Deze vergeten rol van James Franco bracht hem ertoe Tommy Wiseau te spelen in 'The Disaster Artist

Inhoudsopgave:

Deze vergeten rol van James Franco bracht hem ertoe Tommy Wiseau te spelen in 'The Disaster Artist
Deze vergeten rol van James Franco bracht hem ertoe Tommy Wiseau te spelen in 'The Disaster Artist
Anonim

James Franco's The Disaster Artist is waarschijnlijk het hoogtepunt van zijn multidimensionale carrière als regisseur en acteur. De man is een genie, ook al zal hij voor de meeste mensen altijd gewoon die Riff Raff-uitziende kerel in Spring Breakers zijn. Om eerlijk te zijn, het spelen van Tommy Wiseau, een gemeen non-fictief personage met griezelig donker lang haar, is ook niet zo moeilijk. Maar het unieke, gekwelde komische verhaal van Wiseau was een geheel nieuwe uitdaging voor Franco's assortiment.

De twee lijken niets gemeen te hebben. Franco is een overtreffend multi-afbreekstreepje, terwijl de ander volledig vergeten zou zijn als zijn rampzalige cult-klassieker The Room er niet was geweest. Franco wist niet eens iets over Wiseau's opvoeding, zijn leeftijd en waar hij vandaan komt. Maar tijdens zijn onderzoek ontdekte Franco een wederzijdse interesse die hem met Wiseau verbond en hem de rol bezorgde.

Tommy Wiseau wilde oorspronkelijk Johnny Depp om hem te spelen in 'The Disaster Artist'

James Franco vertelde W Magazine dat de eerste keer dat hij Tommy Wiseau ontmoette, aan de telefoon was om zijn levensrechten voor de film te krijgen. Toen Wiseau hem vroeg wie hem ging spelen, zei Franco schaapachtig dat hij geen idee had. Wiseau stelde vervolgens Johnny Depp voor. Franco lachte en zei: "Nou, Johnny Depp is de grootste filmster ter wereld. Ik weet het niet."

Wiseau vroeg Franco waarom hij lachte om het idee, dus de acteur van The Disaster Artist zei dat hij het Johnny Depp zou vragen. Wiseau veranderde toen van gedachten en zei: "Je gaat die weg niet in, je weet het niet aan het einde van de steeg, weet je?"

Wiseau heeft deze film van James Franco vele malen bekeken

Voor velen onbekend, James Franco speelde James Dean voor de tv-film James Dean in 2001. Het leverde hem in 2002 de Golden Globe Award op voor de beste uitvoering door een acteur in een miniserie of film gemaakt voor televisie. Franco is zelf een grote James Dean-fan, dus het is geen wonder dat hij de rol volledig tot zijn recht heeft gedaan. En het is waarschijnlijk het lot dat Tommy Wiseau dezelfde liefde deelt voor de Rebel Without a Cause-acteur.

Dus nadat Wiseau Franco had geadviseerd om geen contact meer op te nemen met Johnny Depp, vroeg hij: "Hoe zit het met jou, James? Ik heb je spullen gezien. Weet je, je doet een aantal goede dingen, je doet een aantal slechte dingen. " Het blijkt dat Wiseau James Dean vaak heeft gezien. Franco was gevleid, en nog meer toen Wiseau eraan toevoegde dat hij misschien ooit ook Franco in een film zou regisseren.

Tommy Wiseau arriveerde in L. A. met als doel James Dean te worden

Tommy Wiseau's liefde voor James Dean is niet zomaar een fanboy-situatie. Toen hij in L. A. aankwam om in Hollywood in te breken, streefde hij er echt naar om James Dean te zijn. Het was wat hij dacht dat hij in de industrie zou komen. Maar zijn sterke gelaatstrekken en donkere uitstraling brachten hem op een ander pad.

James Franco zei in een interview met CinemaBlend: "Tommy, je zou goed zijn om te spelen, ik weet het niet, ik piraat of zoiets." Maar hij wilde ook James Dean zijn! Hij denkt dat hij James Dean is! En omdat dat soort uitdrukking door zijn persoonlijkheid werd gefilterd, boem komt hij er allemaal zo uit, en je krijgt The Room."

De acteur vertelde in het interview dat het spelen van James Dean een belangrijke connectie was tussen hem en Wiseau die The Disaster Artist mogelijk maakte. Het gaf Franco het ontbrekende achtergrondverhaal achter Wiseau's bizarre Hollywood-reis. Toen Wiseau auditie begon te doen voor onderdelen, richtte hij zich op hoofdrolspelers. Casting-agenten zouden onder de indruk zijn als hij las voor volledig Amerikaanse helden, maar hij was gewoon nooit James Dean-materiaal.

Hij was perfect voor tragische personages met de minste aandacht voor het hebben van een mooi gezicht, maar hij bleef altijd streven om James Dean te zijn. In zijn gedachten zou hij hem kunnen zijn. Hij was hem. Het is de aandoening die Wiseau meedroeg tijdens het maken van The Room, die werd geïnspireerd door zijn eigen miserabele liefdesdriehoek met zijn koelbloedige verloofde en zijn beste vriend.

Franco ontdekte overeenkomsten tussen zijn en Wiseau's reizen door Hollywood

Terwijl hij locatieverkenning aan het doen was, ontdekte de acteur van The Disaster Artist dat het Ernie's Taco House Wiseau dat vroeger bezocht, ook dezelfde plek was waar hij at toen hij een worstelende acteur was. Hij kwam er ook achter dat hij en Wiseau naar dezelfde acteerlessen gingen in de Valley.

Dus James Franco realiseerde zich dat hoewel hij in veel opzichten anders is dan Tommy Wiseau, ze in zekere zin ook nog steeds erg op elkaar lijken. "Dit lijkt vreemd genoeg op mijn verhaal," zei Franco toen hij deze connecties ontdekte. En dat is het waarschijnlijk ook. Het is mogelijk dat Wiseau gewoon veel mysterieuzer en kritisch verkeerd begrepen is.

Aanbevolen: