De echte reden waarom Adam Sandler werd ontslagen uit 'Saturday Night Live

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Adam Sandler werd ontslagen uit 'Saturday Night Live
De echte reden waarom Adam Sandler werd ontslagen uit 'Saturday Night Live
Anonim

Voordat Adam Sandler zijn nettowaarde van $ 420 miljoen opbouwde via een reeks kaskrakers, was Adam Sandler een castlid van Saturday Night Live. Jennifer Aniston zou met hem meegaan in de show, maar ze wees het aanbod voor Friends af. We weten natuurlijk allemaal dat dat een goede beslissing is geweest. Maar voor de acteur van Happy Gilmore was SNL nogal een vroege carrière-rit.

Hij maakte naam in de vijf jaar dat hij daar werkte als een schrijver die een hoofdrolspeler werd. Hij stond bekend om zijn originele nummers als The Thanksgiving Song en The Chanukah Song. Maar ondanks de goede recensies over zijn optreden, werd hij op mysterieuze wijze ontslagen uit de show samen met zijn co-ster, Chris Farley. Dit is de echte reden waarom.

Inside Sandler's 'SNL'-carrière in de jaren '90

Van 1990 tot 1995 werkte Sandler met een all-star SNL-cast, waaronder David Spade en Chris Rock. "Ik was 23", vertelde hij aan Conan O'Brien. "Ik was erg opgewonden. Ik herinner me dat ik dacht - ik had veel vertrouwen… De eerste nacht dat ik jou en [Bob] Odenkirk en [Robert] Smigel ontmoette, vertelde ik jullie hoe ik een grote ster ga worden. 'Oh oké.' Ik was een beetje agressief en een beetje gek en dom. Ik weet het niet, ik bleef Lorne [Michaels] vertellen dat ik de volgende Eddie Murphy ben."

Naast de grappige liedjes van Sandler, stond hij ook bekend om zijn indrukken. Hij heeft Bono, Pauly Shore, Bruce Springsteen, Mark Wahlberg, Axl Rose en zelfs Charles Manson gedaan. Daarna speelde hij originele personages zoals Opera Man, Angelo en Cajun Man. Sandler herinnert zich die geliefde personages niet meer, maar ze hebben zeker indruk gemaakt op zijn fans.

Hij heeft echter goede herinneringen aan zijn collega's."Mijn favoriete ding, het schrijvende personeel nam elk weekend een gastheer mee uit eten", herinnert Sandler zich van zijn tijd bij SNL. "We namen Michael Keaton mee uit en we waren allemaal zo opgewonden om met Michael Keaton rond te hangen. Het was alsof 25 van ons kwamen opdagen en we hadden deze gigantische ma altijd en de cheque komt en Keaton pakt de cheque. En iedereen is 'Oh nee, nee, nee, Saturday Night Live zal hiervoor betalen…' en hij zegt, [in de stem van Batman] 'Ik ben Batman.'"

Een vreemd gesprek heeft Sandler ontslagen van 'SNL'

In een interview met Howard Stern onthulde Sandler de echte reden waarom hij werd ontslagen. "In die tijd was ik gewond omdat ik niet wist wat ik anders moest doen. En ik weet dat het niet Lorne's beslissing was. De NBC-hoofdman, ik weet dat hij onze bende niet leuk vond - ik en Farley. " Hij voegde eraan toe dat het afsnijden van hem van de show "een brok in mijn keel gaf". Toen opende hij dat hij "verdrietig was en het verdriet verdoezelde door boos te zijn en te zeggen:" Ja f-k you.'"

"Zo ben ik ontslagen", vervolgde de Uncut Gems-acteur. "Mijn manager, Sandy, sprak met mij en ik zei 'Ja, volgend jaar in de show, bla bla.' En hij zei: 'Misschien ga je volgend jaar niet terug.' En ik had zoiets van 'ik weet het niet man. Ik heb nog een paar dingen.' Hij is als 'Ja, maar je deed het al.' Ik had zoiets van 'dat deed ik, maar weet je… ik zal erover nadenken', en hij zei 'ik denk dat je erover hebt nagedacht.'"

"Hij wilde niet dat je wist dat je ontslagen was", reageerde Stern. "Hij wilde het gewoon laten lijken alsof [je geen idee had]."

Waarom hij besloot terug te keren naar 'SNL'

In 2019 keerde Sandler terug naar SNL, 24 jaar nadat hij was ontslagen. Natuurlijk maakte hij in zijn monoloog grapjes over het geheel, waarbij hij benadrukte dat hij na de show een succes werd. "Ik werd ontslagen, ik werd ontslagen. Zo triest om te vertellen", zong hij. "Nou, ik zag het niet aankomen. Ik ben ontslagen bij SNL. Tussen de seizoenen door hoorde ik een smerig gerucht dat ik ontslagen zou worden. Ik heb geprobeerd Lorne Michaels te bellen. Maar hij heeft me nooit teruggebeld. Ik maak een grapje, ik maak een grapje. Hij belde me, hij belde me."

Toen aan het einde van het nummer zei hij: "NBC zei dat ik klaar was. Toen verdiende ik meer dan 4 miljard dollar aan de kassa. Dus ik denk dat je zou kunnen zeggen dat ik heb gewonnen. "Maar hij vertelde Stern dat hij nu "zich realiseerde wat Saturday Night Live voor mij deed … Alles bleek geweldig." Tijdens zijn comeback bij SNL grapte hij zelfs dat hij 'eigenlijk mijn maagdelijkheid verloor aan een vrouw hier in deze studio'. Hij voegde eraan toe: "Ik heb hier enkele van de beste jaren van mijn leven gehad. Ik vertel [mijn vrouw en kinderen] altijd hoe SNL de beste tijd in mijn leven was."

Aanbevolen: