Hier is de echte reden waarom Ariana Grande werd gecast in 'Don't Look Up' van Netflix

Inhoudsopgave:

Hier is de echte reden waarom Ariana Grande werd gecast in 'Don't Look Up' van Netflix
Hier is de echte reden waarom Ariana Grande werd gecast in 'Don't Look Up' van Netflix
Anonim

Eind 2021 bracht Netflix eindelijk zijn langverwachte sci-fi drama/satire Don't Look Up uit. De film heeft een cast met verschillende Hollywood-hardhitters, geleid door Leonardo DiCaprio (die de rol bijna afwees), Jennifer Lawrence en Meryl Streep.

Om nog maar te zwijgen, de cast bevat ook onder meer Cate Blanchett, Jonah Hill, Tyler Perry en rijzende ster Timothée Chalamet.

Na het bekijken van de film zijn veel fans het er echter over eens dat de echte ster van de film echt zangeres/actrice Ariana Grande is.

In Don't Look Up speelt Grande popster Riley Bina. Ze heeft misschien niet zoveel schermtijd in de film, maar de zangeres/actrice laat een behoorlijke indruk achter. En hoewel velen de prestaties van Grande in de film hebben geprezen, is er ook veel belangstelling voor hoe ze uiteindelijk werd gecast in Don't Look Up.

Moest Grande auditie doen voor haar eigen rol in een film met verschillende acteurs uit Hollywood?

Ariana Grande in de film casten was een no-brainer

Vanaf het begin was de schrijver en regisseur van de film, Adam McKay, erop uit om de grootst mogelijke cast van alle sterren samen te stellen.

“We realiseerden ons dat we een van deze films hadden die ze in de jaren 60 en 70 maakten, met als bekendste It's a Mad, Mad, Mad, Mad World, met 25 verschillende sterren erin,” vertelde hij Netflix Queue. "Dus dit begon te voelen alsof het een van dat soort avonturen aan het worden was."

Een voor een slaagde McKay erin de hoofdcast voor de film (waaronder de onvergelijkbare Streep) binnen te halen. Kort daarna ging hij aan de slag om de rest van de cast aan boord te krijgen. Toen begonnen ze na te denken over wie de fictieve popsensatie Riley Bina zou kunnen spelen.

Op een gegeven moment kwam Grande in me op. "Toen zei Kevin Messick, onze producer, 'Proberen we Ariana Grande?'", herinnert McKay zich. "En ik zei: 'Dat is krankzinnig, maar laten we het proberen.' En toen gingen we gewoon naar de races."

Uiteindelijk realiseerden ze zich ook dat er niemand anders was die de rol kon spelen dan Grande. "Het was logisch om de grootste popster ter wereld de grootste popster ter wereld te laten spelen", merkte hij op.

Met Ariana Grande aan boord kreeg de filmploeg een unieke uitdaging voorgeschoteld

Toen Grande eenmaal instemde met het maken van de film, moest de crew bedenken hoe ze het personage moest presenteren zonder haar veel op Grande zelf te laten lijken.

"Ik wist dat ik iets moest doen dat in strijd was met hoe Ariana er in het echt uitziet", vertelde de kostuumontwerper van de film, Susan Matheson, aan Vogue.

“Ik heb alles doorgenomen wat ze ooit in een muziekvideo had gedragen of waarin ze was gefotografeerd tijdens een evenement. Ik wilde iets veel scherpers doen dan we gewend zijn om haar te zien.'

Op het moment dat dat was geregeld, ging het echter best goed. Grande maakte zelfs tijdens de productie van de film indruk op McKay.

"Het geheim van Ariana - ze is echt cool", vertelde hij aan The Daily Texan. "Ze snapt het echt, ze is ongelooflijk geaard en grappig." Tegelijkertijd onthulde McKay ook dat de zanger, net als Hill, ook wat improviseerde op de set.

“Ariana Grande heeft zeker geïmproviseerd. Haar beste improvisatie was toen ze het nummer voor de eerste keer zong', onthulde de regisseur tijdens een interview met Netflix Film Club.

En dat is misschien wel een van mijn favoriete momenten in de film, waar je zo'n beetje de grootste popster ter wereld prachtig ziet zingen: 'We gaan allemaal dood.' Elke keer als ik het zie, is het alleen deze hilarische cognitieve dissonantie ermee. Dus Ariana Grande kan zeker improviseren.”

Dit is wat de cast heeft gezegd over het werken met Ariana Grande

Het blijkt dat niet alleen McKay onder de indruk was van Grande op de set. Verschillende castleden konden het ook niet helpen, maar gutsen over de popster.

In feite zei DiCaprio tijdens een interview met Hits Radio UK dat Grande "fantastisch" was, terwijl Streep opmerkte: "Hoe geweldig is ze?!"

Lawrence ontdekte dat ze ook helemaal fan was van de zangeres. “Sindsdien heb ik nagedacht over mijn gedrag met Ariana Grande. Ik ging volledige winnaar van de radiowedstrijd. Ik was zo opgewonden en nerveus dat ik op een gegeven moment gewoon haar hotelkamer binnenliep en ging zitten', vertelde de Oscarwinnaar aan Variety.

“Ik heb er de laatste tijd veel over nagedacht. Er waren al deze onderbroeken voor haar haar en make-up, en ik had zoiets van: 'Woon je hier?'”

Toch is het onduidelijk of Grande op dit moment bereid zou zijn om binnenkort nog een film te maken. Dat gezegd hebbende, is de kans groot dat ze ja zal zeggen als de juiste langskomt.

Misschien is een vervolg op Don't Look Up mogelijk. Per slot van rekening (spoiler alert) overleeft het personage van Hill de komeet uiteindelijk.

Aanbevolen: