Kanye West legt uit hoe medicatie voor geestelijke gezondheid zijn creativiteit en vertrouwen beïnvloedde

Kanye West legt uit hoe medicatie voor geestelijke gezondheid zijn creativiteit en vertrouwen beïnvloedde
Kanye West legt uit hoe medicatie voor geestelijke gezondheid zijn creativiteit en vertrouwen beïnvloedde
Anonim

Voor fans van zowel Joe Rogan als Kanye West voelde een sit-down tussen hen twee als een leven in wording.

Een jaar geleden sprak Joe Rogan over Kanye West in zijn podcast en noemde hij een telefoontje van 20 minuten dat ze hadden. Hij uitte zijn interesse in West's genialiteit en creatieve proces, waardoor fans geloofden dat er binnenkort een interview tussen hen zou plaatsvinden.

Hoewel het ongeveer een jaar duurde, ging Joe Rogan eindelijk zitten met Kanye West voor een gesprek van drie uur.

Hoewel Rogan en West veel onderwerpen aanhaalden, had een ervan te maken met de geestelijke gezondheid van West. Een paar jaar geleden werd de beroemde diagnose bipolaire stoornis bij hem gesteld, en hij heeft in het openbaar gesproken over zijn geestelijke gezondheid in interviews met Charlamagne Tha God, David Letterman en anderen. Hij heeft zelfs liedjes geschreven over zijn geestelijke gezondheidsproblemen, waaronder "I Thought About Killing You" en "Yikes" op zijn album Ye uit 2018. Sindsdien hebben fans veel van zijn beslissingen en acties toegeschreven aan zijn strijd om de geestelijke gezondheid.

Op Rogans podcast sprak West over zijn geestelijke gezondheidstoestand en hoe deze zijn leven heeft beïnvloed. Het gesprek begon met Rogan die uitlegde hoe mensen West vaak zien, door te zeggen: "Als mensen met me over je praten, zeggen ze altijd: 'deze man is overal.'"

Rogan legde uit: "je gaat wel door met deze tirades die soms in individuele dingen moeten worden ontleed. Maar over het algemeen ben je ongelooflijk productief. Dus waarom denken mensen dat er iets mis met je is?"

West legt uit: "Ik denk driedimensionaal. Als ik praat, moet ik een gedachte op vijf manieren beschrijven… we genieten van muziek met meerdere instrumenten erin. Dus als ik praat, is het geen tirade, het is een symfonie van ideeën."

West ging door met het uitleggen van zijn denkprocessen en doelen als visionair, en legde uit dat hij geleerd heeft hoe belangrijk het is om zich in te leven in mensen met psychische problemen.

Toen hij hoorde van zijn pogingen om contact te maken met geesteszieke en neurodivergente mensen, vroeg Rogan: "Is dat wat je voelde dat er met je gebeurde? Je vertelde de waarheid en je was uitgeput en ze bestempelden je als mentaal ongezond?" Onmiddellijk antwoordde Kanye: "Absoluut, ja."

Rogan sprak over de medicijnen die West kreeg en zei: "we hebben het eerder gehad en je zei dat ze je medicijnen hadden gegeven, maar het fde met je creativiteit en fde met allerlei soorten van dingen."

West was het daarmee eens en voegde eraan toe: "Ze probeerden langzaam het genie te vermoorden. Ze probeerden me het gevoel te geven dat ik niet voor president kon rennen… het belangrijkste dat de [medicatie] deed, was dat het mijn zelfvertrouwen vernietigde. mij deze schil van wie ik werkelijk ben. Het werd grijs voor mijn ogen. Het zorgde ervoor dat de 'Mustang' geen cent meer verdiende."

Uiteindelijk is het aan West, als iemand die vaak wordt gezien als ongelooflijk zelfverzekerd en creatief, of hij zijn medicatie wil nemen. Hij heeft zeker gelijk als hij beweert dat hij interessantere dingen doet als hij het niet gebruikt, en dat lijkt hem het gelukkigst te maken.

Aanbevolen: