De echte reden waarom Elisabeth Shue werd gecast in 'Adventures In Babysitting

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Elisabeth Shue werd gecast in 'Adventures In Babysitting
De echte reden waarom Elisabeth Shue werd gecast in 'Adventures In Babysitting
Anonim

In een interview met Vulture gaf Elisabeth Shue toe de Disney-remake van Adventures In Babysitting uit 2016 niet te hebben gezien. Dit is de versie met de rijke Sabrina Carpenter in de hoofdrol. En zoals de meeste remakes, heeft het zeker niet zijn sporen achtergelaten zoals het origineel uit 1987. Elisabeth beweert dat de reden hiervoor is dat het simpelweg niet de "onschuld" kon vangen die de film uit de jaren 80 in schoppen had.

Adventures In Babysitting is een van die films waarvan mensen denken dat elke vrouw minstens één keer moet kijken. Het sprak echter een veel grotere fanbase aan dan dat. De film, die als een "sleeper hit" werd beschouwd, duurde een paar maanden in de bioscoop om echt grip te krijgen. Maar toen dat eenmaal gebeurde, werd het al snel een van de meest geliefde films van het hele decennium. Een deel van de reden waarom is dat de door Chris Columbus geregisseerde film ervoor koos om de uiterst charmante Karate Kid-ster, Elisabeth Shue, in de hoofdrol te casten.

Hoe Elisabeth Shue in avonturen werd gegoten in het babysitten

Tijdens haar interview met Vulture erkende Elisabeth Shue dat er maar heel weinig films uit de jaren 80 waren waarin de vrouw de hoofdrol speelde. Meestal waren ze de love interest. Dit geldt voor haar sterrenrol in Karate Kid, een franchise waar ze de afgelopen jaren voor koos om terug te keren. Dit is de reden waarom Elisabeth zo geïnteresseerd was om auditie te doen voor Adventures In Babysitting. Het is ook de reden waarom mensen als Valerie Bertinelli en Sharon Stone ook voor de rol vochten. Maar aan het eind van de dag was Elisabeth degene die het landde …

"Ik deed The Karate Kid en daarna een niet-geweldige horrorfilm genaamd Link met Terence Stamp. Mijn carrière ging niet goed, dus ik ging terug naar Harvard en deed daar een heel jaar voordat ik me realiseerde dat als ik niet terug zou gaan naar Hollywood, ik waarschijnlijk mijn carrière helemaal zou verliezen, want zo snel vergeten ze je ", legde Elisabeth uit aan Vulture. "Ik maakte een Disney TV-film genaamd Double Switch en speelde de vriendin. Voor ik het wist, was ik aan het screenen voor Adventures in Babysitting. Er was nul druk op mij omdat ik niet dacht dat ik het zou krijgen. Je went gewoon aan dat gevoel dat je een op de tien projecten krijgt. Dat hielp."

Gelukkig voor Elisabeth kon ze de rol vanuit ten minste één hoek zien. Ook zij was oppas. En iemand die nogal wat fouten heeft gemaakt…

"Ik was een babysitter voordat ik actrice werd! Ik verdiende $ 1,50 met het kijken naar de buurtkinderen, en ik viel meestal in slaap terwijl ik naar Saturday Night Live keek. En ik heb twee jongere broers, dus mijn ouders betaalden me 11 cent een uur om ze te bekijken. Een keer waren we kaarsen aan het maken en toen gingen we naar Frosty the Snowman kijken en vergaten de was en ik brandde bijna ons huis af. Dus ik was geen geweldige oppas. Ik zou zeggen dat [haar personage] Chris Parker absoluut mijn poging was om voor mensen te zorgen en mensen te redden van een ramp."

Waarom avonturen in babysitten succesvol waren

De beslissing van Touchstone en Disney om Adventures In Babysitting langer in de bioscoop te houden dan het was om een aantal van de grotere blockbusters te omzeilen, zorgde ervoor dat het een publiek kon opbouwen. Maar Elisabeth gelooft dat de film om een andere reden succesvol is geworden…

"Ik denk dat de reden is dat Chris Columbus en [scenarist] David Simkins en de producenten een verhaal creëerden dat klassieke verhalen vertelt. Ze waren ook slim om het een voorsprong te geven met een ziel eronder. Je hoort het niet alle popsongs erin - het is Sam Cooke and the Crystals. Dat maakt deel uit van de dynamiek van de film, en het is heel uniek en noodzakelijk. Ik ben nog steeds dankbaar dat ik er deel van uit mag maken."

Elisabeth Shue was niet typecast na avonturen in het babysitten

Ondanks het spelen van de hoofdrol in een Touchstone/Disney-komedie gericht op tieners, was Elisabeth Shue niet typecast nadat de film uitkwam. De meeste daarvan hadden te maken met het feit dat Adventures In Babysitting er lang over deed om "populair" te worden. Een jaar nadat het uitkwam, kreeg ze een vrij schandalige rol in Tom Cruise's Cocktail. Waarin ze een striptease deed in de oceaan.

"Ik heb altijd geen idee gehad van mijn carrière", gaf Elisabeth toe. "Mijn broers waren geobsedeerd door Tom Cruise en ik wilde zo graag met hem werken. Avonturen in babysitten was niet populair en ik was niet typecast. Als er iets was, werd ik langzaam typecast als iemand die er goed uitzag op de armen van andere mensen. Het kostte me Leaving Las Vegas [in 1995] om daar doorheen te komen. Het is nog steeds veel wisselvallig. Ik moet gewoon blijven zwemmen."

Aanbevolen: