De echte reden waarom Elisabeth Shue terugkeerde naar 'Cobra Kai

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Elisabeth Shue terugkeerde naar 'Cobra Kai
De echte reden waarom Elisabeth Shue terugkeerde naar 'Cobra Kai
Anonim

Het heeft misschien een matig debuut op YouTube gehad, maar Netflix wist zeker hoe hij de zaken moest veranderen voor Cobra Kai. Een vervolg op The Karate Kid-saga uit de jaren 80, de serie ziet de terugkeer van franchisesterren Ralph Macchio en William Zabka. Ze worden ook vergezeld door Elizabeth Shue die Macchio's liefdesbelang, Ali, speelde in de eerste Karate Kid-film.

En hoewel ze weigerde te verschijnen in het vervolg op The Karate Kid (ze besloot zich op haar studie te concentreren), waren fans zeker verheugd om te zien hoe Shue haar rol hernam tijdens het vierde seizoen van Cobra Kai. En het blijkt dat er een interessant verhaal is over hoe ze uiteindelijk bij de serie terechtkwam.

Dit is wat Elisabeth Shue heeft gedaan sinds 'Karate Kid'

Shue heeft het druk gehad sinds hij de franchise heeft verlaten. In de jaren 80 speelde ze in de Back to the Future-franchise. Later volgde ze dit op met films als Cocktail (met Tom Cruise), The Underneath, Leaving Las Vegas, The Saint, Deconstructing Harry, Cousin Bette, Hollow Man, Molly en Piranha 3D. Afgezien hiervan waagde Shue zich ook op televisie, eerst kort te zien in de komedie Curb Your Enthusiasm voordat hij de hoofdrol speelde in de CBS-misdaadprocedure CSI: Crime Scene Investigation.

Meer recentelijk werd Shue ook gecast in de Amazon-serie The Boys naast Karl Urban, Antony Starr en Jack Quaid. En vreemd genoeg realiseerde Shue zich tijdens het werken aan deze serie dat ze Ali opnieuw moest spelen.

Dit is wat haar ertoe bracht om zich bij Cobra Kai aan te sluiten

Jaren na de hoofdrol in The Karate Kid, heeft Shue duidelijk de franchise verlaten. Dat gezegd hebbende, The Karate Kid heeft een trouwe aanhang en het blijkt dat ze hoopten Ali nog een keer te zien. Dit geldt ook voor Dan Trachtenberg die een aflevering voor The Boys regisseerde. Op de set raakten Shue en Trachtenberg aan de praat en de regisseur deed haar beseffen dat ze Ali's verhaal moest voortzetten.

“Om eerlijk te zijn, had ik er echt niet aan gedacht om op Cobra Kai te zijn. Toen ik de eerste dag op de set [van The Boys] verscheen, kwam Dan meteen naar me toe en zei: 'Je doet Cobra Kai, toch?'", herinnerde de actrice zich terwijl ze sprak met Entertainment Weekly. “Ik had zoiets van: ‘Wat? Ik weet het niet… Denk je dat dat een goed idee is?’ Hij zegt: ‘Is dat een goed idee? Je moet op Cobra Kai zijn!' Ik zei: 'Waarom, waarom geef je er zoveel om?' Hij zei: 'Je hebt geen idee hoe belangrijk The Karate Kid is in mijn leven.'"

Na een gesprek met Trachtenberg wist Shue wat hij moest doen. "Toen ging ik zitten met de drie producenten en schrijvers die het hebben gemaakt, Jon [Hurwitz], Josh [Heald] en Hayden [Schlossberg], en ze waren zo aardig en vergelijkbaar met Dan - super Karate Kid-fans", herinnert ze zich."Ze wilden echt wachten om Ali dit seizoen terug te laten komen, vooral omdat het een reünieseizoen is. Ik zei: 'Ik zal doen wat je nodig hebt.'" Bovendien wist Schlossberg zelf dat Ali op een gegeven moment in de serie moest verschijnen. "Ali met een ik" is de oorspronkelijke bron van de rivaliteit tussen Daniel en Johnny, en we hebben door de jaren heen naar haar verwezen", vertelde hij aan app. "En dus wisten we vanaf het allereerste begin dat we haar binnen wilden halen, dat we zouden willen dat ze een goede kracht zou zijn om ze weer bij elkaar te brengen op dit cruciale moment."

Ze moest haar terugkeer lang geheim houden

Nadat Shue zich had aangemeld, waren de opnames in 2019 aan de gang. En aangezien Netflix de afleveringen pas onlangs uitbracht, moest Shue haar uiterlijk lange tijd geheim houden. Dat bleek een hele uitdaging vanwege de mensen om haar heen. “Ik ben net klaar met een serie, het heet On the Verge en het is voor Netflix. De man die mijn zoon speelt, is een lieve jongen, 12 jaar oud, genaamd Sutton [Waldman]. Ze zouden de camera's voor ons laten draaien om onze scène te beginnen, en hij zei: 'Vertel me meer over Cobra Kai! Dus wacht, wat denk je dat er met Miguel gaat gebeuren? Heb je enige voorkennis?'", herinnert Shue zich.

Uiteindelijk moest Shue het haar jongere tegenspeler vertellen. "Ik wist dat hij het aan niemand zou vertellen", legde de actrice uit. "Hij maakte me gewoon gek, dus ik moest wel."

Komt Elisabeth Shue ooit terug naar Cobra Kai?

Wat de serie betreft, lijkt het erop dat Shue maar voor één seizoen van plan was terug te keren. Dit is waarschijnlijk de reden waarom Shue zelf emotioneel werd tijdens het filmen van haar afscheidsscène met Macchio en Zabka. "De twee scènes die afscheid namen van de jongens - de eerste die ik filmde was met Ralph, en er was geen enkel deel van mij dat voelde: 'Oh, dit is een emotionele scène, afscheid nemen van Ralph'", onthulde de actrice. "En toch overviel het me gewoon, en ik schaamde me bijna dat het dat deed. Ik dacht er later over na, en ik probeerde erachter te komen, waar kwam dat vandaan? En ik voel me in Ali, en misschien in mij, het was dit gevoel van afscheid nemen van je kindertijd.”

Dat gezegd hebbende, lijkt Shue er niet op tegen om op een gegeven moment weer naar de serie terug te keren. “Het zou hilarisch zijn. Ali komt terug in seizoen 9 om haar eigen dojo te beginnen'', zei de actrice gekscherend tegen The New York Times. Als reactie zei Macchio: "We zullen er klaar voor zijn."

Aanbevolen: