De waarheid achter de door knoflook gevoede vete van Diana Rigg met 'Bond'-ster George Lazenby

Inhoudsopgave:

De waarheid achter de door knoflook gevoede vete van Diana Rigg met 'Bond'-ster George Lazenby
De waarheid achter de door knoflook gevoede vete van Diana Rigg met 'Bond'-ster George Lazenby
Anonim

Dame Diana Rigg, die onlangs op 82-jarige leeftijd stierf, was misschien het best bekend voor haar rol als Emma Peel, de fictieve spion uit de cult-televisieserie uit de jaren 60, The Avengers. In haar lange carrière als actrice deelde ze echter ook het scherm met een andere beroemde superspion, James Bond!

In de film On Her Majesty's Secret Service uit 1969 speelde Peel tegenover George Lazenby als Tracy Di Vincenzo, de noodlottige echtgenote van 007. Ze was een van de beste Bond-girls in de serie, maar dat deed ze niet' niet helemaal tot de aftiteling komen. Net nadat de twee in het huwelijksbootje waren gestapt, doodde Blofelds handlanger, Irma Bunt, Tracy in een drive-by shooting. Het was een schokkend einde van een briljante James Bond-film, hoewel de scène werd overschaduwd door een ander beroemd moment in de film: de liefdesscène tussen Bond en Tracy.

Waarom was de liefdesscène zo interessant? Volgens de legende consumeerde Rigg knoflook voordat de scène plaatsvond. Ze had blijkbaar een hekel aan Lazenby, en zoals we door de jaren heen zijn gaan geloven, at ze het geurige voedsel om de acteur af te schrikken tijdens de vrijpartij.

Is dit echt gebeurd? En was er echt een vete tussen Peel en Lazenby? Welnu, de waarheid is iets anders dan het verhaal dat al lang in Hollywood de ronde doet.

De waarheid achter de door knoflook gevoede vete tussen Rigg en Lazenby

Tracy en Bond
Tracy en Bond

Als het gaat om de vete tussen het paar, is het duidelijk dat er enige disharmonie was tussen de twee. Nadat de film was opgenomen, verspreidde Lazenby het gerucht dat Rigg inderdaad knoflook kauwde voor de beroemde vrijpartijscène. Het lijkt er echter op dat hij het verhaal overdreef, aangezien Rigg ontkende het te hebben gedaan om Lazenby van zijn stuk te brengen.

In een open brief aan de acteur in 1970 zei Rigg:

"Nee, George, ik heb expres geen knoflook gegeten. Waarom zou ik? Om een belangrijke scène voor ons beiden te verpesten? Dat is niet wat samen optreden betekent. En als je je herinnert, bij het ontdekken wat ik' Als ik klaar was, bood ik mijn excuses aan en nam ik alle voorzorgsmaatregelen - sprays, pillen, enz."

Het was Lazenby's voorliefde voor het opnieuw vertellen van het met knoflook getinte verhaal dat haar ertoe bracht te schrijven:

"Jullie onrechtvaardigheden en flagrante verdraaiingen aan de pers hebben me eindelijk gedwongen te spreken. Het is nu allemaal verleden tijd, George. De betrokken mensen zijn bereid om te vergeten - waarom kan jij dat niet?"

In de brief riep ze Lazenby op voor zijn leugens en beschuldigde ze hem ook van mokken en het van de filmset bestormen.

Je kunt hier meer lezen van Diana Rigg's brief aan de acteur.

Dus, heeft Lazenby het verhaal overdreven? Het lijkt wel zo, en als we teruggaan tot 1981, vertelt de acteur zelf de waarheid. In een interview met 007 Magazine zei de acteur:

"In de commissaris zaten we net voor de liefdesscène te lunchen, en er was veel pers in de buurt omdat ze die dag waren uitgenodigd voor de liefdesscène. Diana Rigg zat ongeveer vier of vijf tafels verderop te lunchen en ze schreeuwde heel hard "Ik heb knoflook vandaag George, ik hoop dat je dat ook doet." Weet je, het was maar een grapje. Ze haalden het weg alsof ze knoflook at, zodat ze me kon afschrikken, maar ik weet het niet helemaal herinner me dat ik knoflook aan haar rook, en het was heel leuk met haar."

Zoals gewoonlijk. de Hollywood-pers draaide het verhaal om tot iets dat het niet was, en Lazenby gaf het toe. We weten niet waarom hij het door knoflook gevoede gerucht verspreidde, tenzij hij echt niet op kon schieten met de actrice.

Het is nooit helemaal duidelijk geworden of er een vete was tussen de twee of niet. In de open brief die ze naar de acteur stuurde, staat duidelijk dat er onenigheid tussen hen was. Dit betekent echter niet dat er een voortdurende rivaliteit tussen de twee was. In George Lazenby's recente eerbetoon aan de overleden actrice verwees hij naar de zogenaamde vete en zei:

"Er werd veel gemaakt van onze vermeende verschillen, maar dat was de pers die op zoek was naar een nieuwsbericht."

Hij sprak ook over hun vriendschap en zijn verdriet om haar heengaan. In zijn herinnering aan de actrice merkte Lazenby op:

"We waren goede vrienden op de set… Ik vond het jammer dat ik aan het eind mijn vrouw in de film verloor. De dood van Contessa Teresa di Vincenzo Draco zorgde meer dan 50 jaar geleden voor een gedenkwaardig bioscoopmoment. Als mijn nieuwe bruid, Tracy Bond, ik huilde om haar verlies. Nu, bij het horen van Dame Diana's dood, huil ik weer."

We zullen misschien nooit de volledige waarheid weten over de 'vete' tussen de twee sterren, maar aangezien Lazenby duidelijk dol op Rigg was, moeten we het met een korreltje zout nemen en niet met een takje knoflook!

Hoe dan ook, het verhaal van de door knoflook gevoede vete zorgde voor een geweldig verhaal, en de combinatie van de twee sterren zorgde ook voor een van de beste James Bond-films. Bekijk het nog eens en herinner jezelf aan de geweldige talenten van Diana Rigg, en probeer voor jezelf tekenen van disharmonie tussen hen te ontdekken.

Aanbevolen: