Waarom Robert Downey Jr. Michelle Monaghan nerveus maakte op de set van 'Kiss Kiss Bang Bang

Inhoudsopgave:

Waarom Robert Downey Jr. Michelle Monaghan nerveus maakte op de set van 'Kiss Kiss Bang Bang
Waarom Robert Downey Jr. Michelle Monaghan nerveus maakte op de set van 'Kiss Kiss Bang Bang
Anonim

We hebben dit keer op keer gezien, alleen omdat een film niet scoort aan de kassa, betekent niet dat het op zijn eigen manier geen succes is.

Terugkijkend heeft 'Kiss Kus Bang Bang' geen records gebroken aan de kassa, en in feite bombardeerde het en presteerde het ondermaats, met een opbrengst van bijna $ 15 miljoen, wat het budget voor de film was.

Kijk echter eens goed naar de film zelf en het wordt duidelijk dat de mysterie- en misdaadfilm erg ondergewaardeerd is en de critici waren het daarmee eens, want het kreeg goede recensies.

Wat nog belangrijker is, het lanceerde de carrière van Michelle Monaghan, die op dat moment behoorlijk groen was. Wat Robert Downey Jr. betreft, het heeft waarschijnlijk ook zijn carrière veranderd. Plots bekeken mensen als Jon Favreau Downey Jr. in een ander licht, en het zou een heel ander pad in zijn carrière openen.

Voor wat het waard is, Downey had veel plezier met de rol naast Val Kilmer en noemde het een van de beste uit zijn carrière.

Er is veel goeds uit voortgekomen, maar daarnaast was het voor sommige sterren erg stressvol. Michelle Monaghan herinnert zich haar enorme angst voorafgaand aan een bepaalde scène. We gaan dieper in op dat verhaal, samen met de impact die de film had op de cast.

Downey Jr. noemde de film zijn beste werk

Met alle klassiekers waaraan hij in het verleden heeft gewerkt, noemt Downey Jr. deze film zijn beste werk. Verrassend genoeg hoorde hij willekeurig over de film, en deze zou in eerste instantie aan Johnny Knoxville worden aangeboden.

"De toen-nog-niet-mevrouw Downey [producer Susan Levin] las het script in onze collectieve slaapkamer en lachte zich kapot. Ik zeg: "Wat is er zo verdomd grappig?" Ze zegt: "Oh, het is gewoon dit ding dat we Johnny Knoxville gaan aanbieden, een heel grappig Shane Black-script." Later zei Joel Silver: "Het goede nieuws over jou is dat je nog steeds goedkoop bent."

Downey Jr. kreeg uiteindelijk het script in handen en ging ermee aan de slag.

Ondanks het beperkte succes noemt Downey de rol een van zijn beste werk en bovendien begonnen zijn collega's anders naar zijn potentieel te kijken.

"Kiss Kiss Bang Bang, wat, denk ik, in sommige opzichten de beste film is die ik ooit heb gemaakt. Het werd uiteindelijk een visitekaartje."

"Het kwam uit en het bombardeerde, maar Jon Favreau zag het en hij zei: 'Deze man kan een actiefilm maken.' En dat werd uiteindelijk mijn visitekaartje in het Marvel Universum."

Een enorm moment voor Downey, hoewel hij niet de enige was die profiteerde van de ervaring.

Monaghan's carrière veranderde na de film

In tegenstelling tot Downey Jr. en Val Kilmer, was Monaghan nog niet zo gevestigd in het Hollywood-rijk.

Toen ze naast zulke sterren verscheen, veranderde het niet alleen haar carrière, maar ook de manier waarop ze naar acteren keek.

"Het was een verbluffende ervaring, en ik denk dat het zeker een integraal onderdeel was van mijn succes aan het begin van mijn carrière. Die rol heeft me echt op de kaart gezet, en het heeft me ook geleerd ik veel."

"Ik had geen acteren gestudeerd, dus elke dag op de set verschijnen, werken met mensen als Robert en Val, was gewoon van onschatbare waarde. Ik leerde hoe ik mijn stempel op die film kon drukken. dag was het eigenlijk, 'Michelle, jouw merkteken, jouw merkteken, jouw merkteken', en Robert leerde me improviseren op die film… Hij heeft gewoon de meest ongelooflijke timing, en het zou flexibiliteit vergen."

In gesprek met Looper geeft Michelle toe dat de ervaring nog steeds een speciale ervaring is in haar hart, ondanks al het succes dat zou volgen. Het was een kans die maar weinigen kregen: "Ik realiseer me hoe uniek deze kans was, en hoe gelukkig ik was die te hebben gehad en zo'n positieve ervaring te hebben gehad."

Het was niet allemaal leuk en lacht, sterker nog, Monaghan gaf onlangs toe dat het op de set erg stressvol werd, vooral voorafgaand aan een bepaalde scène.

Angstaanjagende verbetering

Stel je het scenario voor dat je nieuw bent in het bedrijf en dan vlak voor een scène, vertelt een legendarische acteur je, vergeet de woorden en laten we elkaar gewoon uitspelen…

Dat was precies het geval tussen Michelle en Robert voorafgaand aan een scène. Ze kwamen op het podium en speelden elkaar volledig uit.

Monaghan herinnert zich de paniek vlak voor de scène. Uiteindelijk, ondanks alle stress, waren de twee in staat om op natuurlijke wijze en met het grootste gemak van het toneel te komen.

Het was weer een voorbeeld van hoe speciaal Robert Downey Jr. is, vooral als het gaat om zijn improvisatievaardigheden.

Aanbevolen: