Een complete tijdlijn van Meghan Markle en Piers Morgan's Feud

Inhoudsopgave:

Een complete tijdlijn van Meghan Markle en Piers Morgan's Feud
Een complete tijdlijn van Meghan Markle en Piers Morgan's Feud
Anonim

Piers Morgan vindt altijd een manier om de krantenkoppen te delen met Meghan Markle. Ondanks dat hij berucht is vanwege het veelvuldig aanvallen van beroemdheden, is het duidelijk dat de Engelse omroep een speciale interesse heeft in de hertogin van Sussex.

Hij suggereerde ooit dat ze een goudzoeker was, pest haar constant op televisie en sociale media, en bestempelde haar onthullingen in haar geweldige interview met Oprah als 'vrouwen-empowering slachtofferschap'.

Als gevolg hiervan is de ex-presentator van Good Morning Britain beschuldigd van het houden van een "persoonlijke vendetta" tegen de voormalige Suits-actrice. Hier is een volledige tijdlijn van hun vete.

Piers Morgan's voormalige vriendschap met Meghan Markle

Morgan kende Markle voordat ze in juli 2016 met prins Harry begon te daten. Het begon toen de tv-presentator de cast van Suits volgde op Twitter. Ze volgde hem terug en stuurde hem een direct bericht waarin ze zei dat ze een "grote fan" van hem was. In juni 2015 tweette Morgan: "Geweldig om jou eindelijk ook te ontmoeten @meghanmarkle. Ik wou dat we in @ScarsdaleW8 hadden gestaan. Gemiste kans."

Een paar dagen nadat prins Harry een officiële aankondiging deed waarin hij zijn relatie met Markle bevestigde, publiceerde Morgan een Daily Mail-artikel waarin hij zijn steun betuigde aan het nieuwe paar. "Meghan en ik hebben 90 minuten gepraat", zei Morgan over hun ontmoeting. "Lang genoeg om een goed beeld te krijgen van de nieuwe koninklijke vriendin."

Hij voegde eraan toe: "De volgende nacht werd ze gespot in Soho House met prins Harry. Het verbaast me niet dat hij voor haar is gevallen, of dat hij hun relatie zo woest beschermt." Hij was opgetogen over Markle en zei dat ze "schoonheid, hersens, charme en een geweldig gevoel voor humor heeft." Hij zei ook dat ze "een ambitieuze, hardwerkende en getalenteerde actrice is met een indrukwekkende passie voor dingen waar ze in gelooft", de complimenten afronden met: "Meghan Markle is perfect prinsessenmateriaal."

In september 2018, een paar maanden nadat Markle en prins Harry in het huwelijksbootje stapten, vertelde Morgan Ryan Tubridy in een optreden op de Late Late Show dat de voormalige actrice hem had "geghost". "We konden het uitstekend met elkaar vinden en toen zette ik haar in een taxi", zei Morgan over de avond dat hij Markle ontmoette.

"En het bleek een taxi te zijn die haar naar een feest bracht waar ze prins Harry ontmoette. En de volgende avond hadden ze samen een solo-diner, en dat was het laatste dat ik ooit van Meghan Markle hoorde. Ze heeft me een spook gemaakt, Ryan!" Hij voegde eraan toe dat het pijn deed omdat hij "haar echt leuk vond", maar dat "ze maar een kleine sociale klimmer is."

Piers Morgan's eindeloze tirades tegen Meghan Markle

Het 'ghosting'-verhaal markeerde het begin van Morgans eindeloze tirades tegen de hertogin van Sussex. In december 2018 interviewde hij Markle's vervreemde vader over het feit dat hij niet was uitgenodigd voor de bruiloft van zijn dochter. Daarna schreef hij nog een kritische column met de kop: "Meghan Markle is een meedogenloze actrice in sociaal klimmen die de rol van haar leven heeft veroverd en vastbesloten is om het uit te melken voor alles wat ze kan."

Heel februari 2019 zou Morgan blijven praten over Markle's "slachtofferspel" op Good Morning Britain. Toen Markle en Prins Harry aankondigden dat ze aftreden als senior leden van de koninklijke familie - "Megxit" - twitterde Morgan: "Meghan en Harry zijn niet bekritiseerd vanwege haar kleur, maar omdat ze een egoïstische sociale klimmer is en hij is een zwakke zeurpiet - en door deze verachtelijke racekaart te spelen, hebben ze heel Groot-Brittannië op grove wijze belasterd."

De hertogin van Sussex vecht eindelijk terug

Na het interview van Markle en prins Harry met Oprah, zei Morgan op Good Morning Britain dat hij er "misselijk" van was en dat het "absoluut schandelijk" was. De volgende dag werd de omroeper gebeld door de weerpresentator van GMB, Alex Beresford, omdat hij Markle voortdurend had "vervuild".

"Ik begrijp dat je Meghan Markle niet mag - je hebt dat een aantal keren zo duidelijk gemaakt in dit programma", vertelde Beresford aan Morgan.

"Ik begrijp dat je een persoonlijke relatie hebt met Meghan Markle of dat je er een hebt gehad en dat ze je heeft afgesneden. Ze heeft het recht om je af te sluiten als ze dat wil. Heeft ze iets over je gezegd sinds ze je afsneed? "Ik denk niet dat ze dat heeft gedaan, maar toch blijf je haar vervuilen." Dit was nadat Morgan herhaaldelijk had gezegd dat hij geen woord geloofde dat Markle zei in het Oprah-interview, inclusief haar worsteling met geestelijke gezondheid. De discussie eindigde met Morgan die van de set stormde.

Niet lang nadat hij was weggelopen, zei de Britse omroep Ofcom dat ze meer dan 41.000 klachten hadden ontvangen over zijn opruiende uitspraken. Het werd gevolgd door een bericht dat de controversiële presentator de show had verlaten. "Na gesprekken met ITV heeft Piers Morgan besloten dat het nu tijd is om Good Morning Britain te verlaten", kondigde ITV aan. "ITV heeft deze beslissing geaccepteerd en heeft verder niets toe te voegen."

Er werd ook gezegd dat Markle zelf een brief had gestuurd waarin ze klaagde over Morgan's opmerkingen over de geestelijke gezondheid. "Er is mij verteld dat de brief maar om één reden door de hertogin is geschreven", zegt Omid Scobie, de hoofdredacteur van BAZAAR.com. "Om bezorgdheid te uiten en te delen over de serieuze impact die Morgan's opmerkingen kunnen hebben op iedereen die worstelt met hun geestelijke gezondheid of erover denkt hulp te zoeken."

Toch blijft Morgan tekeer gaan over Markle en Prins Harry op sociale media. Op 1 september 2021 heeft Ofcom hem en het tv-netwerk ook vrijgesproken van een inbreuk op de omroepcode. Hij kondigde het aan in een tweet waarin hij zei dat hij "de [Ofcom]-zaak tegen prinses Pinocchio won."

Aanbevolen: