Waarom Erika Christensen extreem "nerveus" was nadat ze in 'Swimfan' was gegoten

Inhoudsopgave:

Waarom Erika Christensen extreem "nerveus" was nadat ze in 'Swimfan' was gegoten
Waarom Erika Christensen extreem "nerveus" was nadat ze in 'Swimfan' was gegoten
Anonim

Erika Christensen is schijnbaar verdwenen sinds haar dagen op Parenthood. In tegenstelling tot haar co-ster Dax Shepard, lijkt Erika geen stempel te blijven drukken op de entertainmentindustrie. Dat wil echter niet zeggen dat ze haar comeback niet zal maken. Er was tenslotte een tijd dat ze een van de meest gewilde sterren van haar generatie was. Dit komt voornamelijk door het spelen van de dochter van Michael Douglas in het verkeer en de vreselijk gemene Madison in Swimfan uit 202.

Swimfan maakte deel uit van een cluster van erotische thrillers van eind jaren negentig en begin jaren 2000, waaronder Poison Ivy en de geliefde Cruel Intentions. Maar in tegenstelling tot de cast van Cruel Intentions, die uiteindelijk allemaal een hoop geld verdienden en enorm beroemd werden, heeft de cast van Swimfan het lang niet zo goed gedaan. Maar de door John Polson geregisseerde film, die een eerbetoon was aan Fatal Attraction, heeft nog steeds een cult-achtige fanbase. En het lijdt geen twijfel dat Erika zich diep verbonden voelt met zijn nalatenschap, ondanks dat ze totaal "nerveus" is over één aspect van de film…

Hoe Erika Christensen in Swimfan werd gegoten

Tijdens een interview met Vulture beweerde Erika Christensen dat de casting director en de regisseur van Swimfan haar in de gaten hielden voor het project vanwege haar eerdere werk. Hoewel ze niet echt dachten dat ze de gemene Madison Bell kon spelen. Ze wilden zelfs dat ze Amy Miller zou spelen, die uiteindelijk werd gespeeld door de toekomstige Girls en Unreal-ster Shiri Appleby.

"Oorspronkelijk denk ik dat ze naar me toe waren gekomen omdat ze wilden dat ik Shiri's personage zou spelen", beweerde Erika. "Ik begon met acteren toen ik 12 was, en tegen de tijd dat ik 15 was, was ik zo gefrustreerd omdat ik gewoon het schattige buurmeisje was. Ik wilde zien wat ik nog meer kon laten casten. Ik kreeg een paar kleine kansen, zoals: Ja, dank je, laat me alsjeblieft iets proberen. En dan Verkeer. En toen ze weer naar me toe kwamen met het lieve karakter, dacht ik, nee. Ik herinner me een ontmoeting met regisseur John Polson en dacht: 'Ik weet hoe ik Madison moet spelen, dat is wat ik wil doen.' En toen zeiden ze: 'Oké.'"

Erika was ook meteen in de ban van hoe "gelijk" Madison voelde dat ze het hele script door had, ondanks dat ze duidelijk overkwam als psychotisch en behoorlijk, vrij, gemeen. Hoewel flitsend, had de rol genoeg om haar carrière in een nieuwe richting te sturen. Het was op zijn minst een leuke uitdaging voor haar.

Erika Christensen was "zenuwachtig" over de intieme scènes

Zoveel van Swimfan's allure komt neer op de intense, sensuele en gedurfde intieme scènes. Maar Erika was enorm nerveus over dit alles.

"Ik was super nerveus over de liefdesscène, want hoewel het zeker niet mijn eerste was, was het sensueel op een manier die mijn eerste was", zei Erika tegen Vulture."En de vorige scènes waren zo'n andere sfeer. Ik herinner me dat ik tegen [costar] Jesse [Bradford] zei: 'Help me alsjeblieft te begrijpen of dit goed gaat.' Ik liet de geluidsafdeling - bij de eerste take wanneer we beginnen te vrijen - Marvin Gaye's "Let's Get It On" over de luidsprekers spelen. Ik dacht dat het hilarisch zou worden, maar het speelde niet echt luid genoeg. Het was zoals … [Luistert naar muziek.] "O, oké. Laten we doorgaan, prima."

De meest intieme scènes in de film werden gefilmd in de buurt van het begin van de hoofdfotografie. Volgens Erika waren ze op deze manier gepland om te voorkomen dat de cast elkaar "haat" aan het einde van een lange opname en het echt moest faken. De meest intense scènes, namelijk alles in het zwembad, duurde een hele dag om te filmen.

"Er waren zeker opstellingen die de laatste snede niet haalden. Ik herinner me specifiek dat er een close-up over hem op mijn gezicht was, en ik denk over mij op Jesse's gezicht. John Polson deed ons de hoffelijkheid om ons de scène samen te laten zien, en het was zo ongelooflijk intiem, en ik had zoiets van: 'Dat kan ik niet aan. Kun je het gewoon maken over wat er gebeurt, en niet zozeer over wat ik meemaak?' Hij was helemaal aan boord - hij was er erg aardig in, " legde Erika uit.

Ondanks dat ze zich zorgen maakt over de intieme scènes in de film, beweert Erika dat ze nog steeds enorm dankbaar is voor haar rol in de film.

"Oorspronkelijk zeiden fans na het een-tweetje van Traffic en Swimfan overal terloops tegen me: 'Je bent een stoute meid.' En ik dacht: 'Oké, ja … dank je?' En nu zeggen mensen gewoon: 'Ik hou van die film' of 'Ik was zo dankbaar dat die film iets anders was. Het was niet wat tienerfilms op dat moment deden.'"

Aanbevolen: