Waarom Dominic West zo nerveus is over het spelen van prins Charles op 'The Crown

Inhoudsopgave:

Waarom Dominic West zo nerveus is over het spelen van prins Charles op 'The Crown
Waarom Dominic West zo nerveus is over het spelen van prins Charles op 'The Crown
Anonim

Acteeroptredens zijn niet veel groter dan de kans om een hoofdrol te spelen in The Crown. Als een van de grootste series op Netflix trekt de show miljoenen kijkers en staat ze altijd centraal in het prijzenseizoen. Zelfs voor doorgewinterde en gevestigde acteurs kan het optreden in een serie als deze enorm stressvol zijn. En als je bedenkt hoe de serie draait om het persoonlijke leven van echte, spraakmakende mensen, wordt de druk nog hoger. De druk is zo groot dat zelfs The Wire-acteur Dominic West heeft toegegeven nerveus te zijn over het op zich nemen van zijn rol van prins Charles in het volgende seizoen van de show, waarin de moeilijkheden in de koninklijke familie worden onderzocht. huwelijk met prinses Diana in de jaren negentig.

Dus waarom is West nerveus over zijn beurt om de troonopvolger te spelen? Lees verder om erachter te komen.

8 Dominic West speelt twee seizoenen prins Charles

Volgens de onderhandelingen is West getekend om Prins Charles te spelen in seizoen vijf en zes van The Crown, waarbij hij het stokje overneemt van Josh O'Connor. De nieuwe serie volgt Charles' langlopende affaire met Camilla Parker Bowles tijdens zijn huwelijk met prinses Diana (gespeeld door Elizabeth Debicki). West versloeg een groot aantal andere grote namen, waaronder Ralph Fiennes, Colin Firth en Hugh Grant, om te landen de felbegeerde rol.

7 Er zullen wat moeilijke verhaallijnen zijn

De show beslaat de vroege tot midden jaren 90 en bevat een aantal moeilijke verhaallijnen uit deze moeilijke periode voor de koninklijke familie. Naast het onderzoeken van Charles' langlopende affaire met Camilla, zal de serie ook enkele controversiële momenten voor het koninklijk paar onderzoeken, waaronder de release van prinses Diana's waterscheidingsbiografie Diana: Her True Story in 1992, de moeilijke scheiding van het paar in 1996, en de tragische dood van prinses Diana bij een auto-ongeluk in Parijs in 1997.

6 Dominic West dacht dat producenten een fout hadden gemaakt door hem te casten

Zelfs zelfverzekerde acteurs kunnen een beetje een bedriegersyndroom voelen en twijfelen wanneer ze een grote rol krijgen aangeboden. Voor West voelde hij een mengeling van vleierij en verwarring toen de producers van The Crown hem selecteerden om The Prince of Wales te spelen. West was vooral van mening dat hij niet de meest geschikte zou zijn voor de rol omdat hij weinig op de koninklijke familie leek.

5 West vond dat hij niet genoeg op Charles leek

"Het is nogal verontrustend, want ik leek helemaal niet op hem toen ik in de spiegel keek," vertelde West aan een interviewer.

Desalniettemin was West ervan overtuigd dat hij nog steeds goed bij hem zou passen, omdat een fysieke gelijkenis geen prioriteit was in een show als deze.

"Ik bleef de producenten vertellen dat ze de verkeerde persoon hadden gecast. Maar ze legden uit dat dit geen show van imitaties was", legde de acteur uit. "Maar dat was moeilijk omdat dit een echte persoon is die enorm beroemd en herkenbaar.”'

4 Dominic West kent prins Charles persoonlijk

Een andere grote reden voor West's zenuwen is omdat hij prins Charles echt kent. De druk om trouw te zijn aan de Charles die hij heeft ontmoet, en om zich niet te vervreemden van een koninklijke vriend, is een moeilijk te bereiken evenwicht.

“Ja. Ik heb hem een paar keer ontmoet, 'zei West toen hem werd gevraagd of hij de koninklijke familie kende.

3 Hij was echter niet door de sterren getroffen door de prins

Hij beweerde echter niet het gevoel te hebben gehad dat de prins door de sterren was getroffen. “O, een beetje. Maar nee, niet echt. Ik bedoel, ik ben een grote fan van hem, maar ik voelde me veel meer aangetrokken tot het ontmoeten van Maggie Smith, 'grapte hij.

2 Dominic West heeft zijn eigen interessante kijk op ontrouw

Een groot deel van de nieuwe serie zal de moeilijkheden volgen binnen het huwelijk van Wales, aangezien elke partij buitenechtelijke affaires aangaat. West, die de hoofdrol speelde in de serie The Affair en ook verstrikt raakte in zijn eigen affaire met actrice Lily James, heeft een interessante kijk op buitenshuis spelen.

In een interview in 2016 met de Evening Standard zei West: 'Ik bedoel, ik denk dat vrouwen meer toegeeflijk zouden moeten zijn in zaken. Ik echt. Het is dom om iemand eruit te schoppen vanwege een affaire. Is het niet?'

‘Iedereen zou een oogje dichtknijpen voor het gedrag van mannen tussen de 40 en 50 jaar. Laat het allemaal maar overwaaien.’

1 Keira Knightly zegt dat Dominic West talent heeft voor het geven van charme aan moeilijke personages

Als iemand de rivaliserende houding en complexiteit binnen Prins Charles kan belichamen, is Dominic West de man om het te doen. Een opmerking die in het verleden is gemaakt door collega-acteur Keira Knightley laat doorschemeren dat West een talent heeft om moeilijke personages te spelen en ze sympathiek te maken.

‘Wat geweldig is,’ zei Keira, ‘is dat Dominic personages kan spelen die totale eikels zouden moeten zijn, maar hij erin slaagt ze een standpunt en zijn eigen ongelooflijke charme te geven. Het is een geweldige vaardigheid.’

Met deze zeldzame vaardigheid kan West misschien wegkomen met het portretteren van prins Charles tijdens zijn slechtste momenten, terwijl hij ook een sympathieke figuur van hem maakt, waardoor zijn vriendschap met de echte prins Charles behouden blijft.

Aanbevolen: