De echte reden waarom Margot Robbie er eens in Hollywood werd gecast

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Margot Robbie er eens in Hollywood werd gecast
De echte reden waarom Margot Robbie er eens in Hollywood werd gecast
Anonim

Niet zomaar een acteur kan in een film van Quentin Tarantino spelen. Het lijdt geen twijfel dat zovelen in zijn geestige, gewelddadige, op de popcultuur gerichte films willen spelen. Immers, zoveel van zijn films hebben invloed gehad op andere spraakmakende projecten zoals The Avengers. Maar Quentin is extreem specifiek over wie hij uitnodigt om deel te nemen aan zijn feest, inclusief hoe hij niet wil omgaan met een arrogante acteur die zijn script wil veranderen. In feite heeft hij maar één grote acteur een van zijn scripts een klein beetje laten veranderen. Dit is een van de redenen waarom hij steeds weer dezelfde acteurs gebruikt in enkele van zijn beste films.

Maar voor zijn met een Academy Award bekroonde film, Once Upon A Time In Hollywood, koos Quentin een acteur met wie hij nog nooit eerder heeft gewerkt… Wolf of Wallstreet en Suicide Squad-ster Margot Robbie.

En de reden dat hij haar koos, had niet veel te maken met het feit dat ze een veelgevraagde acteur was of zelfs met het feit dat ze een absolute bom is… Nee… er is nog een andere reden waarom Margot Robbie gecast als Sharon Tate in Once Upon A Time In Hollywood.

Dus, wat is het?

Margot zorgde ervoor dat ze met Quentin Tarantino ging werken

Tijdens een rondetafelgesprek met Entertainment Weekly voor Once Upon A Time In Hollywood onthulden Quentin Tarantino en Margot Robbie hoe hun samenwerking eigenlijk begon.

En het was met een brief…

De interviewer vroeg Margot om te bevestigen of de geruchten waar waren of niet dat ze Quentin Tarantino een brief had geschreven waarin ze hem vroeg of ze in een van zijn films kon spelen…

"Ja, dat deed ik," bevestigde Margot. "Je zou het eens moeten proberen. Zo eenvoudig is het. Het is echt zo."

"Het was eigenlijk vrij eenvoudig - zo makkelijk als dat," lachte Quentin.

"Dat was het ook. Het is gelukt. Ik had absoluut niet verwacht dat het zo goed zou gaan", bekende Margot. "Ik wilde hem gewoon laten weten hoeveel ik van zijn films hou. En hoe ze mijn jeugd echt hebben gevormd…"

"Zou dat deel weggelaten kunnen worden, 'je jeugd'…," grapte Quentin.

"Zo bedoelde ik het niet! Het heeft mijn twintiger jaren gevormd."

Margot zei dat nadat ze haar brief aan Quentin had gestuurd, hij haar had uitgenodigd om af te spreken. Ze lunchten en kletsten en hij begon haar te vragen of ze wist wie Sharon Tate was. Gek genoeg kende Margot Sharon Tate redelijk goed omdat ze geïnteresseerd was in de Manson Murders.

Daarna werd ze uitgenodigd om het script te lezen.

Het proces voor het lezen van het script is een heel uniek proces

Bij de meeste films met een groot budget krijgen acteurs (en hun agenten/managers) een script met een watermerk toegestuurd. Dit om met de vinger te kunnen wijzen in geval van een scriptlek. Maar als het gaat om tentpole-films zoals The Matrix, Star Wars, Marvel-films of iets anders van Christopher Nolan, zijn de zaken een stuk beperkter. Er is een proces van digitaal inloggen en op een veilige locatie zijn om het script te lezen. Hetzelfde kan gezegd worden van de scripts van Quentin Tarantino, behalve dat hij zijn concepten altijd met de hand schrijft, dus er zijn meestal maar een paar exemplaren.

Zelfs als iemand zijn script voor hem typt, bewaart Quentin zijn scripts graag bij hem thuis. Hij leerde waarschijnlijk beter nadat een van zijn vroege versies van The Hateful Eight online was uitgelekt en grote opschudding veroorzaakte.

Tijdens hun interview met Entertainment Weekly bevestigden Quentin, Margot, Brad Pitt en Leonardo DiCaprio allemaal hoe het proces eruit zag.

"We gaan allemaal naar de keukenhoek van Quentin en lezen het script," zei Margot.

"Ik mocht niet eens in de keuken. Ik werd naar de achterporch gestuurd", bekende Brad Pitt.

"Ik heb eten en alles," schepte Margot op.

"Echt waar? Heb je eten? Ik heb thee."

Quentin voegde eraan toe dat toen hij Margot verliet om het script te lezen, ze in de keuken was. Maar toen hij terugkwam, lag ze "helemaal languit op de bank. Hij had schoenen uit".

"Hij had één script", beschreef Brad, terwijl hij en Leo beweerden dat ze een paar keer terug waren gegaan naar het huis van Quentin om het te kunnen lezen. "Je bent er de eerste keer en de scripts zijn hier een beetje ezelsoren. Er kan hier een kleine vlek zitten. Tegen de tijd dat ik de tweede keer terugkwam, zijn er koffieringen en spaghettisaus."

Je kon zien dat Quentin van zijn acteurs hield, beschreef het proces omdat het hem deed lijken op een nog meer legende dan we allemaal weten dat hij is. Wie zou tenslotte om deze details geven als Quentin Tarantino niet bekend staat als een van de meest iconische filmmakers van de afgelopen 30 jaar?

Misschien is dit een van de redenen waarom Margot in de eerste plaats zo graag met Quentin wilde samenwerken?

Aanbevolen: