Hoe de muziekvideo van Kanye West de Making Of 'The Disaster Artist' van James Franco beïnvloedde

Inhoudsopgave:

Hoe de muziekvideo van Kanye West de Making Of 'The Disaster Artist' van James Franco beïnvloedde
Hoe de muziekvideo van Kanye West de Making Of 'The Disaster Artist' van James Franco beïnvloedde
Anonim

Ja, Kanye West heeft James Franco volledig geïnspireerd om The Disaster Artist te maken … Nou ja, in zekere zin… Zeggen dat Kanye dit opzettelijk deed, zou een enorme overdrijving zijn. Maar Kanye's ietwat belachelijke videoclip voor zijn nummer "Bound 2" zorgde ervoor dat beste vrienden James Franco en Seth Rogen het shot-voor-shot opnieuw wilden maken. En door deze hilarische schets te maken, realiseerde James zich dat hij elk moment bijna perfect kon nabootsen.

Dit talent kwam goed van pas toen hij besloot om The Disaster Artist te maken, dat was gebaseerd op een boek dat was gebaseerd op het maken van de film The Room van Tommy Wiseau. Het regisseren van deze film betekende dat James niet alleen momenten van achter de schermen moest nabootsen, maar ook de film shot-voor-shot in sommige scènes moest nabootsen.

Een eerdere filmrol bracht James ertoe Tommy te spelen, maar het regisseren van The Disaster Artist vergde veel meer werk dan James aanvankelijk had gedacht toen hij het boek las. Gelukkig wees zijn geschiedenis met Kanye West-muziekvideo's hem in de goede richting … Hier is hoe …

Die muziekvideo was alles

Toen hij in 2014 in The Graham Norton Show verscheen, legde Seth Rogen uit hoe hij en James Franco zo onder de indruk waren van de hilarische videoclip van Kanye West dat ze deze opnieuw moesten maken door de beroemde rapper en zijn realityster-vrouw te spelen, Kim Kardashian.

Hilarisch genoeg leek Kanye gevoel voor humor te hebben over de hele zaak en vertelde hij Seth zelfs dat hij het leuk vond. Maar dit kwam misschien omdat hij en Seth elkaar al zo vaak waren tegengekomen, dus er was enig respect. AKA Kanye wist dat de parodie met veel plezier was gedaan.

Tijdens een fantastische mondelinge geschiedenis van het maken van The Disaster Artist door Vulture, legde James Franco uit hoe het maken van zijn versie van "Bound 2" hem het vertrouwen gaf dat hij nodig had om scènes uit The Room opnieuw te creëren.

"Ik had het gevoel dat het opnieuw maken van scènes uit The Room natuurlijk een onderdeel van onze film zou zijn", vertelde James Franco aan Vulture. "Tegen de tijd dat ik het boek aan het lezen was, hadden Seth Rogen en ik een shot-voor-shot re-creatie gemaakt van Kanye's "Bound 2" video met Kim Kardashian op de set van The Interview. En we leerden, wanneer je als je dat doet, kijk je naar elke opname en de DP licht het op zoals het was, en de kostuumontwerper zorgt ervoor dat het er goed uitziet, en dan kijken de acteurs gewoon, en krijgen alle bewegingen naar beneden, en oefenen het bijna als een dans of een liedje. Dat was onze testrit."

De sets, de verlichting en de uitvoeringen van 'The Room' opnieuw maken

In het interview met Vulture legde James uit hoe Chris Spellman, de production designer, alle blauwdrukken van de sets uit The Room van Tommy Wiseau kreeg. Dit was erg nuttig voor hun film-in-een-film.

"Hij heeft ze precies volgens de blauwdruk gebouwd," zei James. "Hij paste alle slechte sets en de rekwisieten en de fotolijsten achterin bij elkaar. Onze DP Brandon Trost besteedde net zoveel tijd aan het opnieuw creëren van de slechte verlichting in The Room als aan zijn goede verlichting voor de rest van de film. Er is een heleboel rare dingen, zoals schaduwen over de hele verdomde plek. Ik herinner me dat Brandon geobsedeerd was door een of andere vreselijke schaduw van een lamp in het midden van het frame, of een schaduw die over het gezicht van de acteur ging. Hij was verbijsterd. Zoals, hoe zou je het zelfs zo erg krijgen?"

Toen moest Brenda Abbandandolo, de kostuumontwerper van The Disaster Artist, een manier vinden om alle hilarische kostuums uit de film na te maken, evenals de garderobe die Tommy Wiseau en zijn productieteam zouden hebben gedragen toen ze waren de film niet aan het opnemen.

"Het zou me 20 of 30 minuten kosten om me aan te kleden vanwege alle riemen," legde James uit over Tommy's real-life outfits."Het waren als vier riemen of vijf riemen per dag en ze waren allemaal verbonden door verschillende riemen. Het was een hele beproeving om gewoon naar de badkamer te gaan."

Hilarisch was Tommy Wiseau sceptisch over hoe James en zijn team beelden uit zijn film konden recreëren. Het was duidelijk dat hij James en Seth's kijk op de Kanye-video niet had gezien. Tommy bood zelfs aan James deuren en lampen uit de originele film te lenen… tegen een zeer hoge prijs, dat wil zeggen.

James legde dit uit als "snelwegoverval"… Om nog maar te zwijgen van volkomen nutteloos omdat hij een team van experts had die zowel de blauwdrukken van de sets als de film zelf hadden.

Dan was er natuurlijk het werk dat James, zijn broer Dave Franco, Seth Rogen en de rest van de cast van The Disaster Artist moesten doen om de uitvoeringen in The Room na te bootsen.

"We deden de woorden alsof we een lied zongen," legde James uit. "We hadden dit lied van de dialoog zoals de oorspronkelijke mensen het hadden gezegd en we zouden proberen het te zingen zoals zij het zongen. Toen hadden we de dans van hun bewegingen, dus we choreografeerden onze bewegingen alsof ze het deden. Hoe krijgen we dit nummer en dansen we zo dicht mogelijk bij het origineel? Het was echt een kwestie van kijken. Je zoekt naar elke kleine trek in de mond, als de hand in een bepaalde hoek was gespannen. We zouden deze iPads met de scènes hebben en ze samen keer op keer bekijken."

Gelukkig had James dit allemaal eerder gedaan… dankzij Kanye West.

Aanbevolen: