Alles wat we tot nu toe weten over de Barbie-film van Greta Gerwig

Inhoudsopgave:

Alles wat we tot nu toe weten over de Barbie-film van Greta Gerwig
Alles wat we tot nu toe weten over de Barbie-film van Greta Gerwig
Anonim

Het klinkt misschien als een grap, maar er is een live-action Barbie-film aan de horizon, een Barbie-film die toevallig is geregisseerd door de veelgeprezen feministische regisseur Greta Gerwig. Toen eind april 2022 de eerste beelden opdoken van Margot Robbie die er zo blond en smiley uitzag als ze maar kon zijn, was er natuurlijk veel verwarring. Wat betekent een Barbie-film eigenlijk? Dit is toch geen reboot van de klassieke animatiefilm Barbie of Swan Lake uit 2003? En lijkt het niet ironisch dat Greta Gerwig een film regisseert over poppen met ideale schoonheidsnormen voor "mannelijke blik"?

We weten niet veel over de film van 27 juni 2022, maar Warner Bros blijft meer setfoto's vrijgeven, wat aanleiding geeft tot verdere speculatie. Er is veel roze, veel onrealistisch ogende acteurs verkleed als, natuurlijk, Barbies, en veel commentaar op de aankomende film. Of je nu een fan bent of niet, het v alt niet te ontkennen dat The Barbie Movie een plons zal veroorzaken wanneer deze in 2023 wordt uitgebracht.

8 Waar gaat de Barbie-film over?

We kunnen niet precies weten waar de film over gaat tot de release. De ontwikkeling van de film begon in 2009 en het project wordt ondersteund door Mattel, het bedrijf dat Barbie-poppen maakt. Margo Robbie bevestigde dat het "een beetje anders" zal zijn, zoals gemeld door Elle Magazine. Dat is alles wat we weten, behalve dat het verhaal de avonturen van Barbie en Ken zijn.

7 Wanneer wordt het uitgebracht?

Warner Bros. zal The Barbie Movie uitbrengen op 21 juli 2023. Er wordt lang naar de film uitgekeken, wat betekent dat er een grote bioscooprelease zou moeten komen. Het zal alleen in de bioscoop te zien zijn. De speculaties over de film zullen zeker bijdragen aan de populariteit van de film, vooral gezien de met sterren bezaaide cast en geheimhouding rond de verhaallijn.

6 Geruchten Cast Members

Amy Schumer Margot Robbie Barbie
Amy Schumer Margot Robbie Barbie

De Barbie-film is een langlopend project geweest dat in de loop van de tijd vele cast- en crewwisselingen heeft ondergaan. Aanvankelijk meldde Amy Schumer zich aan om de titulaire rol te spelen, en het gerucht ging dat Anne Hathaway ook Barbie zou spelen. Uiteindelijk kreeg Margot Robbie de rol, wat een veel populairdere keuze bleek te zijn als Barbie dan Amy Schumer.

5 Zal de Barbie-film Aqua's Barbie Girl Song bevatten?

Aqua in Barbie Girl-muziekvideo
Aqua in Barbie Girl-muziekvideo

Iedereen kent de tekst 'Come on Barbie, Let's go party' van Aqua's hit 'Barbie Girl' uit 1997, een hilarische en sarcastische kijk op het beruchte Amerikaanse speelgoed. Helaas ziet het er niet naar uit dat het nummer zal spelen tijdens The Barbie Movie sinds Mattel en Warner Bros.de rechten niet veiliggesteld. In feite heeft de band van het nummer eerder juridische problemen gehad met Mattel voor het gebruik van hun handelsmerknaam.

4 Waar heb je de cast nog meer in vergelijkbare rollen gezien?

Margot Robbie in The Wolf of Wall Street
Margot Robbie in The Wolf of Wall Street

Margot Robbie en Ryan Gosling lijken perfect voor de rollen van Barbie en Ken in The Barbie Movie. Margot speelde eerder soortgelijke "bombshell blonde" personages in The Wolf Of Wall Street, The Big Short en Once Upon A Time In Hollywood. Fans waren er snel bij om te wijzen op de overeenkomsten tussen Robbie's rollen en haar reputatie als gecast in films. Ryan Gosling staat bekend als een hartenbreker uit Hollywood en speelt romantische rollen in films als The Notebook, La La Land en Crazy Stupid Love.

3 Geanimeerde Barbie-films

Als mensen denken aan Barbie-films, denken ze meestal aan animatiefilms die voor jonge kinderen zijn gemaakt en die meestal een soort sprookjesachtige fantasie verbeelden. Er zijn verschillende tekenfilm Barbie-films, waaronder Barbie in de notenkraker en Barbie in een zeemeerminverhaal. De meeste zijn gebaseerd op sprookjesachtige stijlfiguren en minder op de Barbie/Ken-canon waar de live-actionfilm omheen lijkt te draaien.

2 Wat Barbie betekent voor popcultuur

Mattel debuteerde zijn Barbie-speelgoed in 1959. Barbie, wiens volledige naam Barbara is, was de eerste niet-babypop die massaal op de markt werd gebracht in de VS en werd al snel populair voor jonge meisjes om mee te spelen. In de loop der jaren vonden Barbie-poppen hun weg naar de popcultuur, deels vanwege de absurditeit van hun lichaamstypes en het controversiële beeld dat ze soms uitbeelden. Tegenwoordig zijn Barbie-poppen diverser en inclusiever.

1 Wat mensen zeggen over de aankomende film

Natuurlijk reageert het internet elke keer dat er een nieuwe Barbie-film wordt uitgebracht. Mensen zijn erg enthousiast over de aankomende film en beweren dat het de film van de zomer of de eeuw is. Hoewel we nog steeds niet precies weten waar het over zal gaan, lijkt het erop dat de film al een toegewijde schare fans heeft.

Aanbevolen: