-album van Kanye West
Alles wat we tot nu toe weten over het aankomende Donda-album van Kanye West
Anonim

Na een ongefilterde Twitter-tirade, bizarre presidentiële rally en betreffende uitspraken, is Kanye West terug met een enorme aankondiging: een nieuw album genaamd Donda: With Child. Het was gepland voor een release op 24 juli, maar de plaat is tot nu toe nergens te zien op een streamingplatform.

Maar Kanye West gaat altijd Kanye West, meneer ik-heb-geen-manager-ik-kan-niet-meer-gemanaged worden. Hij zou het op elk moment kunnen laten vallen, zelfs buiten de traditionele release op vrijdag. Terwijl de release van het album aanstaande is, zijn deze tien feiten wat we tot nu toe weten.

10 Het heette oorspronkelijk 'Gods land'

Voordat hij het album Jesus Is King uitbracht, zei West dat hij niet langer 'seculiere' muziek zou maken en zich zou onthouden van expliciete woorden. Tijdens een live-sessie op Instagram zei videograaf Arthur Jafa, een oude medewerker van West, dat hij werkt aan het nieuwste materiaal van de rapper, getiteld God's Country.

"Het komt van zijn nieuwe plaat." Jafa zei, gemeld door GQ Australia. "Het heet God's Country en dit zal, denk ik, de eerste single zijn." Het bleek dat het nieuwste materiaal dat Jafa noemde Wash Us in the Blood was, waarvan hij de regisseur was van de bijbehorende videoclip.

9 Of het was 'Jezus is koning, deel II'

Of misschien is Donda Jesus Is King Part II. Jesus Is King Part II, aangekondigd in november 2019, werd geprezen als de remixversie van JIK, geproduceerd door niemand anders dan de enige Dr. Dre.

West groeide op als een ambitieuze producer en heeft altijd het werk van Dr. Dre bewonderd, en hij gaf zelfs toe dat hij de drums eraf beet (Dr. Dre's) Xxplosive op Last Call van West's debuutalbum uit 2004, The College Dropout. Of JIK2 en Donda nu dezelfde albums zijn, is nog steeds een duistere zaak, het is duidelijk dat de Good Doctor of Hip-Hop nauw betrokken zal zijn bij het maken.

8 Het zal de liefdevolle herinnering aan zijn overleden moeder, Donda West, eren

Om de liefdevolle herinnering aan zijn overleden moeder te herdenken, heeft West op zijn Twitter een preview van een nummer uitgebracht, getiteld Donda. Het aankomende album is ook vernoemd naar haar naam.

Voordat ze in 2007 op 58-jarige leeftijd stierf, hielp Donda West de carrière van haar zoon voort te stuwen en werkte ze als zijn manager voor zowel West Brands LLC als de Kanye West Foundation. Treurend om het verlies, ging West muzikaal drastisch te werk, en het resultaat is het openhartige, persoonlijke 808s & Heartbreak-album.

7 Lil Baby, Nicki Minaj en Ty Dolla Sign staan waarschijnlijk op het album

Nicki Minaj en Ty Dolla Sign zullen te zien zijn op New Body. De originele versie werd in 2019 uitgelekt, maar West schrapte het nummer en gaf het een kleine christelijke aanpassing. Het zou op Jesus Is King moeten staan, maar later gepland vanwege een verschil in creativiteit. Dus hier hopen we dit nummer op Donda te hebben.

Over Lil Baby gesproken, West had eerder aangegeven geïnteresseerd te zijn in een samenwerking met de Atlanta-rapper en citeerde: "Lil Baby, mijn favoriete rapper, maar zal geen liedje met me doen." Zoals HipHopDX meldde, is Lil Baby geland in Cody, Wyoming, om West te ontmoeten en de droomsamenwerking te realiseren.

6 Het zal 'Wash Us In The Blood' bevatten als de hoofdsingle

Op het hoogtepunt van het Black Lives Matter-bewegingsprotest afgelopen juni, sloot West zich aan bij Travis Scott voor Wash Us in the Blood. Het nummer weerspiegelt het thema vrijheid en bevrijding, en de bijbehorende videoclip wordt geopend met krachtige beelden van de beweging. Het is tenslotte een solide op zichzelf staande single, en het heeft alleen zin als West het opneemt als Donda's eerste single.

5 Hoe Donda's officiële kunstwerk eruit zal zien

Op 26 juli ging West naar Twitter om het kleurrijke, abstract ogende officiële artwork voor het Donda-album aan te kondigen, ironisch genoeg, twee dagen na de eerste releasedatum. Hij ondertitelde het, "DONDA ALBM CVR."

Op dezelfde dag verontschuldigde hij zich ook publiekelijk tegenover geliefde Kim Kardashian voor zijn episodische en verontrustende tirades op het publiek, terwijl hij haar bedankte dat ze er altijd voor hem was. "Kim voelt zich gevangen", vertelde een insider aan People. "Ze houdt van Kanye en ze beschouwt hem als de liefde van haar leven. Maar ze weet niet wat ze moet doen."

4 Het zal 14 nummers hebben

Op 22 juli gaf West fans een beetje inzicht in de tracklist van het Donda-album, maar niet zonder ze te ontcijferen. Het zal minstens 14 nummers bevatten, te beginnen met Donda, With Child, God Breath, en eindigend met Praise the God, Wake the Dead en Ty Dolla Sign-assisted New Body.

Een aantal nummers uit het (gesloopte) Yandhi-tijdperk, zoals Up from the Ashes en Hurricane, staan ook op de tracklist. Genoeg gehyped?

3 Het (mei) bevat een korte film

Op 22 juli, toen hij Donda aankondigde, tweette West een hint die het bestaan van een 'film' voor het album zou bevestigen. Hij twitterde: "DONDA: WITH CHILD nieuw album en nieuwe film deze vrijdag."

Zou dit kunnen betekenen dat er ook een begeleidende korte film wordt uitgebracht? Er v alt momenteel niets te graven, maar hier gaat de hoop.

2 Het zal worden geproduceerd door Kanye West, Dr. Dre, Labrinth en anderen

Als Jesus Is King Part II en Donda hetzelfde album zijn, betekent dit dat Dr. Dre zal worden gecrediteerd als een van de producenten. The Aftermath honcho produceerde eerder West's Up from the Ashes, bedoeld voor Jesus Is King.

"Jesus Is King is mijn eerste cleane album. Ik besteedde al mijn tijd aan het proberen mijn beats zo goed te laten mixen als Dr. Dre ", zei West tijdens een zondagsdienst in de Greater Emmanuel Temple Church in Lynwood, Californië, zoals gerapporteerd door Highsnobiety.

1 Dit is niet de eerste keer dat Kanye West ooit een album heeft uitgesteld

Uiteindelijk doet Kanye West wat Kanye West wil, zelfs als dat betekent dat hij zijn eigen albums moet uitstellen. Sinds Yeezus uit 2013 heeft West zijn album nooit op tijd uitgebracht, van The Life of Pablo tot Jesus Is King.

West is geen onbekende in het schrappen van zijn eigen platen, zoals toen hij fans beloofde over zijn samenwerkingstape met Chance the Rapper getiteld Good Ass Job of het langverwachte onuitgebrachte Yandhi-album.

Aanbevolen: