De echte reden waarom James Franco besloot om 'The Disaster Artist' te maken

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom James Franco besloot om 'The Disaster Artist' te maken
De echte reden waarom James Franco besloot om 'The Disaster Artist' te maken
Anonim

Er zijn veel redenen waarom James Franco uiteindelijk Tommy Wiseau speelde, de schrijver, regisseur en producent van de film The Room uit 2003. The Room staat natuurlijk bekend als de 'greatest bad movie' ooit gemaakt en is het middelpunt van cultfilms in heel Noord-Amerika. Gezien zijn unieke positie in het bioscooplandschap, is het logisch dat iemand er een film over zou maken… Of op zijn minst een parodie op de ietwat absurde filmmaker Tommy Wiseau met een zware schuldenlast.

Maar er is een vrij onbekende reden waarom James besloot samen te werken met zijn broer, Dave, en The Disaster Artist te maken; een film gebaseerd op het boek over het maken van The Room. Een fantastische mondelinge geschiedenis van de film van Vulture onthulde de waarheid over wat James naar de film trok…

Dit is vooral fascinerend gezien het feit dat James The Room nooit had gezien tot nadat hij zich had aangemeld om The Disaster Artist te regisseren …

James Franco had 'The Room' echt niet gezien voordat hij besloot 'The Disaster Artist' te maken

In het oogverblindende interview met Vulture gaf James Franco toe dat hij gek was om zich aan te melden om The Disaster Artist te regisseren voordat hij zelfs maar de culthit had gezien waarop het was gebaseerd.

"Ik woonde in L. A. toen The Room uitkwam en ik zag het zeer vreemde, enigszins enge reclamebord met Tommy's telefoonnummer erop, maar ik had geen idee wat het was," beweerde James Franco in het interview.

"Ik reed er de hele tijd langs en ik moet gedacht hebben dat het was alsof… in L. A. hebben we een vrouw genaamd Angelyne, deze blonde vrouw die rondrijdt in een roze Corvette. Ze had wat billboards waarop stond: "Angelyne" en er was een telefoonnummer. Ik denk dat ik dacht dat het zo was. Zoals, als je Angelyne wilt, de vrouw die de Barbie-auto bestuurt in je film, bel dat nummer, en als je deze eng uitziende man met lang zwart haar en een lui ooglid in je film wilt, bel dan dit nummer."

James beweerde dat zijn beroemde vrienden, zoals Jonah Hill, Michael Cera en Paul Rudd, naar The Room-vertoningen in de stad gingen en er lyrisch over waren… Nou, ze vonden het geweldig hoe erg het was… Net als alle anderen wie is er gaan kijken.

Maar James was nooit uitgenodigd voor de vertoningen, dus hij ging gewoon nooit en dacht er ook niet echt over na.

"Maar toen kwam 'The Disaster Artist' uit op The New York Times Book Review en ik las het boek, en voordat ik halverwege was, wist ik gewoon dat dit het verhaal voor mij was."

James wilde Tommy spelen en zijn broer erbij betrekken

Toen hij het boek 'The Disaster Artist' las, wist James dat hij Tommy Wiseau moest spelen omdat hij dol was op het verhaal over 'een artiest'. Maar hij wilde de film ook regisseren om er geen parodie van te maken… Hij wilde dat het hart had.

"We moesten hem behandelen zoals we elke andere artiest zouden behandelen", zei James in het Vulture-interview. "Of hij nu van plan was The Room een komedie te maken of niet, het maakt niet echt uit. Het ding is gemaakt. Het is er. Het is dit onmiskenbaar magische, fascinerende, gelaagde ding waar mensen al 14 jaar naar kijken. iets. Ik kwam langs om hem echt te beschouwen als een soort vreemde outsider-artiest."

James zei verder dat Tommy's echte leven parallel liep met dat van James Dean. Beiden hadden verliezen geleden en waren naar Hollywood verhuisd om een gevoel van gemeenschap en familie te vinden… Uiteindelijk werd familie een groot deel van de reden waarom Tommy Wiseau The Room maakte… En het was uiteindelijk ook een reden waarom James om The Disaster Artist. te maken

Specifiek, James wilde werken met zijn jongere broer Dave…

"We hadden de juiste dynamiek voor die personages", zei James over hij en Dave die respectievelijk de echte Tommy en Greg speelden."Mijn broer en ik hadden niet zoveel samen als acteurs gedaan, maar we hadden deze reeks korte video's voor Funny or Die gemaakt waarin ik deze gekke acteerleraar speelde die hem belachelijke, zinloze adviezen gaf. Dat was in mijn gedachten toen ik was het boek aan het lezen. Dat is een soort van de kiem van de dynamiek tussen Tommy en Greg."

Uiteindelijk zag James de familiale behoefte die Tommy Wiseau had. Hij vertelde over dit gevoel en door zijn broer te casten, kon James voortbouwen op zijn band met Tommy, door samen te werken met zijn jongere broer, en een film af te leveren die zowel door critici als door het publiek werd geprezen… Het was een echte filmprestatie.

Aanbevolen: